Nieuwsbericht | | 03-04-2023 | ±3 minuten leestijd

In een poging meer toeristen aan te trekken, heeft Egypte besloten een nieuw multiple-entry visum te introduceren. Het nieuwe visum heeft een geldigheid van 5 jaar, kost 700 Amerikaanse dollar en is beschikbaar voor reizigers uit 180 landen. Reizigers uit Europese landen kunnen al geruime tijd eenvoudig online een e-visum voor Egypte aanvragen.

Inzet op groei van het toerisme in Egypte

Na een slechte periode voor het toerisme vanwege de coronapandemie, hoopt het Egyptische ministerie van Toerisme en Oudheden nu op een hernieuwde groei van het aantal toeristen naar het land. Men zet in op een jaarlijkse groei van zo'n 28-30%. Men hoopt dat het aantal toeristen dat per jaar naar Egypte komt in 2028 in ieder geval 30 miljoen zal bedragen. Dit aantal ligt ruim boven het jaarlijks gemiddelde van 11,4 miljoen bezoekers in de jaren 2010-2019. Vanwege het coronavirus ontving Egypte in 2020 en 2021 weinig bezoekers; respectievelijk 3,7 en 8 miljoen. Ondanks dat de laatste coronamaatregelen voor reizigers van kracht waren tot 17 juni 2022, reisden er in 2022 alweer meer mensen naar Egypte dan voor de coronapandemie (namelijk 11,7 miljoen).

Het visum als onderdeel van de economische strategie

De nieuwe visumregeling is een onderdeel van de economische strategie van Egypte. Het doel is om meer toeristen aan te trekken en daarmee onder andere de sterke daling van het aantal Oekraïense en Russische toeristen en de daardoor weggevallen inkomsten op te vangen. Het aantal bezoekers van Egypte afkomstig uit Nederland, Italië, Amerika en Kazachstan zit wel weer in de lift. Mocht de groeicurve van het toerisme zich doorzetten zoals de Egyptische overheid verwacht, dan heeft het land mogelijk nog voor 2027 rond de 30 miljoen bezoekers per jaar.

Het nieuwe visum is soms na aankomst te verkrijgen

Reizigers met bepaalde nationaliteiten kunnen het nieuwe visum ook nog na aankomst in Egypte aanvragen. Dit geldt onder andere voor toeristen uit het Verenigd Koninkrijk, Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland, en Japan. Deze reizigers kunnen de nieuwe multiple-entry variant van de reistoestemming direct na aankomst op het vliegveld in Egypte aanvragen. Reizigers die hiervoor kiezen moeten de kosten van dit nieuwe visum à 21.000 Egyptische pond (700 Amerikaanse dollar) bij hun eerste aankomst in het land voldoen.

Visum Egypte online aanvragen

Reizigers uit de meeste Europese landen kunnen het visum Egypte al langere tijd online aanvragen. Voor de online visumaanvraag hebben zij een geldig paspoort nodig. Het online aan te vragen visum is er in een single-entry variant (voor één reis) en in een multiple-entry variant (voor meerdere reizen binnen de geldigheidsperiode van het visum). Het single-entry visum is in totaal 90 dagen geldig en het multiple-entry visum heeft een totale geldigheidsduur van 180 dagen. Ongeacht de gekozen variant, mag elk verblijf in Egypte maximaal 30 dagen duren.

E-visum voor meerdere reizen naar Egypte

Bent u van plan na uw eerste aankomst in Egypte binnen 180 dagen nogmaals naar het land te reizen? Of maakt een cruise waarbij u binnen 180 dagen twee keer of meer in Egypte aanmeert? Dan is het verstandig een multiple-entry visum aan te vragen. Dit is namelijk goedkoper dan het aanvragen van twee of meer losse single-entry visa.

Voor reizigers die in aanmerking komen voor het e-visum geldt dat het aanvragen van dit visum in de meeste gevallen voordeliger is dan het aanvragen van het nieuwe multiple-entry visum met een geldigheid van 5 jaar. Zelfs als zij het online aan te vragen e-visum vaker moeten aanvragen omdat ze meerdere reizen naar Egypte maken. Houd er bovendien rekening mee dat voor het nieuwe multiple-entry visum andere voorwaarden gelden dan voor het e-visum.

Direct online een visum voor Egypte aanvragen

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,56 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.