Toeristen met een negatief coronatestbewijs of een vaccinatiebewijs kunnen naar Egypte reizen. Gaat u op vakantie naar Egypte? Lees op deze pagina zorgvuldig met welke maatregelen ter preventie van corona u nog rekening moet houden. Bijgewerkt op: 10-05-2022.

Op vakantie naar Egypte: als u volledig gevaccineerd bent

Heeft u meer dan 14 dagen geleden uw tweede coronavaccinatie ontvangen? Of heeft u meer dan 14 dagen geleden het Janssen vaccin gekregen? Dan mag u naar Egypte reizen voor een vakantie of een bezoek aan vrienden of familie. U hoeft voor vertrek geen coronatest te ondergaan, maar moet bij aankomst in Egypte wel kunnen aantonen dat u volledig gevaccineerd bent tegen corona. Daarvoor heeft u een vaccinatiebewijs nodig die een QR-code bevat.

Vraag ook direct uw visum Egypte aan

Op vakantie naar Egypte: als u niet (volledig) gevaccineerd bent

Ook als u niet gevaccineerd bent tegen het coronavirus kunt u naar Egypte reizen. Reizigers vanaf twaalf jaar die niet volledig gevaccineerd zijn, moeten bij aankomst een negatieve uitslag van een PCR- of antigeentest laten zien.

De test mag niet meer dan 72 uur voor vertrek afgenomen worden zijn. Dit geldt zowel voor PCR- als antigeentests. Hij moet door een erkend laboratorium zijn uitgevoerd en voorzien zijn van een QR-code en de datum en tijd van afname. Verder is het belangrijk dat het resultaat in het Engels of in het Arabisch geschreven moet zijn.

Het coronavirus heeft geleid tot een inreisverbod in EgypteNa een kort inreisverbod vanwege het coronavirus zijn toeristen weer welkom in Egypte

Coronamaatregelen in Egypte

Egypte heeft veel maatregelen getroffen om reizen naar het land weer op een veilige manier mogelijk te maken. Zo werden personen die in de toeristische sector werken of vanwege een andere reden vaak in aanraking komen met toeristen met prioriteit tegen corona gevaccineerd. Inmiddels zijn deze personen volgens Egyptische bronnen allemaal volledig gevaccineerd. Verder heeft het land een hygiëne-certificaat in het leven geroepen, waarmee onder andere hotels, restaurants en musea kunnen aantonen dat ze maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 nemen. Ook vinden er regelmatig inspecties plaats om te waarborgen dat alle toeristische faciliteiten de maatregelen daadwerkelijk opvolgen.

Voor internationale toeristen geldt dat zij veilig naar Egypte kunnen reizen. Om deze veiligheid oprecht te houden wordt van reizigers gevraagd om tijdens de vlucht of bij aankomst in Egypte een gezondheidsverklaring in te vullen. Verder is het verplicht om in binnenruimtes en in het openbaar vervoer en mondmasker te dragen. Ook in drukke buitenruimtes wordt het dragen van een mondkapje aanbevolen. Verder bestaat de aanbeveling om 1 meter afstand te houden met personen buiten de eigen groep en om regelmatig de handen te wassen.

Reisadvies van de Nederlandse overheid

De overheid van Egypte laat toeristen weer toe en stimuleert de toeristische sector zelfs, wat onder andere door het grote economische belang van het toerisme te verklaren is. De Nederlandse overheid geeft een groot deel van Egypte momenteel een geel reisadvies. Dat wil zeggen dat de Nederlandse overheid voor enkele veiligheidsrisico’s waarschuwt, maar dat het over het algemeen veilig is om naar Egypte te reizen. Voor de woestijn ten westen van de Nijl geldt een oranje reisadvies en voor de noordelijke Sinaï, het grensgebied met Libië, Bir Tawil en de Hala’ib driehoek geldt een rood reisadvies.

Terugreis naar Nederland en België

Reist u terug naar Nederland vanuit Egypte? De laatste coronagerelateerde inreisbeperkingen werden eind april opgeheven. Dit betekent dat het niet meer verplicht is om een vaccinatie- of testbewijs te tonen en ook het invullen van een gezondheidsverklaring is niet meer noodzakelijk.

Voor de terugreis naar België moeten alle reizigers van 12 jaar of ouder het PLF invullen. Verder moet een vaccinatie- of herstelcertificaat kunnen worden getoond. Ongevaccineerde reizigers die ook geen herstelbewijs bezitten moeten zich voor vertrek uit Egypte op corona laten testen. Geldig zijn PCR-tests die bij vertrek maximaal 72 uur oud zijn en antigeentests die niet meer dan 24 uur voor vertrek werden afgenomen. Het is ook mogelijk om zich pas na de aankomst in België te laten testen. In dit geval moet u in quarantaine gaan totdat u een negatief resultaat heeft ontvangen.

Uw visum Egypte aanvragen

Ga goed voorbereid op reis en controleer deze pagina ook vlak voor vertrek, om zeker te zijn dat u tijdens uw reis voldoet aan de actuele regels met betrekking tot corona in Egypte. Vraag uw visum tijdig aan en controleer ook of u aan alle visumvoorwaarden van Egypte voldoet.

Door naar de visumaanvraag voor Egypte

Disclaimer: vanwege de onzekerheden omtrent de ontwikkeling van corona, kan niet worden gegarandeerd dat alle informatie op deze pagina altijd actueel en volledig correct is. Bekijk deze pagina regelmatig opnieuw om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, maar informeer ook bij uw reisorganisatie en raadpleeg de websites van de overheden van uw thuisland en Egypte voordat u op reis gaat of een visum aanvraagt.