Lees op deze pagina hoe u het visum voor uw vakantie, zakenreis, of studiereis naar Australië eenvoudig online kunt aanvragen. De aanvraagprocedure bestaat uit vier stappen. Eerst vult u het aanvraagformulier in. Daarna betaalt u de aanvraagkosten. Vervolgens wacht u tot het visum is toegekend. En tenslotte print u het visum, of bewaart u het op uw telefoon.

Aanvraagprocedure voor het eVisitor visum AustraliëDe online aanvraagprocedure van het visum Australië

Voorbereiding: wat heeft u nodig voor de aanvraag?

Voordat u begint met het invullen van het aanvraagformulier voor het visum Australië, is het belangrijk om rekening te houden met de visumvoorwaarden en geldigheidsduur van het visum. Zorg dat u de nodige documenten bij de hand heeft en beslis of u een losse aanvraag indient, of kiest voor een groepsaanvraag voor meerdere visa tegelijk.

Controleer of u en uw reisplannen voldoen aan de voorwaarden en geldigheidstermijn

Een visum is alleen geldig als het wordt gebruikt in overeenstemming met de visumvoorwaarden. Denk daarbij aan uw reisdoel, uw reisverleden, uw gezondheid, eventuele schulden bij de Australische overheid en een strafrechtelijk verleden. Waaraan u precies moet voldoen, is uiteengezet op de pagina met alle voorwaarden van het visum Australië. Behalve met de voorwaarden moet u ook rekening houden met de geldigheidsduur van het visum Australië.
Alle voorwaarden van het visum Australië
Alles over de geldigheidsduur van het visum Australië

Verzamel de nodige documenten

De aanvraagprocedure van het visum Australië is relatief eenvoudig. U hoeft bij het aanvragen alleen uw paspoort bij de hand te hebben. En de paspoorten van uw medereizigers, als u ook voor hen een visum wilt aanvragen. Het is niet nodig al een vliegticket of overnachtingsadres in Australië geregeld te hebben, daar wordt niet naar gevraagd in het aanvraagformulier.

Meerdere visa tegelijk aanvragen

Wilt u meerdere visa voor Australië tegelijk aanvragen? Dat kan met één aanvraagformulier. Vul hiervoor eerst het formulier in voor de eerste reiziger. Wanneer u het hele formulier heeft ingevuld, kunt u onderaan aangeven dat u nog meer reizigers wilt toevoegen. Voor de kosten van het visum maakt het niet uit of u meerdere losse aanvragen indient, of een groepsaanvraag. Maar een groepsaanvraag indienen bespaart u tijd en zorgt ervoor dat u niet telkens dezelfde e-mails ontvangt. Ook kunt u de status van de visumaanvraag van elke reiziger overzichtelijk op één statuspagina bekijken.

Stap 1: Aan de slag met het aanvraagformulier

Heeft u uw paspoort en/of de paspoorten van uw medereizigers bij de hand? Of heeft u in elk geval de gegevens die daarin staan paraat? Dan kunt u aan de slag met het invullen van het aanvraagformulier van het visum Australië.
Open het formulier ‘Visum Australië aanvragen’

De contactgegevens invullen

In het eerste deel van het aanvraagformulier van het visum Australië wordt gevraagd naar uw contactgegevens. Dient u een groepsaanvraag in? Dan hoeft u deze maar eenmaal in te vullen. Alle correspondentie over de visa zal verlopen via deze contactinformatie. Zorg dat u bereikbaar bent op het telefoonnummer en e-mailadres dat u hier invult.

De reisgegevens invullen

In het volgende deel van het aanvraagformulier vult u het reisdoel en de verwachte aankomstdatum in. Dit mag een grove schatting zijn. Heeft u uw visum op korte termijn nodig? Geef dan in het formulier aan dat u uw visumaanvraag met spoed wilt laten behandelen.

Reist u meerdere keren naar Australië met hetzelfde visum? Vul dan de datum van uw eerstvolgende aankomst in. U hoeft later niet door te geven op welke datum u opnieuw in Australië zult arriveren. Wel moet elke aankomstdatum liggen binnen de geldigheidstermijn van het visum. Reist u telkens met een ander reisdoel? Vul dan het reisdoel in van de eerstvolgende reis. Het reisdoel van volgende reizen hoeft u niet door te geven. Wel moet het reisdoel telkens voldoen aan de visumvoorwaarden.

De paspoortgegevens, namen en nationaliteiten invullen

Het derde deel van het visumformulier bestaat voornamelijk uit het overnemen van de paspoortgegevens van de reiziger. Neem alle gegevens zorgvuldig over. Als u hier fouten maakt kan het zijn dat uw visum ongeldig is en u niet aan boord wordt gelaten van uw vlucht of cruisereis. Klik op het invulveld om de gevraagde gegevens in te vullen, maar ook om een duidelijke toelichting te zien over het invullen van dat specifieke invulveld. Na het invullen van de paspoortgegevens moet u ook andere officiële namen en andere nationaliteiten van de reiziger invullen, als die er zijn.

Vragen over het reisverleden beantwoorden

Vraagt u een visum aan voor een reiziger die al eerder in Australië is geweest? Dan heeft die reiziger destijds waarschijnlijk een Visa Grant Number of Visa Label Number gekregen. Als dat visum online was aangevraagd, is het Visa Grant Number te vinden in de bevestiging van toekenning. Het is 13 cijfers lang. Heeft een reiziger meerdere Visa Grant Numbers? Dan maakt het niet uit welke u invult. Was het visum van een vorige reis door een medewerker van de Australische immigratiedienst in het paspoort aangebracht? Dan staat waarschijnlijk in de rechterbovenhoek van dit visum een Visa Label Number. Vul hiervan alleen de eerste 11 cijfers in.

Visum Grant Number vindenHet Visa Grant Number opzoeken

Visum Label Number vindenHet Visa Label Number opzoeken

Bent u eerder in Australië geweest maar kunt u uw Visa Grant Number en Visa Label Number niet meer achterhalen? Laat deze invulvelden dan leeg. Dit kan er alleen in resulteren dat er enige vertraging ontstaat in de verwerking van uw visumaanvraag.

De achtergrondvragen invullen

In het laatste deel van het aanvraagformulier van het visum Australië worden enkele achtergrondvragen gesteld. Deze vragen zijn bedoeld om te controleren of u voldoet aan een aantal van de belangrijkste voorwaarden van het visum Australië. U kunt alleen een visum Australië aanvragen als u alle vragen naar waarheid met ‘Nee’ kunt beantwoorden.

Reizigers toevoegen

Wilt u meerdere visa Australië aanvragen? Voeg dan extra reizigers toe aan het formulier. Klik hiervoor op de knop ‘Voeg een reiziger toe’. Hierdoor verschijnen extra invulvelden, waardoor u de gegevens van een extra reiziger kunt invullen. Dit kunt u herhalen totdat u de gegevens van in totaal tien reizigers heeft ingevuld.

Stap 2: Uw aanvraag controleren en de kosten voldoen

Klik onderaan in het aanvraagformulier van het visum Australië op de knop ‘Visum aanvragen’. U ziet dan een controlepagina. Hier worden nogmaals alle ingevulde gegevens weergegeven. Het is erg verstandig om alle gegevens nogmaals zorgvuldig te controleren. Ziet u iets dat niet klopt? Klik dan op ‘Bewerken’ om een ingevuld veld te corrigeren. Is alles in orde? Kies dan onderaan de pagina een van de betaalmethoden, zodat u de kosten van het visum eenvoudig kunt voldoen.

Stap 3: Paspoortscan aanleveren

Om de aanvraag te voltooien, moet u na het voldoen van de betaling voor iedere reiziger binnen de aanvraag een digitale kopie van de informatiepagina van het paspoort aanleveren. Dit mag een scan, maar ook een scherpe foto zijn. Let er goed op dat de tekst op het paspoort volledig zichtbaar en goed leesbaar moet zijn. Als de tekst goed leesbaar is, worden ook zwart-wit foto's geaccepteerd. Het is niet toegestaan om een watermerk aan de afbeelding toe te voegen of delen onleesbaar te maken.

Stap 4: Wachten tot uw aanvraag wordt goedgekeurd

Nadat de documenten die u voor uw visumaanvraag heeft aangeleverd zijn goedgekeurd, duurt het doorgaans niet langer dan 5 dagen voordat het visum Australië wordt toegekend. Als u de optie ‘Spoedlevering’ heeft aangevinkt, zal het visum in de meeste gevallen niet langer dan 60 minuten op zich laten wachten. Zodra de immigratiedienst uw aanvraag heeft gekeurd, ontvangt u een e-mail en een sms-bericht.

Stap 5: Het visum Australië uitprinten of digitaal bewaren

In de e-mail staat een instructie waarin wordt uitgelegd hoe u uw visa kunt printen. Neem ze geprint mee op reis en bewaar ze tijdens uw reis in uw handbagage, of bewaar ze als pdf-bestanden digitaal op een apparaat dat u meeneemt op reis en kunt laten zien bij de paspoortcontrole. U hoeft uw visum alleen te laten zien als u wordt onderworpen aan een steekproefcontrole.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.