Per 17 juni 2022 zijn de laatste coronagerelateerde reisbeperkingen in Egypte opgeheven. Wel heeft u nog een visum Egypte nodig. Lees hier alles over de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus in Egypte en waar u in 2024 nog rekening mee moet houden als u naar Egypte wilt reizen.

Heb ik een vaccinatiebewijs of testbewijs nodig?

Op 17 juni 2022 werden alle coronamaatregelen voor reizen naar Egypte opgeheven. Dit betekent dat zowel gevaccineerde als ongevaccineerde personen naar Egypte mogen reizen. U hoeft voor de reis dus geen vaccinatiebewijs te tonen. Ook de testplicht voor ongevaccineerde reizigers werd opgeheven. U hoeft dus geen coronatest te doen om naar Egypte te mogen reizen. Na de aankomst in Egypte geldt geen quarantaineplicht en u hoeft uw reis niet vooraf aan te melden. Reizigers moeten nog wel rekening houden met de visumplicht. Het visum Egypte is makkelijk voor vertrek aan te vragen via het online formulier.
Door naar de visumaanvraag voor Egypte

De coronapandemie in Egypte

Net als de meeste andere landen werd ook Egypte hard geraakt door de uitbraak van het coronavirus. Dit leidde tot een aantal coronamaatregelen, waaronder een tijdelijke grenssluiting. Omdat het toerisme een belangrijke sector van de Egyptische economie is, was het een prioriteit om vakantiereizen naar Egypte snel weer toe te laten. Om dit op een veilige en verantwoorde manier mogelijk te maken, werden in deze sector veel maatregelen genomen. Zo werden personen die in de toeristische sector werken met prioriteit gevaccineerd tegen corona. Verder heeft het land een hygiëne-certificaat in het leven geroepen, waarmee onder andere hotels, restaurants en musea konden aantonen dat ze maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 genomen hebben. Ook vonden er regelmatig inspecties plaats om te waarborgen dat alle toeristische faciliteiten deze maatregelen daadwerkelijk opvolgden.

Door het nemen van deze maatregelen vond de Egyptische regering het al vanaf de tweede helft van 2020 weer veilig om commerciële vluchten naar het land toe te laten. Sindsdien zijn de coronamaatregelen steeds verder versoepeld. Op 17 juni 2022 werd bekend gemaakt dat alle nog bestaande coronamaatregelen in Egypte per direct werden opgeheven. De aanleiding hiervoor was het succesvolle verloop van de vaccinatiecampagne. Op dat moment waren in Egypte in totaal namelijk al bijna 90 miljoen vaccinaties tegen Covid-19 toegediend.

Na een tijdelijke grenssluiting zijn reizen naar Egypte weer mogelijkOnlangs werden alle coronamaatregelen voor reizen naar Egypte opgeheven.

Reisadvies van de Nederlandse overheid

Over het algemeen worden reizen naar de toeristische gebieden van Egypte weer als veilig bevonden. De gebieden rondom Caïro, Alexandria, Zuid-Sinaï en langs de Nijl hebben een geel reisadvies. Dit betekent dat het veilig is om naar deze gebieden te reizen, maar de overheid waarschuwt wel voor enkele risico’s. Voor reizen buiten de toeristische gebieden wordt gewaarschuwd. Zo heeft het gebied ten westen van de Nijl een oranje reisadvies. In Noord-Sinaï, de grensregio met Libië en het Hala’ib driehoek in het zuidoosten van het land geldt een rood reisadvies. Reizigers wordt afgeraden om naar deze gebieden te reizen.

Uw visum Egypte aanvragen

Ga goed voorbereid op reis en controleer deze pagina ook vlak voor vertrek, om zeker te zijn dat u tijdens uw reis voldoet aan de actuele regels met betrekking tot corona in Egypte. Vraag uw visum tijdig aan en controleer ook of u aan alle visumvoorwaarden van Egypte voldoet.
Open het aanvraagformulier voor het visum Egypte

Terugreis naar Nederland en België

Reist u terug naar Nederland vanuit Egypte? De laatste coronagerelateerde inreisbeperkingen werden eind april opgeheven. Dit betekent dat het niet meer verplicht is om een vaccinatie- of testbewijs te tonen en ook het invullen van een gezondheidsverklaring is niet meer noodzakelijk. Voor de terugreis naar België zijn alle coronagerelateerde maatregelen per 23 mei 2022 opgeheven. U kunt dus probleemloos naar België terugreizen.

Disclaimer: vanwege de onzekerheden omtrent de ontwikkeling van corona, kan niet worden gegarandeerd dat alle informatie op deze pagina altijd actueel en volledig correct is. Bekijk deze pagina regelmatig opnieuw om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, maar informeer ook bij uw reisorganisatie en raadpleeg de websites van de overheden van uw thuisland en Egypte voordat u op reis gaat of een visum aanvraagt.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,99 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.