Het visum kent verschillende varianten, waaronder het eVisitor Australië en het ETA Australië. Controleer tijdig welke variant u mag gebruiken voor uw reis, om problemen met de immigratiedienst na aankomst te voorkomen.

Het ETA Australië

Het ETA Australië aanvragen is mogelijk voor reizigers met vrijwel alle nationaliteiten. Ook kan het worden gebruikt voor verschillende reisdoelen, waaronder vakanties en zakenreizen. Het ETA Australië is daarmee het meest aangevraagde visum om naar ‘down under’ te reizen. Toch kiezen de meeste Nederlandse en Belgische reizigers niet voor het ETA. Het ETA is namelijk behoorlijk wat duurder dan het eVisitor visum. Indien u gebruik mag maken van het eVisitor wordt dan ook aangeraden geen ETA Australië te gebruiken.

Wat is een ETA Australië?

Het ETA Australië is een afkorting en staat voor Electronic Travel Authority. Het ETA Australië is een digitale reistoestemming die wordt uitgegeven door de immigratiedienst. Deze moet u al bezitten voordat u kunt boarden op uw vlucht. Als u per (cruise)schip aankomt, vindt de controle plaats bij het verlaten van de boot. Het ETA is bedoeld voor reizigers die niet voldoen aan de voorwaarden van het eVisitor visum, en kan online worden aangevraagd, maar niet op deze website. Deze website richt zich namelijk op reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit, die gebruik kunnen maken van het eVisitor Australië, dat goedkoper en eenvoudiger te verkrijgen is.

Australië op de kaartAustralië op de kaart

Het eVisitor Australië

Het eVisitor Australië is speciaal bedoeld voor inwoners van landen waar de Australische immigratiedienst goede banden en afspraken mee heeft. Door de hechte samenwerking tussen de overheden van verschillende landen, is het aanvragen van een eVisitor Australië een stuk minder gecompliceerd dan het aanvragen van het ETA. Bovendien is een ETA aanmerkelijk duurder dan een eVisitor Australië. De geldigheid van de twee varianten is dan ook exact gelijk, op de voorwaarden omtrent de nationaliteit van de aanvrager na.

Wat is het eVisitor Australië?

Het eVisitor Australië is een visum dat speciaal bedoeld is voor reizigers met de nationaliteit van één van de landen waarmee de Australische immigratiedienst afspraken heeft gemaakt. Daaronder vallen ook de Nederlandse en Belgische nationaliteit. Reizigers die hier onder vallen en daardoor gebruik mogen maken van het eVisitor visum, kunnen profiteren van enkele voordelen ten opzichte van het ETA:

Toegestane nationaliteiten voor het eVisitor visum

Indien u één van de onderstaande nationaliteiten bezit, raadt de immigratiedienst aan om te reizen met het eVisitor Australië. Let op: u moet de aanvraag dan ook indienen met het paspoort van deze nationaliteit. Ook dient u met dit paspoort naar Australië te reizen. Heeft u een dubbele nationaliteit? Dan wordt aangeraden tijdens uw reis het paspoort te gebruiken van een land dat in de onderstaande tabel staat.

Toegestane nationaliteiten voor het eVisitor visum
NederlandBelgiëDuitsland
FrankrijkVerenigd KoninkrijkAndorra
OostenrijkBulgarijeKroatië
CyprusTsjechiëDenemarken
EstlandFinlandGriekenland
HongarijeIJslandIerland
ItaliëLetlandLitouwen
LiechtensteinLuxemburgMalta
MonacoNoorwegenPolen
PortugalRoemeniëSan Marino
SlowakijeSloveniëSpanje
ZwedenZwitserlandVaticaanstad

Heeft u een van bovenstaande nationaliteiten? Dan kunt u uw eVisitor Australië direct aanvragen.