Nieuwsbericht | | 12-06-2023 | ±4 minuten leestijd

Egypte heeft zijn visumbeleid herzien, wat leidt tot een versneld herstel van het toerisme. Omdat reizen naar het land eenvoudiger is geworden, verwacht visumbureau VisumBuitenland.be dat Egypte dit jaar een recordaantal bezoekers zal verwelkomen. Reizigers wordt geadviseerd om hun reis dit jaar vroegtijdig te boeken, want er zullen waarschijnlijk weinig last-minute aanbiedingen zijn.

Egypte na de coronapandemie

Zoals veel andere landen, sloot ook Egypte tijdelijk zijn grenzen vanwege de coronapandemie. Omdat de toeristische sector erg belangrijk is voor de Egyptische economie, was het echter een prioriteit van het land om de grenzen weer zo snel mogelijk te openen. In 2020 heropende Egypte dan ook als een van de eerste landen ter wereld weer zijn grenzen voor buitenlandse bezoekers. Tegelijkertijd werden strenge hygiënemaatregelen geïntroduceerd ter preventie van de verspreiding van het coronavirus.

Vereenvoudiging van het visumbeleid

Gelijktijdig met de heropening van de grenzen konden ook het visa on arrival en het e-visum voor Egypte weer worden aangevraagd. Beide visa werden bovendien beschikbaar voor reizigers uit 180 landen. Dit was een uitzonderlijke verhoging, aangezien er in 2019 nog maar 46 nationaliteiten in aanmerking kwamen voor beide visa.

Omdat er meer nationaliteiten in aanmerking komen voor het e-visum, kan een grotere hoeveelheid reizigers het visum voor Egypte vanuit huis aanvragen. Het is ook mogelijk om na aankomst in Egypte nog een visum te verkrijgen, maar de wachttijden bij de balies van de immigratiedienst kunnen erg oplopen, in het bijzonder tijdens het hoogseizoen. Voordat de visumprocedure werd uitgebreid, moesten reizigers uit de landen die nu zijn toegevoegd een bezoek brengen aan de Egyptische ambassade om een visum aan te vragen. De herziening van het visumbeleid van Egypte heeft er dus voor gezorgd dat de aanvraagprocedure voor het visum voor veel reizigers aanzienlijk eenvoudiger is geworden.

Verdere inspanningen om meer toeristen aan te trekken

Naast het vereenvoudigen van de aanvraagprocedure van de meest populaire toeristenvisa probeert Egypte ook op andere manieren meer internationale toeristen naar het land te trekken. Voorbeelden hiervan zijn:

  • een verdubbeling van de capaciteit van vluchten en hotels;
  • de verscherping van de veiligheidsmaatregelen op toeristische trekpleisters;
  • de opening van het grootste archeologische museum ter wereld;
  • de introductie van een multiple-entry visum met een geldigheidsduur van 5 jaar.

Recordaantal visumaanvragen voor Egypte

Egypte is een van de weinige landen ter wereld waar het toerisme inmiddels volledig hersteld is van gevolgen van de covid-pandemie. Dit in tegenstelling tot de meeste andere landen ter wereld, die moeite hebben om dezelfde hoeveelheid toeristen aan te trekken als voor de corona-uitbraak. De verwachting is zelfs dat Egypte het jaarlijks aantal toeristen van voor de pandemie dit jaar gaat overtreffen.

Volgens de Egyptische regering verwelkomde het land in het eerste kwartaal van 2023 43% meer reizigers ten opzichte van dezelfde periode in 2022. VisumBuitenland.be verwacht dat deze groei gedurende de rest van het jaar zal doorzetten. Het visumbureau verwerkte in de eerste vier maanden van dit jaar 46% meer aanvragen dan in dezelfde periode een jaar geleden; een hoger aantal dan voor de coronapandemie. Aangezien de meeste visumaanvragen enkele maanden voor de geplande reis worden ingediend, vormen deze aantallen een indicator voor de toekomstige groei van het aantal reizigers naar Egypte.

Egyptes aanpak als voorbeeld voor andere landen

Het Internationaal Monetair Fonds heeft een aantal landen recentelijk geadviseerd hun inreisvoorwaarden te versoepelen om meer toeristen aan te trekken. De reden hiervoor is dat een eenvoudig en duidelijk visumbeleid een positief effect heeft op het aantal toeristen dat een bepaald land bezoekt. De groei in het aantal toeristen naar Egypte na de coronapandemie steunt deze theorie. Pleun Leijten, Manager Customer Relations bij VisumBuitenland.be, zegt hierover het volgende: “De uitzonderlijke groei in het aantal visumaanvragen voor Egypte voorspelt een uitstekend vakantieseizoen voor het land. De betrouwbare aanvraagprocedure om het benodigde visum voor Egypte aan te vragen is dan ook een voorbeeld voor andere landen.”

Geen last-minute aanbiedingen deze zomer

De vraag naar reizen is dit jaar zo groot dat het bestuur van zowel TUI als van Ryanair, de leidende reisorganisaties, recentelijk hebben aangekondigd dit jaar geen last-minute boekingen te kunnen aanbieden. Dit geldt niet alleen voor Egypte, maar ook voor veel andere populaire toeristische bestemmingen. Reizigers wordt dus geadviseerd om hun vakanties ruim op tijd te boeken en hun visums ruim voor vertrek aan te vragen.

Vraag het e-visum Egypte nu aan

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,99 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.