Nieuwsbericht | | 05-04-2022 | ±2 minuten leestijd

Om toerisme naar het land een boost te geven, heeft de Egyptische overheid 78 landen toegevoegd aan het e-visum systeem. Het totaal aantal landen waarvan burgers een e-visum voor Egypte kunnen aanvragen is nu meer dan 180.

Toerismesector Egypte nog herstellende

Voor de coronapandemie was toerisme in Egypte goed voor ongeveer 15 procent van het Bruto Binnenlands Product (BBP). In 2019 verwelkomde Egypte meer dan 13 miljoen toeristen voor een totale omzet van meer dan 13 miljard dollar, een record. De wereldwijde uitbraak van het coronavirus raakte Egypte hard: in 2020 registreerde het land nog slechts 3.5 miljoen toeristen. Egypte was een van de eerste landen die de grenzen heropende, al in juli 2020.

Sinds 2021 herstelt de toerismesector in Egypte in rap tempo. In de eerste zes maanden van 2021 verwelkomde het land al evenveel toeristen als in heel 2020. De Egyptische overheid hoopt in 2022 weer op het niveau van voor corona te zitten. Het conflict in Oekraïne dreigt echter roet in het eten te gooien; jaarlijks reizen veel Oekraïense en Russische toeristen naar Egypte, maar dat is door de oorlog vrijwel stilgevallen. Recent kondigde Egypte aan dat Oekraïners en Russen die nog in Egypte zijn, kosteloos hun visums kunnen verlengen.

Meer nationaliteiten voor e-visum

Om toerisme naar het land nog meer te stimuleren, heeft de overheid van Egypte besloten om 78 landen toe te voegen aan het e-visum systeem. Nu kunnen onder meer ook reizigers uit Zuid-Afrika, Azerbeidzjan en Georgië een e-visum aanvragen. Er zijn veel voordelen verbonden aan het e-visum Egypte. Omdat de aanvraagprocedure van het e-visum geheel online verloopt, kan dit visumtype veel sneller worden aangevraagd dan het papieren visum. Doorgaans wordt het e-visum binnen 11 dagen gekeurd. Egypte heeft ook een visum dat bij aankomst op het vliegveld in Egypte verkregen kan worden, het “visa on arrival”. Dit visum is goedkoper dan het e-visum, maar om het te krijgen moet men op het vliegveld in een lange rij staan bij het visumloket. Omdat de meeste mensen al voor vertrek zekerheid willen en liever niet op het vliegveld willen wachten, is het e-visum verreweg het populairste visumtype voor Egypte. Naarmate de overheid van Egypte meer landen toevoegt aan het e-visum systeem, zal de populariteit van dit visumtype en het land alleen maar toenemen.

Meer faciliteiten voor visum on arrival

Egypte maakt ook meer faciliteiten beschikbaar om visums bij aankomst in Egypte te verkrijgen. Het visum on arrival is binnenkort beschikbaar op meer aankomstlocaties in Egypte. Ook komen meer nationaliteiten in aanmerking voor het visum on arrival. De geldigheid van het visum on arrival is identiek aan de geldigheid van het e-visum: beide zijn geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Het visum on arrival is een zogeheten “single-entry” visum. Als men in de toekomst opnieuw naar Egypte wil reizen, moet er een nieuw visum worden aangevraagd. Het e-visum, daarentegen, heeft ook een “multiple-entry” type. Met een “multiple-entry” visum mag men meerdere malen naar Egypte reizen met hetzelfde visum.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,56 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.