Nieuwsbericht | | 26-09-2023 | ±3 minuten leestijd

Reizigers die voor maximaal 96 uur naar Egypte reizen, kunnen onder bepaalde omstandigheden gebruikmaken van een nieuw transitvisum. Dit visum kan alleen gebruikt worden door reizigers die aankomen op het internationale vliegveld van Cairo. Wie niet aan de voorwaarden van het transitvisum voldoet of het visum liever al voor vertrek wil regelen, kan een e-visum Egypte aanvragen.

Nieuwe visa om toerisme te stimuleren

Sinds de afschaffing van de laatste reisbeperkingen ten gevolge van de coronapandemie zet Egypte volop in op het stimuleren van het toerisme naar het land. Egypte ziet het toerisme namelijk al langer als een belangrijke pilaar van zijn economie. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen dat Egypte in de afgelopen maanden meerdere nieuwe visa heeft geïntroduceerd die het eenvoudiger moeten maken om het land te bezoeken. Deze nieuwe visa vormen een aanvulling op het al bestaande e-visum voor Egypte. Dit e-visum is beschikbaar in een single-entry en multiple-entry variant en sluit aan op de reisplannen van de meeste toeristen die naar Egypte reizen. De nieuwe visa moeten dan ook vooral bijzondere nichegroepen van reizigers aanspreken waar tot nog toe weinig aandacht aan werd besteed.

De verschillende nieuwe visa

Ten eerste kondigde Egypte begin 2023 aan een visum met een geldigheidsduur van 5 jaar te introduceren. Dit visum is inmiddels beschikbaar. Gedurende de geldigheidsduur van 5 jaar kan dit visum voor meerdere reizen worden gebruikt. Vanwege de relatief hoge kosten van 700 Amerikaanse dollar is dit visum voor toeristen over het algemeen niet heel interessant. Het visum is dus vooral geschikt voor personen die regelmatig naar het land reizen, zoals investeerders of zakenreizigers. Ten tweede werd er een nieuw visum gecreëerd speciaal voor reizigers die op een boot of jacht in Egypte aankomen. Deze groep reizigers mag sinds de zomer van 2023 gebruikmaken van een speciaal visum dat 3 maanden geldig is. Ten derde werd in juni 2023 het nieuwste visum voor Egypte geïntroduceerd dat bedoeld is voor reizigers die niet meer dan 4 dagen in het land willen doorbrengen.

Het nieuwe transitvisum voor Egypte

Sinds juni 2023 kunnen reizigers die maar enkele dagen in Egypte willen blijven een gratis transitvisum aanvragen. Dit visum kan uitsluitend op het internationale vliegveld van Cairo worden aangevraagd en staat een verblijf van maximaal 96 uur in Egypte toe. Dit moet reizigers de ruimte geven om tijdens een overstap in Egypte de belangrijkste bezienswaardigheden van het land te bezoeken of enkele dagen in de wereldstad Cairo door te brengen. Dit moet u weten over het nieuwe transitvisum:

  • Het is alleen beschikbaar voor reizigers die arriveren op Cairo International Airport.
  • Het visum kan uitsluitend bij een balie van de luchtvaartmaatschappij EgyptAir worden aangevraagd.
  • Het transitvisum is voorlopig alleen beschikbaar voor passagiers van EgyptAir.
  • Het visum staat een verblijf toe van maximaal 96 uur (4 dagen).
  • Het visum is gratis.

Regels voor een overstap in Egypte

Voor de meeste reizen naar Egypte is een visum verplicht, maar dit geldt niet altijd voor een overstap. De meeste grote internationale vliegvelden hebben namelijk een apart gedeelte voor internationale reizigers die overstappen. Dit geldt ook voor het internationale vliegveld van Cairo. Als u overstapt op een vlucht naar een ander land, dan hoeft u in veel gevallen de transitzone van het vliegveld niet te verlaten. Als u de transitzone niet verlaat, heeft u geen visum nodig. Soms is het wel nodig om de internationale transitzone te verlaten, bijvoorbeeld om de bagage in te checken voor de vervolgvlucht. In dat geval is wel een visum nodig.

Moet u de transitzone van het vliegveld verlaten tijdens uw overstap in Egypte? Of wilt u enkele dagen in Egypte doorbrengen? Dan heeft u een visum nodig. Het is mogelijk dat u in dit geval het speciale transitvisum voor Egypte kunt gebruiken, maar ga nauwkeurig na of u voldoet aan de daarvoor geldende voorwaarden. U kunt er ook voor kiezen om voor vertrek een e-visum aan te vragen. Het e-visum kan eenvoudig en binnen enkele minuten worden aangevraagd met een online formulier. Zo weet u al voor vertrek dat u in het bezit bent van een geldig visum.

Dien hier uw aanvraag voor het e-visum in

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,99 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.