Vul hieronder een trefwoord in om snel het antwoord te vinden op uw vraag over het visum Egypte

Algemene vragen over het visum Egypte

 • Heb ik een visum nodig voor mijn vakantie naar Egypte?

  Buitenlandse reizigers hebben doorgaans een visum nodig om naar Egypte te mogen reizen. Dit geldt dus ook voor Nederlandse en Belgische toeristen die met het vliegtuig, (cruise)-schip of over een landweg naar Egypte reizen. Ook kinderen hebben elk een eigen visum nodig.

  Egypte heeft een elektronisch visumsysteem, waarmee de aanvraagprocedure is vereenvoudigd en versneld. Hierdoor hoeft u niet fysiek naar een ambassade of een consulaat te komen, maar kunt u vanaf uw telefoon, tablet of computer een online formulier invullen en het visum digitaal ontvangen.

  Direct het visum Egypte aanvragen

  Met het e-visum voor Egypte kunt u voor een vakantie of voor bezoek aan familie of vrienden naar Egypte reizen. Met het single-entry visum mag u één keer voor een periode van maximaal 30 dagen naar Egypte reizen. Als u meermaals binnen een half jaar naar Egypte wilt reizen, kunt u ook een multiple-entry visum aanvragen. De single- en multiple-entry visa kunnen eenvoudig via hetzelfde online-formulier worden aangevraagd.

  Reist u naar een resort in Zuid-Sinaï en bent u van plan om 15 dagen of korter in Egypte te blijven? Reizigers met de nationaliteit van een EU-land, het VK of de VS kunnen naar Sharm-el-Sheikh, Taba, Dahab of Nuweiba reizen zonder een visum nodig te hebben. Wilt u gebruikmaken van deze regeling? Dan mag u ook in de regio Zuid-Sinaï niet buiten de genoemde plaatsen verblijven en moet u het land binnen 15 dagen weer verlaten. Wilt u naar een andere plek in Egypte reizen of meer dan 15 dagen in Egypte verblijven? Vraag dan een visum voor Egypte aan.

 • Wat voor soort visum heb ik nodig voor mijn reis naar Egypte?

  Er zijn meerdere soorten visa beschikbaar voor reizen naar Egypte. Reist u voor een vakantie of een bezoek aan familie of vrienden naar Egypte? Dan is het e-visum de beste en eenvoudigste manier om aan de visumplicht te voldoen. U heeft de keuze uit een single-entry visum met een geldigheidstermijn van 90 dagen en een multiple-entry visum, waarmee u binnen 180 dagen zo vaak u wilt naar Egypte mag reizen. Voor beide visumtypes geldt dat elk verblijf in Egypte maximaal 30 dagen mag duren.

  Nu het e-visum Egypte online aanvragen

  Wilt u langer dan 30 dagen in Egypte blijven of reist u naar Egypte voor een andere reden dan een vakantie of bezoek aan vrienden en/of familie? Dan heeft u een papieren visum nodig dat u bij de ambassade van Egypte kunt aanvragen. Er bestaat ook een mogelijkheid om het visum na de aankomst op het vliegveld in Egypte aan te vragen (visa on arrival / VOA). Hiervoor moet u rekening houden met een wachtrij die tot enkele uren kan duren. Vervolgens moet u ter plekke een papieren formulier invullen, documenten zoals uw paspoort en pasfoto‘s aanleveren en de kosten met contant geld voldoen. Om dit oponthoud te voorkomen (en het risico dat u de transfer naar uw hotel mist) is het verstandig om uw visum al voor vertrek online aan te vragen. Met een e-visum kunt u de vaak lange wachtrij in Egypte voorbijlopen en direct genieten van uw vakantie.

  Reist u alleen naar Egypte voor een overstap? Als u de nationaliteit heeft van Nederland, België, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk of een (ander) land in de Europese Unie heeft u daarvoor geen visum nodig. U mag dan het vliegveld in Egypte tussendoor niet verlaten.

 • Hoelang is het visum voor Egypte geldig?

  In het aanvraagformulier van het visum Egypte kunt u kiezen voor een single-entry of een multiple-entry visum. Met een single-entry visum kunt u eenmaal naar Egypte reizen. Met een multiple-entry visum kunt u een onbeperkt aantal keren naar Egypte reizen.

  Een single-entry visum is 90 dagen geldig. Een multiple-entry visum is 180 dagen geldig. Elk verblijf in Egypte moet geheel vallen binnen deze geldigheidstermijn, inclusief de dag van aankomst en de dag van vertrek. Elk verblijf in Egypte mag maximaal 30 aaneengesloten dagen duren.

  De geldigheidstermijn van het visum Egypte gaat direct in op het moment dat uw aanvraag is goedgekeurd. U kunt uw aanvraag al zo lang voor vertrek indienen als u wilt. Om te voorkomen dat uw visum al verloopt voordat u op reis gaat, wordt uw aanvraag pas 30 dagen voor de ingevulde aankomstdatum in behandeling genomen.

  Wilt u uw aankomst- of vertrekdatum nog wijzigen nadat u het visum heeft aangevraagd? Als de nieuwe datums van aankomst en vertrek beide binnen de geldigheidstermijn van het visum liggen, dan is dat geen probleem. U hoeft de nieuwe reisdatums niet door te geven aan de Egyptische immigratiedienst. Hierdoor kunt u na het aanvragen van uw visum nog altijd besluiten enkele weken eerder of later dan gepland naar Egypte te reizen.

 • Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

  Heeft u de nationaliteit van Nederland, België, een ander land in de Europese Unie, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk? Dan kunt u het benodigde visum voor uw vakantie naar Egypte eenvoudig online aanvragen. Heeft u de nationaliteit van een ander land? Bekijk dan op deze pagina of u ook gebruik kunt maken van de online aanvraagprocedure.

  Het zogenaamde e-visum Egypte is geschikt voor een vliegvakantie of cruise naar Egypte. Ook aankomst over land is toegestaan, als het reisdoel toeristisch is. Daarnaast is het toegestaan om een bezoek te brengen aan vrienden of familie in Egypte.

  Waar moet mijn paspoort aan voldoen? U moet in bezit zijn van een normaal paspoort om het visum voor Egypte online te kunnen aanvragen. Met een ID-kaart, een noodpaspoort, een diplomatiek paspoort of een verblijfsdocument kunt u géén e-visum aanvragen. Uw paspoort moet op de dag dat u in Egypte aankomt nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Dit moet hetzelfde paspoort zijn dat u heeft gebruikt bij het aanvragen van het visum.

  Moet ik mijn reis al gepland hebben? Om het visum aan te kunnen vragen, moet u de contactgegevens van één overnachtingsplaats in Egypte kennen. Verder moet u bij de aankomst in Egypte over een reisschema beschikken. Dit schema hoeft niet heel uitgebreid te zijn, maar moet wel een overzicht bevatten van al uw geboekte vluchten en hotels, inclusief de datums. U kunt ook losse prints van uw boekingsbevestigingen meenemen. U wordt geadviseerd om het reisschema in uw handbagage mee te nemen, want u moet het wellicht al tonen voordat u toegang krijgt tot uw ingecheckte bagage.

  Heb ik een uitnodigingsbrief nodig? Reist u naar Egypte om (ook) familie en/of vrienden te bezoeken en daar ook te overnachten? Dan moet u bij aankomst een uitnodigingsbrief kunnen tonen. Er zijn geen strenge voorwaarden aan deze brief, een korte alinea is al voldoende. Het is wel belangrijk dat de volledige namen en adresgegevens van alle reizigers erop staan. Ook de volledige naam en het adres van diegene die u bezoekt, mag op deze brief niet ontbreken.

  Vraag nu uw visum voor Egypte aan

  Houd naast de bovenstaande voorwaarden van het visum Egypte ook rekening met de geldigheidsduur en maximale verblijfsduur in Egypte.

 • Kan ik met een strafblad naar Egypte reizen?

  De immigratiedienst van Egypte vraagt geen informatie over mogelijke misdaden of overtredingen die een reiziger in het verleden heeft gepleegd. U kunt dus ook met een strafblad een visum voor Egypte aanvragen. De aanvraag heeft wel een grotere kans om afgekeurd te worden als u in het verleden een strafbaar feit heeft gepleegd waarvan de Egyptische immigratiedienst op de hoogte is.

 • Moet ik ergens langskomen om het visum Egypte aan te vragen?

  U kunt het visum voor Egypte aanvragen zonder uw huis te hoeven verlaten. U hoeft enkel het online aanvraagformulier in te vullen en een scan of foto van uw paspoort aan te leveren. U hoeft dus geen ambassade of consulaat te bezoeken.

 • Moet ik nog rekening houden met het coronavirus?

  De coronamaatregelen zijn al vaak gewijzigd. Daarom is het verstandig om ruim voor vertrek én net voor vertrek de pagina te lezen met de actuele maatregelen tegen covid-19 in Egypte.Check de coronamaatregelen voor uw reis naar Egypte

Vragen over de online aanvraagprocedure

 • Hoe kan ik het visum voor Egypte aanvragen?

  U kunt het visum Egypte eenvoudig online aanvragen. Hiervoor kunt u het aanvraagformulier op uw apparaat naar keuze openen en alle verplichte velden invullen. Vul alle gegevens zorgvuldig in. Hiervoor heeft u het paspoort van iedere reiziger nodig. Het invullen van het aanvraagformulier duurt doorgaans maar 5-10 minuten.

  Het aanvraagformulier voor het visum Egypte openen

  Zodra u het formulier heeft ingevuld, kunt u de kosten van het visum voldoen. Dit kan op een veilige en eenvoudige manier middels iDeal, Bancontact, creditcard, PayPal of Trustly. U ontvangt een e-mail met de bevestiging.

  Nadat de betaling is voldaan, moet u nog een scan of een foto van uw paspoort aanleveren. Als u deze aangeleverd heeft, controleren de visumspecialisten van VisumBuitenland.be of alle documenten in orde zijn. Als deze goedgekeurd zijn, wordt uw aanvraag direct in behandeling genomen. Uw visum wordt doorgaans binnen 11 dagen geleverd. Als u een spoedaanvraag heeft ingediend, ontvangt u het visum gemiddeld al na 5 dagen.

 • Moet ik al een reis en overnachting geboekt hebben voordat ik het visum kan aanvragen?

  U kunt het visum al aanvragen voordat u een vlucht geboekt heeft. U moet in het aanvraagformulier wel de contactgegevens van één overnachtingsplaats invullen. Het is niet nodig om uw hele reis gepland te hebben voordat u uw visumaanvraag indient. Een overnachtingsadres is voldoende.

  Omdat het toeristenvisum Egypte 90 dagen geldig is (of 180 dagen bij een multiple-entry visum) en u maximaal 30 dagen in Egypte mag verblijven, kunt u nog na het aanvragen van het visum besluiten om de reisplanning te wijzigen. U hoeft dit niet door te geven aan de immigratiedienst. Wel moeten zowel de aankomstdatum als de vertrekdatum binnen de geldigheidstermijn van het visum liggen.

  Let op: als u in Egypte aankomt, moet u een reisschema kunnen tonen. Op dat moment moet u dus alle overnachtingsplaatsen kennen en alvast een terugvlucht geboekt hebben. De immigratiedienst van Egypte controleert deze gegevens na uw aankomst.

 • Wanneer kan ik mijn visumaanvraag indienen?

  U kunt uw visumaanvraag online indienen zodra u uw eerste overnachting in Egypte heeft geregeld. Hoe eerder u de aanvraag indient, hoe beter. Als u uw aanvraag meer dan 30 dagen voor vertrek indient, dan wordt deze pas 30 dagen voor vertrek in behandeling genomen. Dat komt doordat de geldigheidstermijn van 90 dagen direct ingaat wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd.

 • Kan ik ook voor iemand anders een aanvraag indienen?

  Ja, dat is mogelijk. Als u de toestemming heeft van de betreffende reiziger, kunt u het aanvraagformulier ook voor een andere persoon invullen. Nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld, moet u het aan de betreffende reiziger voorlezen. De reiziger moet mondeling bevestigen dat de gegevens volledig en correct zijn. Is de aanvraag voor een minderjarig kind? Dan moet een van de ouders bevestigen dat de ingevulde gegevens volledig en correct zijn.

  U kunt de aanvraag ook voor meerdere reizigers tegelijk indienen. Hiervoor kunt u reizigers in het aanvraagformulier toevoegen door op de knop ’Voeg een reiziger toe’ te klikken. Het voordeel hiervan is dat u niet alle contact- en reisgegevens opnieuw hoeft in te vullen.

 • Niet al mijn voornamen passen in het formulier, wat nu?

  De maximale lengte van de voornamen is een technische restrictie in het visumsysteem van de Egyptische overheid. Helaas is het onmogelijk om online een visum voor Egypte aan te vragen als de volledige naam niet in het formulier past. Neem contact op met de ambassade om te vragen of u aldaar een fysiek visum moet aanvragen, of dat u met zekerheid na aankomst in Egypte een visum kunt verkrijgen.

 • Moet ik mijn adellijke titel (zoals Baron of Jonkheer) invullen?

  Als u een adellijke titel heeft, dan staat die soms anders in het machinaal leesbare deel (onderin het paspoort) van het paspoort dan naast de pasfoto. Bijvoorbeeld: wel naast de pasfoto, maar niet in het machinaal leesbare deel. Als de adellijke titel niet op beide plekken hetzelfde staat vermeld, is het niet mogelijk om online een visum voor Egypte aan te vragen. Neem contact op met de ambassade om te vragen of u aldaar een fysiek visum moet aanvragen, of dat u met zekerheid na aankomst in Egypte een visum kunt verkrijgen.

 • Heb ik een uitnodigingsbrief nodig?

  Gaat u op bezoek bij familie of vrienden in Egypte en zult ook bij hen overnachten? Dan moet u bij aankomst in Egypte een uitnodigingsbrief kunnen laten zien. Deze uitnodigingsbrief moet in het Engels of in het Arabisch zijn geschreven en de volgende informatie bevatten:
  • Volledige naam en adres van alle reizigers
  • Volledige naam en adres van de persoon/personen die u bezoekt
  • Enkele zinnen tekst waaruit blijkt dat u uitgenodigd bent bij de betreffende persoon/personen

  Gaat u enkel in hotels of resorts overnachten en niet bij bekenden? Dan hoeft u géén uitnodigingsbrief aan te leveren.

 • Ik weet niet waar en wanneer ik de vorige keer in Egypte was, wat nu?

  U moet in het aanvraagformulier aangeven of u al eerder in Egypte bent geweest. Als dit het geval is, moet u aangeven waar en wanneer u in het land bent geweest. Weet u niet meer precies wanneer u in Egypte bent geweest? Mogelijk heeft u nog de stempel van uw vorige reis naar Egypte in uw paspoort staan. Op de stempels staan ook de datums vermeld. Heeft u sindsdien een nieuw paspoort ontvangen? Dan kunt u een schatting van uw toenmalige aankomst- en vertrekdatums maken. Het belangrijkste is dat het jaar en de maand kloppen.

  Weet u uw voormalig verblijfadres in Egypte niet meer? Dan kunt u ook een adres in de buurt van uw vorige verblijfplaats invullen. U kunt een adres opzoeken door op de knop ‘Adres opzoeken’ te klikken. Als dit allemaal niet lukt, mag u ook ‘unknown‘ (onbekend) invullen.

 • Welke gegevens en documenten moet ik aanleveren?

  Om het aanvraagformulier in te vullen heeft u de paspoortgegevens van iedere reiziger nodig waarvoor u een visum wilt aanvragen. U kunt de paspoorten van alle reizigers het beste alvast bij de hand houden. Verder moet u de geplande aankomst- en vertrekdatum aangeven. Dit kunnen nog schattingen zijn van uw daadwerkelijke reisdatums. Zorg er wel voor dat de daadwerkelijke datums niet meer dan 30 dagen van uw schatting afwijken. U moet ook de contactgegevens van één overnachtingsplaats in Egypte aangeven. U hoeft nog niet alle overnachtingsplaatsen te weten om het aanvraagformulier in te vullen.

  Nadat u het formulier heeft ingevuld, moet u de kosten van het visum voldoen. Dit kan via iDeal, Bancontact, PayPal, creditcard of Trustly. Al deze betaalmethodes zijn veilig en eenvoudig te gebruiken. Houd alle benodigdheden voor uw gekozen betaalmethode bij de hand.

  Als de betaling voltooid is, hoeft u alleen nog maar een scan of een foto van uw paspoort aan te leveren. Zorg ervoor dat alle gegevens op uw paspoort goed leesbaar zijn en dat geen gedeelte van uw paspoort bedekt is, bijvoorbeeld door een vinger. Heeft u niet alle paspoorten bij de hand? U kunt de documenten ook op een later moment indienen. Let er wel op dat uw aanvraag pas verwerkt kan worden zodra alle paspoorten in goede orde zijn aangeleverd en door VisumBuitenland.be zijn ontvangen.

 • Staat er een 0 of een O in mijn paspoortnummer?

  In een Nederlands paspoortnummer komen cijfers en letters voor. Soms is niet goed te zien of er een cijfer 0 of letter o in het paspoortnummer staat. De letter o komt in het Nederlandse paspoortnummer nooit voor. Het gaat dus altijd om het cijfer 0. Het paspoortnummer is niet hoofdlettergevoelig, het maakt dus niet uit of u kleine letters of hoofdletters invult.

  Belgische paspoortnummers bestaan altijd uit twee letters, gevolgd door zes of zeven cijfers.

  Dient u uw aanvraag voor een visum Egypte in via VisumBuitenland.be? Dan wordt altijd gecontroleerd of u geen letter O en cijfer 0 heeft omgewisseld. Als deze fout wordt opgemerkt, zal die altijd meteen voor u worden gecorrigeerd. Zo kunt u alsnog probleemloos op reis.

  Heeft u een visum aangevraagd via een andere website? Dan wordt deze fout in de meeste gevallen niet gecorrigeerd en kan het zijn dat uw visum ongeldig is. Het is niet mogelijk een paspoortnummer nog te wijzigen; u moet dan een volledig nieuw visum aanvragen.

 • Hoeveel kost het visum voor Egypte en hoe kan ik het betalen?

  Het visum voor Egypte kost € 54,95 per reiziger. Deze prijs is inclusief alle consulaire kosten voor de keuring van uw aanvraag door de immigratiedienst van Egypte, de servicekosten die VisumBuitenland.be voor de verwerking van uw aanvraag in rekening brengt, de transactiekosten en de btw. Voor spoedaanvragen wordt een toeslag van € 17,50 per visum in rekening gebracht. Er geldt geen korting voor groepsaanvragen.

  Hiernaast kunt u ervoor kiezen om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren en/of uw reis bij de ambassade te registreren. Deze opties zijn niet verplicht en de kosten hiervoor zijn afhankelijk van uw reisbestemming en uw nationaliteit. De exacte kosten hiervoor worden duidelijk in het aanvraagformulier aangegeven. Alle verdere informatie over uw bijdrage aan de compensatie van CO2-uitstoot via VisumBuitenland.be, vindt u in dit artikel.

 • Wat is de levertijd van het visum Egypte?

  Aanvragen voor het e-visum Egypte worden gemiddeld na 11 dagen goedgekeurd. Als u al op korte termijn naar Egypte reist, kunt u ook kiezen voor een spoedaanvraag. Spoedaanvragen worden gemiddeld na 5 dagen goedgekeurd. Deze gemiddelde levertijden worden berekend vanaf het moment dat alle benodigde paspoortscans in goede orde zijn ontvangen.

  Houd er rekening mee dat de genoemde levertijden gemiddelden zijn, dus geen maximale levertijden. Vaak worden aanvragen al sneller goedgekeurd. Maar het komt ook voor dat aanvragen wat vertraging oplopen. Bijvoorbeeld als het bijzonder druk is bij de immigratiedienst van Egypte, of als er een storing is in het computersysteem van VisumBuitenland.be of in het systeem van de Egyptische immigratiedienst. Levertijden kunnen hierdoor nooit worden gegarandeerd. Om zeker te zijn dat u uw visa tijdig ontvangt, wordt aangeraden uw aanvraag zo lang mogelijk voor vertrek in te dienen, indien mogelijk al enkele weken.

  Als u kiest voor een spoedaanvraag, wordt een toeslag van € 17,50 in rekening gebracht. Het verschil tussen een spoedaanvraag en een normale aanvraag voor het visum Egypte is dat VisumBuitenland.be spoedaanvragen sneller verwerkt. Dat betekent dat een Nederlandstalige visumspecialist uw aanvraag altijd binnen 24 uur controleert op invul- en aanleverfouten, meestal zelfs al binnen één uur. Als er een fout wordt ontdekt, wordt er direct contact met u gezocht, zodat de aanvraag kan worden gecorrigeerd en alsnog snel kan worden verwerkt. Als alles in orde is, kan uw aanvraag snel in behandeling worden genomen door de Egyptische immigratiedienst.
  Vraag nu uw visum voor Egypte aan

Na het indienen van uw visumaanvraag

 • Hoe ontvang ik het visum voor Egypte en moet ik het uitprinten?

  U wordt per e-mail geïnformeerd zodra uw visumaanvraag in behandeling is genomen. In de e-mail vindt u een link naar uw persoonlijke statuspagina. Op deze pagina kunt u de status van uw aanvraag inzien. Zodra uw visum is toegekend, ontvangt u een bevestiging per e-mail en sms. Vanaf dat moment kunt u op uw persoonlijke statuspagina alle visums binnen uw aanvraag in pdf-formaat downloaden en printen. Dit pdf-document is het officiële visum Egypte dat door de Egyptische immigratiedienst is opgesteld. Hiermee mag u binnen de aangegeven geldigheidstermijn naar Egypte reizen.

  U wordt geadviseerd om na de goedkeuring van uw aanvraag nog een keer na te gaan of alle gegevens in uw visum correct zijn aangegeven. Controleer vooral of de paspoortgegevens van alle reizigers 100% correct op de visa staan. Let op het paspoortnummer, de afgifte- en verloopdatum, de namen, het geslacht, de geboortedatum en het geboorteland. Als in deze gegevens een fout zit, dan is het visum niet geldig en mag u daarmee Egypte niet inreizen. U kunt de gegevens niet meer aanpassen nadat de immigratiedienst uw aanvraag in behandeling heeft genomen. In dat geval moet u een geheel nieuwe aanvraag indienen.

  Staan alle gegevens in uw visum correct vermeld? Dan kunt u het visum uitprinten. U bent verplicht om een geprinte versie van het e-visum te laten zien als u in Egypte aankomt.

 • Ik heb mijn visum nog niet ontvangen, wat nu?

  Zodra de betaling is voltooid, ontvangt u een e-mail met de bevestiging dat uw aanvraag in behandeling is genomen. Hierin staat ook een link naar uw persoonlijke statuspagina. Op die pagina kunt u de status van uw visumaanvraag op elk moment controleren.

  Heeft u uw visum niet ontvangen binnen de gemiddelde levertijd die op deze website genoemd wordt? Lees op uw statuspagina of het verstandig is om hierover contact op te nemen. De levertijden die op deze website genoemd worden, zijn altijd gemiddelden en nooit garanties. Het is niet mogelijk om een maximale levertijd aan te geven, omdat bijvoorbeeld een steekproefcontrole de levering van uw visum kan vertragen. Als uw aanvraag langer dan gemiddeld in behandeling blijft, dan betekent dit niet dat uw aanvraag een grotere kans op afkeuring heeft.

  Let op: aanvragen binnen een groepsaanvraag worden altijd individueel gekeurd. Hierdoor zitten er soms enkele dagen tussen de keuring van verschillende aanvragen binnen een groepsaanvraag.

  Heeft u nog geen enkele e-mail ontvangen? Controleer altijd eerst de map met ongewenste berichten in uw e-mailprogramma. Deze heet meestal spambox of junkfolder. Vindt u ook daar geen e-mail met het onderwerp ‘Visumaanvraag Egypte ontvangen’? U kunt de status van uw aanvraag ook altijd via deze pagina opzoeken.

 • Kan ik mijn aanvraag nog wijzigen?

  Vertrekt u pas over meer dan 30 dagen? Dan staat uw aanvraag nog in de wacht en kunt u de gegevens zonder problemen aanpassen. Dit kunt u eenvoudig doen door te reageren op de e-mail die u ontving waarin staat dat uw aanvraag is ontvangen.

  Vertrekt u binnen 30 dagen? Nadat u uw documenten heeft aangeleverd, wordt uw aanvraag vrijwel meteen verwerkt. Zodra uw aanvraag in behandeling is genomen, is het niet meer mogelijk om gegevens binnen de aanvraag te wijzigen. In veel gevallen hoeft u foutieve gegevens niet aan te passen en kunt u zonder problemen met uw visum naar Egypte reizen. Hieronder ziet u een overzicht met fouten die wel of niet voor problemen kunnen zorgen.

  In deze gevallen blijft uw visum nog geldig en hoeft u geen nieuw visum aan te vragen:
  • Uw aankomst- en/of vertrekdatum kloppen niet (uw aankomst- en vertrekdatums moeten wel binnen de geldigheidstermijn van uw visum vallen)
  • Uw overnachtingsadres is gewijzigd/klopt niet

  In deze gevallen is uw visum ongeldig en moet u een nieuw visum aanvragen:
  • Uw naam is verkeerd gespeld (zie ook de vraag “Mijn naam is verkeerd gespeld op het visum, wat nu?”)
  • Uw paspoortnummer is onjuist
  • De afgifte- en/of verloopdatum van het paspoort kloppen niet
  • Uw geslacht komt niet overeen met het geslacht op uw paspoort
  • De geboortedatum is verkeerd aangegeven
  • Het geboorteland klopt niet
  Dien nu een nieuwe aanvraag voor het visum voor Egypte in

 • Mijn naam is verkeerd gespeld op het visum, wat nu?

  Heeft u een accent of leesteken in uw naam? Zoals een ü, ä, ö, ç, é, è, ê, ñ of ß? Dan is dit waarschijnlijk het gevolg van een automatische correctie. Speciale tekens in de naam, zoals umlauten en tremaʼs worden door het systeem van de immigratiedienst niet geaccepteerd. De naam wordt daarom omgezet zoals die in het machine-leesbare deel van het paspoort staat. Dat zijn de twee regels die veel "<<<" tekens bevatten, helemaal onderaan op de plastic of gelamineerde pagina in uw paspoort. De bovenste van deze twee regels bevat uw naam (direct na de landcode). Staat uw naam hier ook zo gespeld zoals op uw visum? Dan is alles in orde en kunt u probleemloos op reis naar Egypte.

  Heeft de spelfout niets te maken met een leesteken? Dan heeft u uw naam waarschijnlijk zelf verkeerd gespeld en is het visum ongeldig. Staat er een naam van een ander op uw visum, of mist er een deel van uw naam? Dat is mogelijk een gevolg van de automatische aanvulfunctie van uw browser. U was er zelf verantwoordelijk voor om op de controlepagina, net voor het betalen, na te gaan of alle gegevens correct waren ingevuld. De enige manier om dit te corrigeren is door een volledig nieuw visum voor Egypte aan te vragen.

 • Mijn aanvraag is afgekeurd, wat nu?

  Het is uiterst zeldzaam dat een visumaanvraag voor Egypte wordt afgekeurd. Mocht dit bij u toch gebeuren, dan is het erg moeilijk om achter de exacte reden daarvoor te komen. De immigratiedienst van Egypte geeft namelijk nooit aan waarom een visumaanvraag afgekeurd wordt. In de meeste gevallen zal het aan één van de volgende redenen te wijten zijn:

  • U heeft het aanvraagformulier (bewust of onbewust) niet correct ingevuld
  • U heeft het aanvraagformulier niet volledig ingevuld
  • U heeft niet de juiste documenten aangeleverd

  Wat u kunt doen als uw aanvraag is afgekeurd
  Controleer eerst of u het aanvraagformulier correct had ingevuld. De meeste gegevens kunt u in de bevestigingsmail terugvinden die u heeft ontvangen toen uw aanvraag in ontvangst was genomen. Controleer goed of uw paspoortgegevens correct werden aangegeven. Als u een fout heeft gemaakt, dan kunt u een nieuwe aanvraag met de juiste gegevens indienen. In de meeste gevallen wordt een tweede aanvraag met de juiste gegevens goedgekeurd. Kunt u geen fout ontdekken? Dien in dat geval geen nieuwe aanvraag in, want deze zal waarschijnlijk afgekeurd worden.

  Wilt u toch naar Egypte reizen, ook al is uw visumaanvraag afgekeurd?
  Als uw aanvraag voor een e-visum Egypte vanwege een onbekende reden is afgekeurd, kunt u altijd nog een papieren visum voor Egypte aanvragen. Hiervoor moet u een formulier van de ambassade van Egypte invullen en vervolgens het visum bij de ambassade ophalen. Als uw aanvraag voor het e-visum werd afgekeurd, kunt u in de meeste gevallen het visum ook nog na aankomst op het vliegveld in Egypte verkrijgen. De kans op een afkeuring van dit visum, het visa on arrival, is na afkeuring van een aanvraag voor het e-visum wel groter dan normaal.

  In het geval dat uw visumaanvraag via VisumBuitenland.be wordt afgekeurd, ontvangt u het volledige aankoopbedrag terug. Dit geldt voor alle aanvragen, behalve voor aanvragen van reizigers voor wie al eerder een visumaanvraag voor Egypte werd afgekeurd. VisumBuitenland.be kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele schade die ontstaat als gevolg voor een te laat toegekende of afgekeurde visumaanvraag. Lees meer hierover in de algemene voorwaarden.

 • Kan ik mijn visum voor Egypte verlengen?

  Het is mogelijk om het visum in Egypte te verlengen. Hiervoor moet u naar een kantoor van de immigratiedienst in Egypte. Deze kantoren bevinden zich in de meeste grotere steden van het land. Uit ervaringen van reizigers blijkt dat dit proces ingewikkeld en onduidelijk is. Het duurt vaak meerdere dagen voordat uw verlenging wordt goedgekeurd en u moet waarschijnlijk meerdere uren per dag op het kantoor doorbrengen. Daarom wordt een verlenging van het visum over het algemeen niet geadviseerd.

  In de meeste gevallen zal het makkelijker zijn om het land binnen de geldigheidstermijn van uw visum te verlaten en vanuit het buitenland een nieuwe aanvraag voor het e-visum in te dienen.

  Vraag nu uw e-visum voor Egypte aan

 • Ik heb mijn visum (toch) niet nodig, kan ik de aanvraag annuleren?

  U kunt uw aanvraag nog annuleren totdat deze in behandeling is genomen door de immigratiedienst van Egypte. Vaak gebeurt dat al snel nadat de benodigde paspoortscans zijn aangeleverd. Als u pas over meer dan 30 dagen op reis gaat, dan staat uw aanvraag nog in de wacht. In dat geval kan uw aanvraag nog wel altijd probleemloos worden geannuleerd.

  De meeste klanten willen hun visum zo snel mogelijk ontvangen, waardoor er geen bedenktijd of herroepingsperiode van kracht is. Dit staat ook in de algemene voorwaarden waarmee u tijdens het invullen van uw aanvraag heeft ingestemd door een vinkje te zetten.

Overige/andere vragen

 • Ik ga met kinderen op reis, waar moet ik op letten?

  Ook kinderen hebben een visum en een paspoort nodig om naar Egypte te mogen reizen. De informatie op deze pagina geldt dus voor reizigers van alle leeftijden.

  Reist uw kind zonder een of meer van de ouders/gezaghebbenden?
  Een kind dat zonder een of meer van de ouders/gezaghebbenden reist, moet altijd toestemming van beide ouders/alle personen met ouderlijk gezag hebben om naar het buitenland te mogen reizen. Dit is een maatregel die is getroffen om kinderontvoering te voorkomen. Een schriftelijke toestemming moet door beide ouders/alle gezaghebbenden zijn ondertekend. Ook wordt geadviseerd om kopieën van de ID-kaart of het paspoort van alle gezaghebbenden mee te nemen. Meer informatie hierover vindt u op kinderontvoering.org.

 • Moet ik me laten inenten voordat ik naar Egypte vertrek?

  Het is altijd een goed idee om uw huisarts te raadplegen welke inentingen voor reizen naar Egypte geadviseerd worden. Op deze website worden geen medische adviezen gegeven en deze informatie is niet afkomstig van een arts.

 • Is een toegekend visum een garantie dat ik naar Egypte mag reizen?

  Nee. Het visum voor Egypte is geen garantie dat u ook daadwerkelijk het land in mag reizen. In uiterst zeldzame gevallen kan de immigratiedienst van Egypte ook nog na aankomst besluiten om uw reisvergunning in te trekken. Dit zal alleen gebeuren als u verkeerde informatie in uw aanvraag heeft aangeleverd, als u met de onjuiste documenten naar Egypte reist of als de immigratiedienst besluit dat u een potentieel risico voor het land vormt. In de meeste gevallen verloopt de aankomst echter zonder enig probleem.

 • Ik reis met medicijnen, waar moet ik op letten?

  Er zijn regels voor reizen met medicijnen. Voor het transport van veel soorten medicijnen heeft u een verklaring van uw arts nodig. Welke medicijnen u niet zonder CAK-verklaring mag meenemen en hoe u aan een verklaring komt, leest u op de website van het CAK (Centraal Administratie Kantoor).

 • Is een ambassaderegistratie verplicht?

  U kunt uw reis bij de Nederlandse Rijksoverheid registreren. Dit staat helemaal los van uw visumaanvraag. Uw visumaanvraag wordt verwerkt door de Egyptische immigratiedienst, terwijl de ambassaderegistratie door de Nederlandse overheid wordt verwerkt. Voor een reis naar Egypte is een visum verplicht, maar een ambassaderegistratie is vrijwillig.

  Waarom wordt aangeraden uw reis bij de ambassade te registreren?
  Door uw reis bij de ambassade te registreren geeft u de Nederlandse overheid de mogelijkheid om tijdens uw reis contact met u op te nemen. Dit is vooral bedoeld voor het verstrekken van informatie in uitzonderlijke crisissituaties. Tijdens de corona-crisis werden reizigers bijvoorbeeld over veranderende reisadviezen en repatriëringsvluchten geïnformeerd.

  Hoe kan ik mijn reis registreren?
  U kunt uw reis zelf bij het ministerie van Buitenlandse Zaken registreren. Dit kan via een website van de Nederlandse overheid. U kunt uw ambassaderegistratie ook tegelijk met uw visumaanvraag indienen. In het aanvraagformulier kunt u voor de optie kiezen om uw reis bij de Nederlandse ambassade te registreren. Als u voor deze optie kiest, bespaart u veel tijd, omdat de meeste gegevens van uw aanvraagformulier overgenomen worden.

 • Hoe kan ik de CO2-uitstoot van mijn reis compenseren?

  Nadat u het aanvraagformulier in heeft gevuld, krijgt u de optie om de CO2-uitstoot van uw reis te laten compenseren. Dit is een vrijwillige bijdrage die volledig in VCS-gecertificeerde projecten wordt geïnvesteerd. VCS is een van de bekendste en betrouwbaarste certificeerders van klimaatprojecten. Alle aan dit certificaat gekoppelde projecten worden streng gecontroleerd om te verzekeren dat ze een positief klimaateffect opleveren. De projecten worden uitgevoerd op verschillende plekken ter wereld, met het doel om CO2-emissies te reduceren en maatschappelijke ontwikkelingen te steunen. U kunt daarbij denken aan herbebossingscampagnes in Zimbabwe, het ontwikkelen van duurzame energiebronnen in Oeganda of de installatie van energie-efficiëntere kookplaten in India.

  De hoogte van de bijdrage voor de CO2-compensatie hangt af van uw reisbestemming. De bijdrage wordt berekend op basis van de CO2-emissies van uw gehele reis. Door de optie voor CO2-compensatie te kiezen, kunt u dus eenvoudig zorgen dat u volledig CO2-neutraal vliegt. Alle verdere informatie over uw bijdrage aan de compensatie van CO2-uitstoot via VisumBuitenland.be, vindt u in dit artikel.

 • Hoe worden mijn persoonsgegevens opgeslagen en gebruikt?

  Op deze website worden veel persoonsgegevens verwerkt. Het gaat daarbij om gevoelige en bijzondere persoonsgegevens, zoals paspoortnummers, burgerservicenummers en pasfotoʼs. U mag verwachten dat hier zorgvuldig mee wordt omgegaan.

  VisumBuitenland.be garandeert dat uw gegevens worden beschermd in overeenstemming met de geldende privacyregelgeving (AVG / GDPR). Hiervoor zijn zowel technische als organisatorische voorzorgsmaatregelen genomen. Uw gegevens worden alleen middels beveiligde verbindingen verwerkt en versleuteld opgeslagen. Ook worden uw gegevens direct verwijderd als het opslaan ervan niet langer nodig is. VisumBuitenland.be heeft haar privacybeleid ontworpen en getoetst in samenwerking met Taylor Wessing, een internationaal gerenommeerd advocatenkantoor.

  Uw persoonsgegevens worden alleen verwerkt bij de uitvoering van uw opdracht; het aanvragen van een visum voor Egypte. Uw gegevens worden niet verkocht of gebruikt voor andere commerciële doelen. Toch brengt het verwerken van persoonsgegevens altijd risicoʼs met zich mee. Ook als alle voorzorgsmaatregelen worden opgevolgd. Om een visum Egypte te verkrijgen, moeten uw persoonsgegevens soms worden gedeeld met verschillende overheidsinstanties. Zij beoordelen of u mogelijk een veiligheidsrisico vormt en of uw aanvraag wordt goedgekeurd. VisumBuitenland.be kan geen invloed uitoefenen op deze overheidsinstanties en wat zij met uw persoonsgegevens doen. Hierover leest u meer in het privacybeleid.

Geen antwoorden gevonden op basis van uw trefwoorden... Laat alle vragen zien of probeer het opnieuw.
Of neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,99 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.