De kosten van het visum voor Egypte zijn afhankelijk van het gekozen visumtype en de gewenste levertijd. Het toeristenvisum voor Egypte voor één verblijf van maximaal 30 dagen heeft een gemiddelde levertijd van 11 dagen. Dit visum kunt u voor € 54,95 per persoon online aanvragen met dit formulier.

Kosten van een toeristenvisum voor één reis naar Egypte

De meeste toeristen maken gebruik van het zogenaamde single-entry visum voor Egypte. Daarmee kunt u tot 30 dagen op vakantie naar Egypte. Dit visum is eenvoudig online aan te vragen met een Nederlandstalig formulier. Het visum wordt na toekenning per e-mail toegestuurd, waarna u het zelf kunt printen. Het indienen van een online aanvraag is de eenvoudigste manier om een visum voor Egypte te verkrijgen. De kosten hiervan bedragen in totaal € 54,95 per persoon.
Nu het toeristenvisum voor Egypte aanvragen

Kosten van een multiple-entry visum voor meerdere reizen

Reist u binnen een periode van 180 dagen meerdere keren naar Egypte? Kies dan voor het multiple-entry visum. Daarmee mag u een onbeperkt aantal keer naar Egypte reizen met een toeristisch doel, zoals een vakantie of bezoek aan vrienden of familie. Elk verblijf mag maximaal 30 dagen duren. De kosten van dit visum zijn lager dan de kosten van twee of meer losse single-entry visa. Omdat u niet telkens een nieuw visum hoeft aan te vragen, bespaart u door het aanvragen van een multiple-entry visum ook tijd. Ook het multiple-entry visum kunt u aanvragen met een Nederlandstalig formulier. De kosten bedragen € 89,90 per reiziger.
Nu het multiple-entry visum Egypte aanvragen

Piramiden van GizehDe piramiden van Gizeh, een populaire toeristische attractie in Egypte

Online betaalmethoden zonder transactiekosten

U kunt de kosten van uw visumaanvraag voor Egypte eenvoudig online voldoen met verschillende veilige Nederlandse betaalmethoden, waaronder iDEAL, Bancontact, PayPal, Visa, Mastercard, Trustly, Apple Pay en Google Pay. Er worden geen transactiekosten in rekening gebracht.

Als u wilt, kunt u in het aanvraagformulier van uw visum voor Egypte ook aanvinken dat u gebruik wilt maken van een ambassaderegistratie of een compensatie van de CO₂-uitstoot van uw vlucht. Deze twee mogelijkheden zijn volledig optioneel. De kosten hiervan zijn afhankelijk van uw nationaliteit. U vindt de exacte kosten in het aanvraagformulier.

De kosten van het visum Egypte kunnen met verschillende betaalmethoden worden voldaan, waaronder:

iDEALBancontactMastercardVisa
American ExpressPayPalGoogle and Apple Pay

Hoe snel ontvang ik mijn visum voor Egypte?

De gemiddelde levertijd van het visum Egypte bedraagt 11 dagen. U kunt echter ook een spoedaanvraag indienen. In dat geval is de gemiddelde levertijd 5 dagen. De extra kosten van een spoedaanvraag bedragen € 17,50 per persoon. Gaat u al binnen 14 dagen op reis? Dan kunt u via VisumBuitenland.be alleen nog een aanvraag indienen als u voor een spoedlevering kiest.
Nu met spoed een visum Egypte aanvragen

Levertijden niet gegarandeerd

De hierboven genoemde levertijden zijn gemiddelden. Er wordt nadrukkelijk geen maximale levertijd gegarandeerd. Het kan gebeuren dat uw aanvraag langer in behandeling blijft dan normaal. Bijvoorbeeld als u een fout heeft gemaakt in het aanvraagformulier. Of als u een pasfoto of paspoortscan heeft aangeleverd die niet voldoet aan de voorwaarden.

Voordat de Egyptische immigratiedienst aan de slag gaat met het keuren van uw aanvraag, wordt deze uitgebreid gecontroleerd door de Nederlandstalige visumspecialisten van VisumBuitenland.be. Die bekijken of uw documenten aan de vereisten voldoen. Ook wordt gecontroleerd of de door u in het aanvraagformulier ingevulde paspoortgegevens overeenkomen met de door u aangeleverde paspoortscan. Hierdoor kunnen eventuele onjuistheden of onvolledigheden vrijwel altijd tijdig worden gecorrigeerd.

Pas wanneer alles in orde is, wordt uw aanvraag namens u ingediend bij de immigratiedienst in Egypte. Maar ook dan kan er nog vertraging ontstaan. Bijvoorbeeld als gevolg van een steekproefcontrole door de immigratiedienst, of door een technische storing. VisumBuitenland.be kan geen invloed uitoefenen op de snelheid waarmee de immigratiedienst uw aanvraag verwerkt. Ook niet bij een spoedaanvraag. Een met spoed aangevraagd visum wordt alleen sneller toegekend door de snellere foutcontrole en verwerking door VisumBuitenland.be. Dat gebeurt bij een spoedaanvraag ook 's nachts, in het weekend en op feestdagen. Dit alles gebeurt nog voordat de Egyptische immigratiedienst met de aanvraag aan de slag gaat.

Is zelfs de gemiddelde levertijd van 5 dagen bij spoed niet snel genoeg voor uw reisplannen? Regel uw visum dan op het vliegveld bij aankomst in Egypte. Deze mogelijkheid wordt vaak afgeraden vanwege de lange wachtrijen en vertraging die dit kan opleveren, maar biedt wel een oplossing voor reizigers die niet meer op tijd zijn om hun visum online aan te vragen.

Hoe zijn de kosten van het e-visum Egypte opgebouwd?

De kosten van het e-visum Egypte zoals genoemd op deze pagina (€ 54,95 voor het single-entry visum en € 89,90 voor het multiple-entry visum) zijn totaalprijzen. Deze zijn opgebouwd uit consulaire kosten (25 USD voor de single-entry variant) en servicekosten (€ 31,43 voor de single-entry variant). De consulaire kosten zijn de kosten die de Egyptische overheid in rekening brengt voor de keuring van uw visumaanvraag. De servicekosten vormen de vergoeding voor de foutcontrole, verwerking en Nederlandstalige ondersteuning per telefoon en e-mail door de visumspecialisten van VisumBuitenland.be. Ook de wettelijke btw is inbegrepen in de genoemde totaalprijzen van het visum Egypte.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,43 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.