Australië is in Nederland en België vertegenwoordigd met twee ambassades: een in Den Haag en een in Brussel. De Australische ambassades verlenen consulaire ondersteuning aan Australiërs in Nederland en België, maar zij zijn niet verantwoordelijk voor visumaanvragen van Nederlanders en Belgen die naar Australië willen reizen. Nederlanders en Belgen kunnen hun visum Australië eenvoudig online aanvragen.

Taken van de ambassade in Den Haag

De ambassade in Den Haag is het aanspreekpunt voor Australiërs in Nederland. Daarnaast onderhoudt de ambassade relaties tussen de Nederlandse en de Australische overheid en vertegenwoordigt de ambassade Australië bij verschillende internationale instanties in Nederland. De belangrijkste taken van de Australische ambassade bestaan uit:

Consulaire bijstand voor Australiërs in Nederland
De ambassade verzorgt consulaire aangelegenheden voor Australiërs in Nederland. Zij kunnen bij de ambassade terecht voor de afgifte van (nood-)paspoorten, uittreksels, het legaliseren van documenten en handtekeningen en het maken van gecertificeerde kopieën.

Bilaterale samenwerking tussen de Australische en de Nederlandse overheid
De ambassade behartigt de belangen van Australië in Nederland en draagt daarnaast bij aan het onderhoud van de relaties tussen de Australische en Nederlandse overheid. De landen werken o.a. samen op het gebied van mensenrechten, klimaatverandering en het bestrijden van terrorisme.

Vertegenwoordiging van Australië bij internationale instanties in Den Haag
De ambassade vertegenwoordigt Australië binnen verschillende internationale organisaties en instanties in Nederland. De ambassade representeert Australië onder andere bij het Internationaal Gerechtshof, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), het Internationaal Strafhof en Europol.

Ambassade verwerkt geen visumaanvragen

Het bovenstaande takenpakket van de ambassade omvat geen visumaangelegenheden. De ambassades in Nederland en België zijn niet verantwoordelijk voor visumaanvragen; de meeste reizigers die een visum Australië nodig hebben moeten dan ook niet bij de ambassade zijn. Aanvragen voor een e-visum voor Australië (eVisitor) worden niet bij de ambassade verwerkt, maar moeten online worden ingediend. E-visums voor Australië worden gemiddeld na 5 dagen goedgekeurd en per e-mail verstuurd. Reizigers dienen het visum uit te printen en mee te nemen op reis. Als de aanvraag is goedgekeurd en reizigers het visum hebben ontvangen, hoeven zij niets meer voor hun visumaanvraag te doen.

Vraag hier uw eVisitor visum voor Australië aan

Voor het visum dat op deze website kan worden aangevraagd (eVisitor Australië) gelden enkele voorwaarden. Reizigers die niet aan de voorwaarden van het eVisitor visum voldoen, bijvoorbeeld omdat zij langer dan 3 maanden aaneengesloten in het land willen blijven of omdat ze bij een bedrijf in Australië in dienst willen treden, dienen een ander visumtype aan te vragen. De ambassades in Den Haag en Brussel beantwoorden ook geen vragen over andere visumtypes. Reizigers die niet in aanmerking komen voor een eVisitor visum kunnen contact opnemen met het Global Service Centre (de helpdesk van de Australische immigratiedienst), het aanspreekpunt voor vragen over visumaanvragen voor alle Europeanen. Het Global Service Centre is ook het aanspreekpunt voor vragen over inburgering in Australië.

Contact met de Australische ambassade

Aangezien de ambassades in Den Haag en Brussel niet verantwoordelijk zijn voor visumaanvragen voor Australië, is het niet mogelijk contact met deze ambassades op te nemen voor vragen over het visum of de aanvraagprocedure. Reizigers die niet aan de voorwaarden voor het eVisitor Australië voldoen en vragen hebben over het aanvragen van een ander type visum, kunnen contact opnemen met het Australische Global Service Centre.

De Australische ambassade in Nederland
Adres Carnegielaan 4, 2517 KH Den Haag
Telefoon +31 70 310 82 00
Fax +31 70 310 82 50
E-mail austemb_thehague@dfat.gov.au

Adres van de Australische ambassade in Den HaagAdres van de Australische ambassade in Nederland


De Australische ambassade in België
Adres Avenue des Arts 56, 1000 Brussel
Telefoon +32 2 286 0500
Fax +32 2 286 0576
E-mail austemb.brussels@dfat.gov.au

Adres van de Australische ambassade in BrusselAdres van de Australische ambassade in België


De Australische ambassade in Duitsland
Adres Wallstr. 76-79, 10179 Berlijn
Telefoon +49 30 88 00 88 0
Fax +49 30 88 00 88 210
E-mail consular.berlin@dfat.gov.au

Adres van de Australische ambassade in BerlijnAdres van de Australische ambassade in Duitsland


VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.