De ambassade van Egypte kan u alleen helpen bij uw visumaanvraag als u géén gebruik kunt of wilt maken van de online aanvraagprocedure. U hoeft dus geen bezoek aan de ambassade te brengen als u enkel een toeristenvisum wilt aanvragen. Alleen voor een verblijf van meer dan 30 dagen of met een ander reisdoel dan een vakantie, moet u vooraf de ambassade van Egypte bezoeken.

Ambassade en consulaat Egypte

Ambassade en consulaat in één
De ambassade van Egypte is gevestigd in Den Haag. Op de ambassade van Egypte in Nederland worden ook alle consulaire zaken geregeld die normaal door een consulaat worden uitgevoerd. Waar u voor visums van de meeste landen naar het consulaat wordt verwezen kunt u in het geval van Egypte bij de ambassade terecht voor uw reistoestemming.


Waarbij kan de ambassade u helpen?

De ambassade van Egypte heeft drie hoofdtaken; het ondersteunen van haar inwoners in Nederland, het ondersteunen van de diplomatieke- en handelsrelaties en het verstrekken van visa voor Egypte.

 • Ondersteunen van Egyptenaren in Nederland
  Allereerst helpt de ambassade haar eigen inwoners, mensen met de Egyptische nationaliteit, die in Nederland verblijven. Bijvoorbeeld als hun paspoort verloopt of bij andere problemen. Ook wordt advies gegeven in noodsituaties.
 • Ondersteunen van de relaties met Nederlandse organisaties
  Ten tweede heeft de ambassade van Egypte de taak de banden tussen Nederland en Egypte te versterken. Het gaat hierbij zowel om politieke banden als zakelijke relaties. Zo helpt de ambassade Nederlandse en Egyptische bedrijven elkaar te vinden en op een prettige wijze samen te werken, waardoor beide landen voordelen halen uit de samenwerking.
 • Het verstrekken van het visum Egypte
  Nederlanders die op reis gaan naar Egypte moeten over een geldig visum beschikken. De consulaire afdeling van de ambassade van Egypte is verantwoordelijk voor de verstrekking hiervan. Dit betekent niet dat u altijd zelf een bezoek hoeft te brengen aan de ambassade. In de meeste gevallen voldoet het om uw aanvraag online in te dienen. U ontvangt uw visum dan per e-mail. U kunt eenvoudig controleren of u gebruik kunt maken van de online aanvraagprocedure door de pagina met de voorwaarden van het visum te bekijken.
  Visum Egypte aanvragen

Voldoet u niet aan de voorwaarden en moet u alsnog een afspraak maken bij de ambassade? Dan moet u een ander formulier invullen, dat u op de website van de ambassade kunt vinden. U hoort dan vanzelf wanneer u naar de ambassade van Egypte kunt komen om de paspoortsticker op te halen.

Contact opnemen met de ambassade van Egypte

Heeft u na het lezen van alle bovenstaande informatie nog vragen over de online aan te vragen variant van het visum? Ga dan naar de contactpagina van VisumBuitenland.be. Heeft u andere vragen of voldoet u niet aan de voorwaarden, bijvoorbeeld omdat u langer dan 30 dagen in Egypte wilt verblijven of niet als toerist reist? Neem dan contact op met de Ambassade middels de onderstaande contactinformatie:

De ambassade van Egypte in Nederland
AdresBadhuisweg 92 Den Haag
Telefoon(070) 354 2000
Fax(070) 354 33 04
E-mailinfo@ambeg.nl

Adres van het Turkse Consulaat in RotterdamAdres van de ambassade van Egypte in Nederland: Badhuisweg 92