Het visum Egypte is geldig voor een maximale verblijfsduur van 30 dagen. Dit geldt voor alle varianten van de elektronische visa (e-visa) voor Egypte die u online kunt aanvragen. Daarnaast moet uw gehele verblijf vallen binnen de geldigheidsperiode van het visum.


Geldigheidstermijn van het single-entry visum Egypte

Reist u eenmaal naar Egypte? Dan kunt u gebruikmaken van het zogenaamde single-entry toeristenvisum. Dit visumtype heeft een geldigheidstermijn van 90 dagen. Uw verblijf in Egypte mag maximaal 30 dagen duren en moet geheel vallen binnen de geldigheidstermijn van 90 dagen. De geldigheidstermijn staat ook vermeld op uw visum voor Egypte.

Direct uw visum Egypte aanvragen
Geldigheidstermijn visum Egypte

Wanneer gaat de geldigheidstermijn in?
De geldigheidstermijn gaat direct in nadat uw aanvraag is goedgekeurd. In het aanvraagformulier vult u in wanneer u verwacht in Egypte te arriveren. Uw aanvraag wordt nooit meer dan 30 dagen voor deze datum in behandeling genomen. U kunt uw visum al wel eerder aanvragen, maar dan wordt deze in de wacht gezet tot precies 30 dagen voor de door u ingevulde verwachte aankomstdatum in Egypte. Omdat het visum Egypte 90 dagen geldig is, is uw visum nog minimaal 60 dagen geldig na de door u ingevulde verwachte aankomstdatum.Geldigheidstermijn van het multiple-entry visum Egypte

Wilt u meerdere keren naar Egypte reizen? Of wilt u tijdens uw vakantie Egypte tussentijds verlaten, bijvoorbeeld omdat u een cruise maakt? Maak dan gebruik van het multiple-entry e-visum. Dit toeristische visumtype is geschikt om een onbeperkt aantal keer Egyptisch grondgebied te betreden. Elk verblijf mag maximaal 30 aaneengesloten dagen duren. Elk verblijf moet geheel vallen binnen de geldigheidstermijn van 180 dagen. Deze geldigheidstermijn gaat in vanaf het moment dat uw visumaanvraag is goedgekeurd.

U kunt het multiple-entry visum op dezelfde manier aanvragen als het single-entry visum. Dat kan dus eenvoudig met het Nederlandstalige online aanvraagformulier. Selecteer in het formulier ‘Meerdere inreizen’ bij de optie ‘Aantal inreizen’ en u ontvangt vanzelf de juiste variant.

Nu uw visumaanvraag voor Egypte indienen
Visum Egypte lang voor vertrek aanvragen

U kunt uw multiple-entry visum al lang voor vertrek aanvragen
U kunt uw visum Egypte al aanvragen zo lang voor vertrek als u wilt. In het aanvraagformulier van het visum vult u in wanneer u de eerstvolgende keer in Egypte verwacht te arriveren. Uw aanvraag wordt in de wacht gezet tot precies 30 dagen voor deze datum. Als deze datum binnen 30 dagen ligt, wordt uw aanvraag direct in behandeling genomen.

Multiple-entry visum Egypte goedkoper

Multiple-entry visum goedkoper dan twee losse visa
Het multiple-entry visum is duurder dan de single-entry variant, maar niet tweemaal zo duur. Als u verwacht in een periode van 180 dagen tweemaal naar Egypte op vakantie te gaan, dan is het goedkoper om een multiple-entry variant aan te vragen dan om twee losse visa aan te vragen. Lees verder over de kosten van het visum Egypte.Wijzigingen in uw reisplanning doorgeven

Wilt u op een andere dag in Egypte arriveren dan u in het aanvraagformulier had ingevuld? Als uw gewenste aankomstdatum valt binnen de geldigheidstermijn van het visum, dan hoeft u niets door te geven. Houd er rekening mee dat u Egypte ook weer moet uitreizen voordat de geldigheid van uw visum verloopt. Is dat niet het geval? Dan moet u een geheel nieuwe aanvraag indienen. Het is niet mogelijk om de geldigheidsperiode die op uw visum staat nog te wijzigen. Wijzigingen doorvoeren in de door u ingevulde gegevens in het aanvraagformulier kan tot het moment dat uw aanvraag in behandeling is genomen door de Egyptische immigratiedienst.

Andere situaties waarin de geldigheid van uw visum Egypte vervalt

Het visum Egypte is alleen geldig in combinatie met het paspoort waarmee het is aangevraagd. Wilt u naar Egypte reizen met een ander paspoort? Dan moet u met dat andere paspoort een nieuw visum Egypte aanvragen. Het is niet mogelijk om de paspoortgegevens op uw visum nog te wijzigen nadat uw aanvraag in behandeling is genomen.

Ook kan de geldigheid vervallen als u de Egyptische wet overtreedt. De Egyptische immigratiedienst behoudt zich het recht voor om ook reizigers te weren waarvan wordt vermoed dat ze een verhoogd veiligheidsrisico veroorzaken. Als de immigratiedienst tijdens de verwerking van uw aanvraag oordeelt dat u een verhoogd veiligheidsrisico vormt, dan kan uw aanvraag worden afgekeurd. Vaak zonder een specifieke opgaaf van de onderliggende reden. In dit geval ontvangt u het volledige aankoopbedrag van uw visum terug. Als u alsnog naar Egypte wilt reizen is het verstandig om na afkeuring van een e-visum Egypte te kiezen voor een fysiek visum. De aanvraagprocedure daarvan is ingewikkelder en duurt langer. Hiervoor moet u zich melden bij een Egyptisch consulaat of ambassade, waarna u persoonlijk kunt toelichten waarom u van mening bent geen veiligheidsrisico te vormen. Als u de consulair medewerker hiervan kunt overtuigen, ontvangt u alsnog een geldig visum voor uw vakantie naar Egypte.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,99 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.