Nieuwsbericht | | 21-09-2020 | ±3 minuten leestijd

Tasmanië is een eiland dat ongeveer 240 kilometer ten zuiden van het vasteland van Australië ligt. Ook voor een bezoek aan Tasmanië moet u over een visum voor Australië beschikken. Het eiland wordt door veel toeristen overgeslagen, terwijl het met haar ongerepte natuur erg veel te bieden heeft. Abel Tasman was in 1642 de eerste Europeaan die het eiland met eigen ogen aanschouwde.

Onontdekte parel van Australië

Hoewel Tasmanië maar op anderhalf uur vliegen van Melbourne ligt, zijn er relatief weinig reizigers die een bezoek brengen aan het eiland. En dat terwijl Tasmanië met haar afwisselende landschappen heel anders is dan het Australische vasteland. Waar het vasteland van Australië gekenmerkt wordt door witte stranden, rotsformaties en uitgestrekte Outback, is op Tasmanië ruige natuur met bossen en berglandschappen te vinden. Tasmanië is bovendien de enige plek waar de Tasmaanse duivel gespot kan worden, een vleesetend buideldier dat velen zullen herkennen als Taz uit de Looney Tunes-tekenfilms.

Tasmaanse duivelTasmaanse duivel

Hoogtepunten en bezienswaardigheden

De twee grootste steden van het eiland zijn Hobart – de hoofdstad van Tasmanië – en Launceton. De meeste reizigers beginnen hun rondreis in een van deze steden, waar ook de grootste vliegvelden van het eiland liggen. Hobart is een kleine havenstad aan de zuidoostkust van Tasmanië. In Hobart vindt men de Salamanca Market, een straatmarkt met een groot aanbod aan regionale producten. Ook het museum MONA (Museum of Old and New Art) is een bezoek waard. Launceton, de tweede grootste stad van Tasmanië, is een van de oudste steden van Australië en staat bekend om haar Victoriaanse architectuur.

De meeste toeristen gaan echter niet voor de steden naar Tasmanië, maar voor de adembenemende landschappen van het eiland. Een absolute must is het Freycinet National Park, een natuurgebied met parelwitte stranden, lagunes en baaien. De bekendste baai van het park is Wineglass Bay, een baai in de vorm van een wijnglas, waar mooie wandeltochten gemaakt kunnen worden. Iets ten noorden van het Freycinet National Park ligt de Bay of Fires, een baai die omringd wordt door witte stranden en oranje rotsen. Wie wat meer activiteit zoekt kan een bezoek brengen aan Cradle Mountain, een natuurgebied met een indrukwekkende berg, waar eenvoudige dagtochten, maar ook zwaardere wandelingen gemaakt kunnen worden.

Een ander hoogtepunt is het Bruny Island, een schiereiland in het zuidoosten van Tasmanië. Het schiereiland bestaat uit een Noorder- en een Zuidereiland die door een smalle strook land – ook wel the neck genoemd – met elkaar verbonden zijn. Laat je verbazen door de immense kliffen en de vuurtoren op het Zuidereiland.

Visum Australië voldoet ook voor Tasmanië

Het visum voor Australië kan ook voor een reis naar Tasmanië gebruikt worden. Voor Tasmanië is geen speciaal visum nodig, het elektronische visum Australië voldoet. Reizigers die aan de voorwaarden van het e-visum Australië voldoen kunnen hun aanvraag eenvoudig online indienen. Bijna alle toeristen en zakenreizigers komen in aanmerking voor het online aan te vragen visum. Alleen reizigers die langer dan 3 maanden achter elkaar in Australië willen blijven, die in dienst willen treden bij een organisatie in Australië en reizigers die mogelijk een veiligheidsrisico vormen voor de Australische bevolking kunnen geen gebruik maken van het eVisitor visum.

Het e-visum is 12 maanden geldig en kan gebruikt worden voor meerdere verblijven van maximaal 3 maanden per keer. Nadat het visum is toegekend kunnen reizigers dus binnen een jaar meerdere keren naar Australië reizen, zolang elk afzonderlijk verblijf niet langer dan 3 maanden duurt. Een belangrijke voorwaarde hierbij is wel dat het paspoort waarmee het visum aangevraagd is nog steeds geldig moet zijn. Reizigers kunnen met hun visum zo vaak ze willen van het vasteland van Australië naar Tasmanië en weer terug reizen. Er is dus geen enkele reden om een bezoek aan het eiland over te slaan.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Australië is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Australië.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Australië. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (0 AUD per visum, via immi.homeaffairs.gov.au). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 0 AUD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 24,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Australië is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.