Lees alles over de online aanvraagprocedure van het visum Egypte: de eenvoudigste manier om uw visum voor Egypte te verkrijgen zonder naar de ambassade te hoeven reizen.

Elektronisch visum Egypte

Er zijn twee soorten visums Egypte. Voorheen bestond er enkel een fysiek visum in de vorm van een sticker. Deze moet u aanvragen door zelf naar de ambassade van Egypte te reizen; daar wordt het visum in uw paspoort geplakt. Sinds enkele jaren bestaat er ook een elektronische variant. Deze kan online worden aangevraagd, is goedkoper en hiervoor hoeft u niet naar de ambassade. Aanvragen kan geheel online middels het online aanvraagformulier. In het kort komt het erop neer dat u het aanvraagformulier op deze website invult, een betaling uitvoert (met iDeal, Bancontact, Paypal of Creditcard) en het visum vervolgens per e-mail ontvangt. Op deze pagina leest u stap voor stap hoe u het elektronische visum voor Egypte kunt aanvragen middels het online aanvraagformulier.

Controleer of u voldoet aan de voorwaarden

Als u op vakantie gaat naar Egypte en minder dan 30 dagen in Egypte wenst te verblijven, voldoet u vrijwel altijd aan de voorwaarden. Desondanks is het verstandig voor het indienen van uw aanvraag te controleren of u aan alle voorwaarden van het visum Egypte voldoet.

Woestijn in EgypteNatuurlijke bezienswaardigheden in Egypte: de woestijn

Gegevens verzamelen

U kunt direct het online aanvraagformulier van het visum Egypte openen en alle vragen beantwoorden. Het kan echter handig zijn om vooraf enkele gegevens te verzamelen, zodat u het formulier eenvoudig en snel kunt doorlopen. U kunt met één aanvraagformulier voor uzelf en al uw medereizigers een visum aanvragen. Zorg dat u voor alle reizigers waarvoor u het visum Egypte wilt aanvragen de volgende gegevens bij de hand heeft:

  • Het paspoort van elke reiziger
  • De functietitel van elke reiziger
  • De aankomstdatum in Egypte
  • De vertrekdatum vanuit Egypte
  • De contactgegevens van het eerste overnachtingsadres in Egypte *
  • Reisgegevens van de vorige reis naar Egypte **

* = Heeft u uw reis naar Egypte geboekt bij een Egyptische reisorganisatie? Dan kunt u in plaats van de gegevens van het hotel waar u overnacht, ook de gegevens van deze Egyptische reisorganisatie invoeren. Als u bij een Nederlandse of Belgische reisorganisatie heeft geboekt moet u hen vragen naar de Egyptische organisatie waarmee wordt samengewerkt. In dat geval is het vaak het eenvoudigste om alsnog het eerste hotel in te vullen waar u verblijft.
** = Alleen van de laatste reis die elke reiziger naar Egypte maakt, hoeven de aankomstdatum, vertrekdatum en het adres van het verblijf te worden opgegeven.

Starten met uw visumaanvraag voor Egypte

Wanneer u heeft gecontroleerd of u aan de voorwaarden voldoet en de benodigde gegevens van alle reizigers verzameld heeft, kunt u starten met het aanvragen van het visum voor Egypte. Dit doet u met het online aanvraagformulier, dat u op deze website kunt vinden. Indien u visa voor meerdere reizigers tegelijk wilt aanvragen, gebruikt u hetzelfde formulier, dat u kunt openen door op de onderstaande knop te drukken. Open het formulier ‘Visum Egypte aanvragen’

Aanvraagformulier visum Egypte

Het aanvraagformulier van het visum Egypte bestaat uit vijf delen. De eerste twee delen (contactgegevens en reisgegevens) hoeft u slechts eenmaal in te vullen, ook als u voor meerdere reizigers een visum Egypte wilt aanvragen. De laatste drie delen (paspoortgegevens, algemene gegevens en achtergrondvragen) vult u voor elke reiziger afzonderlijk in. Nadat u de gegevens voor de eerste reiziger heeft ingevuld, drukt u onderaan de formulierpagina op de knop ‘reiziger toevoegen’, om het formulier uit te breiden met invulvelden voor een extra reiziger.

Stap 1: Contactgegevens

Allereerst vult u de contactgegevens in van uzelf, de persoon die de aanvraag invult. Die fungeert als contactpersoon voor de gehele groep. Het is dus niet noodzakelijk voor elke reiziger afzonderlijk contactgegevens in te vullen, ook als niet alle reizigers hetzelfde adres delen. Het telefoonnummer dat u hierin opgeeft, wordt gebruikt om eventueel contact met u op te nemen indien er problemen zijn bij uw visumaanvraag; bijvoorbeeld als vermoed wordt dat u een invulfout heeft gemaakt. Ook wordt na toekenning van de visa een sms gestuurd naar dit telefoonnummer.

Contactgegevens invullen voor het visum EgypteContactgegevens invullen voor het visum Egypte

Stap 2: Reisgegevens

De tweede stap in het aanvraagformulier voor het visum Egypte, is het invullen van de reisgegevens. Deze dienen voor de gehele groep hetzelfde te zijn. Indien deze niet voor elke reiziger gelijk zijn, moeten alsnog verschillende aanvragen worden ingediend. De reisgegevens waarnaar gevraagd wordt, betreffen het land van vertrek, de aankomst- en vertrekdatum en het aantal inreizen. Met het land van vertrek wordt bedoeld: het land waar vanuit uw eerste vlucht plaatsvindt. Als u bijvoorbeeld van Schiphol via een overstap in Parijs naar Egypte vliegt, moet Nederland als land van vertrek ingevuld worden en niet Frankrijk.

De aankomstdatum is niet automatisch gelijk aan de ingangsdatum van het visum. Indien u de aanvraag voor het visum Egypte binnen 30 dagen voor vertrek indient, wordt uw aanvraag direct verwerkt. Zodra uw visum is goedgekeurd, is het geldig voor een periode van 90 dagen. Indien u de aanvraag meer dan 30 dagen voor vertrek indient, wordt uw aanvraag in de wacht gezet tot precies 30 dagen voor aankomst. Meestal wordt een aanvraag binnen 2 tot 7 dagen goedgekeurd, nadat de verwerking is gestart.

Ook worden in dit deel van het aanvraagformulier vragen gesteld over uw verblijfplaats in Egypte. U mag gegevens opgeven van een hotel, hostel, resort, een Egyptische reisorganisatie of te bezoeken vrienden/familie. Als u niet weet welk hotel u heeft geboekt, omdat u gebruik heeft gemaakt van een Nederlandse of Belgische reisorganisatie die alles voor u heeft geregeld, vraag dan bij uw reisorganisatie naar de naam van de overnachtingsplaats of van een in Egypte gevestigde reisorganisatie die uw reis aldaar begeleidt.

Reisgegevens invullen voor het visum EgypteReisgegevens invullen voor het visum Egypte

Stap 3: Paspoortgegevens invoeren

De onderstaande paspoortgegevens moet u overnemen uit het paspoort van elke meereizende reiziger. Zorg dat u geen fouten maakt bij het overnemen van de gegevens; dat kan namelijk zorgen voor een ongeldig visum.

Paspoortgegevens invullen voor het visum EgyptePaspoortgegevens invullen voor het visum Egypte

Stap 4: Algemene gegevens

Voor elke reiziger dienen vervolgens enkele algemene vragen te worden beantwoord. Het gaat hierbij om de huwelijkse staat en het invullen van een eventuele vorige nationaliteit. Is de reiziger al eerder in Egypte geweest? Dan moeten ook de toenmalige aankomst- en vertrekdatum worden ingevuld, alsmede het laatste adres van verblijf in Egypte. Is deze informatie niet bekend? Maak dan een schatting van de datums.

Algemene gegevens invullen voor het visum EgypteAlgemene gegevens invullen voor het visum Egypte

Stap 5: Achtergrondvragen

De laatste stap in het aanvraagformulier van het visum Egypte is het beantwoorden van twee achtergrondvragen.

Achtergrondvragen invullen voor het visum EgypteAchtergrondvragen invullen voor het visum Egypte

Stap 6: Betaling uitvoeren

Nadat het volledige aanvraagformulier van het visum Egypte is ingevuld, klikt u op ‘visum aanvragen’. U controleert vervolgens alle gegevens die u op de volgende pagina ziet. Ziet u nog fouten? Corrigeer deze dan meteen. Is alles in orde? Dan kunt u uw betaalwijze selecteren en de kosten van het visum Egypte voldoen.

Stap 7: Paspoort(en) uploaden

Voordat de aanvraag voor het visum Egypte in behandeling kan worden genomen, moet u een scan of foto van het paspoort uploaden van elke reiziger voor wie u een visum wilt aanvragen. Dat kan eenvoudig met onze uploadtool. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met het visum Supportcenter, zij staan u graag te woord en zorgen dat uw aanvraag voor het visum Egypte altijd correct wordt verwerkt.