De kosten van het visum voor uw zakenreis of vakantie naar Australië, zijn het laagste als u gebruikmaakt van het eVisitor visum, dat u online kunt aanvragen. De kosten hiervan bedragen €14,95 per persoon, welke eenvoudig kunnen worden betaald per iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

Goedkoopste visum

De goedkoopste manier om aan de visumplicht te voldoen
Het eVisitor visum voor Australië is de goedkoopste variant van alle visums Australië die zijn aan te vragen. Omdat het voor vrijwel alle reizigers geschikt is, wordt deze variant dan ook het vaakste aangevraagd.


Kosten bij individuele visumaanvraag

Indien u een individueel visum voor Australië voor uzelf of een ander aanvraagt via deze website, bedragen de totale kosten €14,95. U moet de aanvraag dan betalen met iDeal of Bancontact. Er worden geen bijkomende transactiekosten, aanvraagkosten of consulaire kosten in rekening gebracht. Verder is het totaalbedrag inclusief de wettelijke BTW (21%).
Dien nu een individuele aanvraag voor het visum Australië in

Kosten bij een groepsaanvraag voor visa Australië

Indien u een groepsaanvraag voor het visum Australië indient (ongeacht of u zelf onderdeel uitmaakt van de groep), bedragen de kosten eveneens €14,95 per reiziger en is er geen sprake van bijkomende kosten, mits de betaling wordt uitgevoerd via iDeal of Bancontact.
Dien nu een groepsaanvraag voor het visum Australië in

Kosten bij een spoedaanvraag

Het is mogelijk gebruik te maken van een spoedaanvraag voor het visum Australië. Hiervoor wordt een toeslag gerekend van €17,50 per reiziger. Indien het visum Australië via deze website met spoed wordt aangevraagd, kunt u het document doorgaans binnen een uur na het aanvragen verwachten. In uitzonderlijke gevallen kan vertraging ontstaan in de levertijd, doordat de aanvraag steekproefsgewijs door de Australische immigratiedienst kan worden geselecteerd voor een uitgebreidere achtergrondcheck.

Kosten van het Working Holiday Visum

Behalve het eVisitor visum dat via deze website kan worden aangevraagd, is ook het Working Holiday Visum Australië erg populair. Dit visum is echter niet via deze website te verkrijgen. Ook zijn de kosten hiervan hoger, namelijk €277 per persoon. Ook de kosten van het ETA Australië liggen hoger. Indien u voldoet aan de voorwaarden van het reguliere visum, wordt dan ook aanbevolen hiervan gebruik te maken.

Geen transactiekosten bij iDeal/Bancontact

De meeste Nederlandse reizigers die naar Australië reizen, betalen hun visum met iDeal. De meeste Belgische reizigers naar Australië betalen hun visum met Bancontact. Indien u gebruikmaakt van één van deze betaalmethoden, betaalt u geen transactiekosten; alle kosten zijn inbegrepen in de totaalprijs van het visum Australië. Wilt u echter liever gebruikmaken van de alternatieve betaalmethoden, PayPal of creditcard, dan wordt een kleine toeslag gerekend van enkele procenten op de totaalprijs van het visum. Deze kosten zijn het resultaat van de hogere verwerkingskosten van betalingen per PayPal of creditcard. Het gebruik van de betaalmethoden iDeal en Bancontact is veiliger en even snel (in sommige gevallen zelf sneller) als het gebruik van PayPal of creditcard.

Visum betalen met iDEAL/BancontactVisum kosten betalen kan o.a. met iDEAL of Bancontact