Voor een vakantie of zakenreis naar Australië met een verblijfsduur van maximaal 3 maanden, kunt u gebruikmaken van het eVisitor visum. De kosten daarvan bedragen € 14,95 per persoon. Aanvragen kan eenvoudig online en betalen kan met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard.

Hoe lang voor vertrek aanvragen?

Het visum Australië kan al lang voor vertrek worden aangevraagd. Het is immers een jaar geldig vanaf het moment van toekenning. Op het moment dat het visum wordt aangevraagd, hoeft nog geen vlucht of accommodatie geboekt te zijn. Ook is het niet nodig om al een exacte reisdatum vastgelegd te hebben. Dien uw visumaanvraag zo mogelijk al enkele weken voor vertrek in.

Gemiddelde levertijden van het visum Australië

Gemiddeld wordt het visum Australië na 5 dagen toegekend. Als u het visum met spoed nodig heeft, kunt u ook een spoedaanvraag indienen. Spoedaanvragen worden met 95% zekerheid binnen 60 minuten goedgekeurd. De levertijden gaan in zodra de kosten van het visum zijn voldaan.

Kosten van het visum voor Australië

De kosten van het visum Australië bedragen € 14,95 per persoon. Deze kosten worden door VisumBuitenland.be in rekening gebracht voor de verwerking van uw aanvraag, inclusief Nederlandstalige ondersteuning en foutcontrole. Deze kosten kunnen eenvoudig en veilig worden voldaan met de gebruikelijke online betaalmethoden: iDeal, Bancontact, Mastercard, Visa, American Express (AMEX) en PayPal. Er worden geen transactiekosten in rekening gebracht, ongeacht op welke manier u betaalt. Omdat u de kosten voldoet in euro’s en niet in Australische dollars, brengt uw bank u geen koersopslag in rekening.
Vraag nu het visum voor Australië aan

Vakantie in AustraliëAls toerist naar Australië reizen: daarvoor moet u eerst een visum aanvragen

Toeslag voor optionele spoedlevering

Voor aanvragen voor het visum Australië waarbij voor een spoedlevering is gekozen, wordt een toeslag in rekening gebracht van € 17,50 per persoon. Om uw aanvraag met spoed te laten behandelen kunt u het normale aanvraagformulier gebruiken. Daarin kunt u eenvoudig de optie ‘spoedleveringʼ aanvinken.
Dien nu een spoedaanvraag voor het visum Australië in

De kosten van de visumaanvraag voor Australië kunnen veilig worden voldaan met deze vertrouwde betaalmethoden:
iDEALBancontactMastercardVisaAmerican ExpressPayPal

Levertijden van visums zijn nooit gegarandeerd

Bovenaan deze pagina staan de gemiddelde levertijden van het visum Australië. Dit zijn nadrukkelijk geen maximale levertijden. De maximale levertijd kan namelijk nooit worden gegarandeerd. Ook niet bij spoedaanvragen. Dat komt doordat de immigratiedienst van Australië ongeveer één op de twintig aanvragen aan een steekproef onderwerpt. In dat geval wordt een aanvraag uitgebreider gecontroleerd en duurt het langer voordat het visum wordt toegekend. In uitzonderlijke gevallen zelfs meer dan enkele dagen. Als er een steekproef wordt uitgevoerd, dan betekent dat niet dat de aanvraag met grote kans wordt afgekeurd. Wel wordt er soms naar extra gegevens of documenten gevraagd. Ook kan het voorkomen dat er een steekproef wordt uitgevoerd voor één reiziger uit een groepsaanvraag, terwijl alle andere reizigers al een visum hebben ontvangen.

Als u in het aanvraagformulier de optie ‘spoedʼ selecteert, dan wordt uw aanvraag altijd binnen 24 uur na het voldoen van de kosten, maar al meestal binnen tien minuten, in behandeling genomen door een Nederlandstalige visumspecialist van VisumBuitenland.be en vervolgens ingediend bij de immigratiedienst van Australië. Hierdoor ontvangt u het visum meestal, maar niet gegarandeerd, binnen 60 minuten.