Nieuwsbericht | | 14-07-2021 | ±3 minuten leestijd

Wilt u een cruise maken die u meeneemt langs de kust van Australië of naar Fiji, Nieuw-Zeeland of Hawaï? Dat is zeker mogelijk, maar houd er rekening mee dat de visumregels per bestemming verschillen.

Is de periode tussen uw eerste aankomst in Australië en de datum waarop u na uw cruise weer in Australië aanmeert langer dan 90 dagen? Dan is het verstandig uw cruisemaatschappij te vragen naar hun ervaringen met de geldigheid van het visum Australië in deze situatie.

Visum Australië aanvragen voor vertrek

Wie op vakantie gaat naar Australië zal voor vertrek een visum Australië moeten aanvragen. Voor toeristische en zakelijke reizen zijn er verschillende soorten visums beschikbaar, waaronder het eVisitor visum Australië en het ETA Australië. Beide visumtypes hebben een geldigheid van twaalf maanden. Tijdens deze twaalf maanden mag u meerdere keren naar Australië reizen, maar elk verblijf mag maximaal drie aaneengesloten maanden duren. Voor beide visumtypes gelden dezelfde voorwaarden. Het enige verschil zit hem in de nationaliteit waarmee het visum kan worden aangevraagd. Heeft u de nationaliteit van Nederland, België of een ander Europees land? Vraag dan het eVisitor visum aan.

Voorwaarden van het visum Australië bij een cruise

Een cruise laat u Australië van een andere kant en op een andere manier zien. De meeste schepen leggen tijdens de cruise in ieder geval aan bij het Great Barrier Reef en de steden Sydney en Melbourne. Wilt u naast het vasteland ook eilanden van Australië bezoeken, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een cruise langs Kangaroo Island of Tasmanië.

Cruise SydneyCruiseschip in Sydney

Houd echter rekening met de maximale verblijfsduur met het visum Australië. Als u in Australië aan boord gaat van een cruiseschip en op een later moment weer aanmeert in Australië, loopt de maximale verblijfsduur door vanaf de eerste aankomst in Australië. Het land wordt bij een cruise in de meeste gevallen namelijk officieel niet tussentijds verlaten. De uiterste vertrekdatum blijft daarom ongewijzigd. Dit betekent dat u bij terugkomst in Australië niet opnieuw drie maanden in het land mag verblijven, maar dat de maximale verblijfsduur van drie maanden doorloopt vanaf uw eerste aankomst in het land.

Cruise van Australië naar Fiji

Fiji, sinds 1987 officieel de Republiek Fiji, is een eilandnatie in de Zuidelijke Stille Oceaan gelegen ten noorden van Nieuw-Zeeland en ten oosten van Australië. De Republiek Fiji bestaat uit 332 eilanden, waarvan er 106 worden bewoond, en beslaat een oppervlakte van ruim 18.000 km². De Fiji-eilanden vormen het grootste deel van de eilandnatie, namelijk 99,7%. De Rotuma-eilanden en het koraalrif Ceva-i-Ra behoren niet tot de Fiji-eilanden, maar wel tot de Republiek Fiji. Het belangrijkste eiland van Fiji is Viti Levu. Op dit eiland ligt Suva, de hoofdstad van Fiji, en de grootste luchthaven van Fiji, Nadi International Airport.

Voor Fiji gelden andere visumregels dan voor Australië of Nieuw-Zeeland. Anders dan voor Australië en Nieuw-Zeeland, is voor Fiji geen visum nodig voor een toeristisch verblijf van maximaal 120 dagen. Houd echter rekening met de visumregels van Australië als u vanuit Australië naar Fiji gaat en daarna terugkeert naar Australië en daar opnieuw aan land gaat. Het wordt aangeraden om bij uw cruisemaatschappij of reisbureau na te vragen of u Australië officieel verlaten heeft wanneer u in Fiji aankomt en of u opnieuw 3 maanden in Australië mag blijven of niet.

Cruises van Australië naar Nieuw-Zeeland en/of Hawaï

Veel cruisemaatschappijen bieden vanuit Australië ook de optie aan een cruise te maken naar Nieuw-Zeeland en/of Hawaï. Het is van belang dat u tijdig begint met de voorbereiding van de cruise. U zult namelijk een visum nodig hebben voor het aanmeren in Nieuw-Zeeland en een ESTA of een visum voor Amerika voor het aanmeren in Hawaï. Ga voor het boeken van de tickets na welke reistoestemmingen u nodig heeft voor uw bestemmingen en welke visumregels gelden bij terugkomst in Australië na uw cruise.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Australië is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Australië.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.