Bekijk tijdig welke vaccinaties en inentingen voor Egypte nodig zijn. Bereid uw vakantie zorgvuldig voor en vergeet niet uw visum en vaccinaties te regelen. Welke inentingen en vaccinaties nodig zijn hangt af van uw reisplannen. Lees deze pagina aandachtig om geen onnodige gezondheidsrisico’s te lopen tijdens uw vakantie naar Egypte.

Verplichte vaccinaties en inentingen voor Egypte

Vaccinaties voor Egypte zijn alleen verplicht voor reizigers die in de zeven dagen voor aankomst in Egypte in een land zijn geweest waar gele koorts voorkomt. Maakt u een overstap tijdens uw reis? Als u langer dan 12 uur op een vliegveld verblijft in een land waar gele koorts voorkomt telt dat mee en bent u bij aankomst in Egypte verplicht aan te tonen dat u een inenting tegen gele koorts heeft gehad. Dit doet u door uw “Internationaal Bewijs van Inenting tegen gele koorts” mee te nemen, in de volksmond wordt dit gele boekje ook wel vaccinatiepaspoort of vaccinatieboekje genoemd.

Verplichte inentingen Egypte:

  • Vaccinatie gele koorts *

* Indien de reiziger in de zeven dagen voorafgaand aan de aankomst in Egypte in een land is geweest waar gele koorts voorkomt.

Aanbevolen vaccinaties en inentingen voor Egypte

Vaccinaties voor Egypte die altijd worden aangeraden zijn een inenting tegen Hepatitis A en een inenting tegen DTP. Dat betekent dat het ook wordt aangeraden van deze vaccinaties gebruik te maken voor een korte vakantie naar Egypte. Bent u geboren voor 1975? Dan heeft u geen BMR inenting gehad die viel onder het rijksvaccinatieprogramma. Reizigers die nog geen BMR inenting hebben gehad wordt aanbevolen deze ook te laten zetten voor een reis naar Egypte.

Aanbevolen inentingen Egypte:

  • Vaccinatie DPT (Difterie, Polio en Tetanus)
  • Vaccinatie Hepatitis A (Geelzucht)
  • Vaccinatie BMR (Bof, Mazelen en Rode hond)

Inentingen en vaccinaties die alleen nodig zijn bij een lang verblijf

Bent u van plan langer dan drie maanden in Egypte te verblijven? Dan zijn er aanvullende vaccinaties nodig, naast de aanbevolen en verplichte inentingen die hierboven al zijn genoemd. Voor een lang verblijf in Egypte wordt aangeraden tevens een inenting tegen Hepatitis B en een inenting tegen Rabiës (hondsdolheid) te nemen.

Aanbevolen inentingen lang verblijf Egypte:

  • Vaccinatie Hepatitis B (virusinfectie lever)

Egyptische Hiërogliefen, het Egyptische schrift uit de oudheidEgyptische Hiërogliefen, het Egyptische schrift uit de oudheid

Hoe lang voor vertrek inenten?

Verblijft u minder dan drie maanden in Egypte? Dan kunt u uw vaccinaties en inentingen tot twee weken voor vertrek halen. Het is handig om dit tegelijk met het visum Egypte te regelen. Verblijft u langer dan drie maanden in Egypte? Dan wordt ook de inenting tegen Hepatitis B aangeraden. Daarvoor zijn drie vaccinaties nodig, waarbij de eerste al zeven maanden voor vertrek wordt gezet. Bent u daarvoor niet meer op tijd? Dan kunt u in plaats van drie ook twee vaccinaties nemen; een maand en twee weken voor vertrek. U bent dan wel wat minder goed beschermd tegen Hepatitis B tijdens uw reis naar Egypte.

Inentingen voor een vakantie naar Egypte

Laat u persoonlijk adviseren door een arts
De informatie op deze pagina bevat een algemeen vaccinatieadvies voor Egypte. Om na te gaan welke inentingen in uw situatie benodigd zijn wordt aangeraden altijd contact op te nemen met een arts of vaccinatiespecialist. Onder andere uw reisdoel, reisduur, leeftijd en gezondheid kunnen invloed hebben op de vaccinaties die in uw geval nodig zijn. De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld, maar niet geschreven door een arts. Er zijn dan ook geen rechten te ontlenen aan het gebruik van de informatie op deze website. Neem contact op met een erkend arts of vaccinatiespecialist om u verder te laten adviseren.

Vaccinatieboekje verloren?

Het gele vaccinatieboekje heeft u nodig om aan te tonen dat u de inenting tegen gele koorts heeft gehad. Dit is alleen nodig als u in de zeven dagen voor aankomst in Egypte in een land bent geweest waar deze ziekte voorkomt. Heeft u deze inenting al voor een vorige reis gehad en bent u uw vaccinatieboekje kwijt? Meestal kan de organisatie die uw inenting heeft gezet dit terugvinden in haar systeem en een nieuw boekje uitreiken.

Aanvullende maatregelen om gezondheidsrisico’s te beperken

Wie goed voorbereid naar Egypte reist en de verplichte en aanbevolen vaccinaties en inentingen heeft, hoeft zich geen grote zorgen te maken over gezondheidsrisico’s. Malaria bijvoorbeeld, komt in Egypte niet voor. Wel kan het verstandig zijn voorbereidingen te treffen tegen diarree. ORS (Oral Rehydration Solution) is hiervoor een geschikt middel, doordat het uitdroging voorkomt. Ook Diacure (Loperamide) kan effectief zijn tegen diarree. Ten slotte is het verstandig DEET mee te nemen op reis naar Egypte, tegen ziektes die overgedragen worden via muggen, waaronder Chikungunya, Dengue (knokkelkoorts) en het zikavirus. DEET bestaat in de vorm van een crème of spray.

Aanvullende gezondheidstips:

  • Blijf uit de buurt van honden en katten
  • Was uw handen regelmatig
  • Drink geen leidingwater
  • Eet geen rauwe vis of vlees

Aanvullende voorbereidingen voor een reis naar Egypte

Het is verstandig uiterlijk enkele weken voor vertrek te starten met de voorbereidingen voor een reis naar Egypte. Na het boeken van een vlucht en hotel zijn het regelen van de vaccinaties en het visum Egypte de belangrijkste zaken die u niet moet vergeten. Het visum Egypte kan online worden aangevraagd. Het visum wordt gemiddeld binnen 11 dagen geleverd, maar het wordt aangeraden de visumaanvraag minimaal twee weken voor vertrek te starten. Heeft u uw visum, inentingen en vaccinaties binnen? Dan weet u zeker dat u probleemloos naar Egypte kunt reizen.
Vraag direct uw visum Egypte aan

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,99 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.