Nieuwsbericht | | 14-06-2018 | ±4 minuten leestijd

Egypte gaat de prijzen voor een visum niet verhogen. Dat betekent dat ook de prijs van het online visum Egypte hetzelfde blijft. Eerder kondigde de Egyptische overheid aan de tarieven voor visa te willen verhogen, maar dat plan is nu toch van de baan.

Dat is goed nieuws voor Nederlandse en Belgische reizigers, want wie naar Egypte wil reizen, heeft daarvoor een visum Egypte nodig. Met het visum kunnen reizigers aantonen dat zij toestemming hebben het land in te reizen.

kamelen en piramiden

Wijzigingen rond het visum Egypte

Egypte is al een tijd bezig met het aanpassen van tarieven en voorwaarden voor het visum Egypte. In eerste instantie had de overheid het plan opgevat om de kosten van een visum ruimschoots te verdubbelen, maar uiteindelijk werd dit plan in de ijskast gezet. De plannen om de tarieven van het visum te verhogen, leiden ertoe dat Egypte een minder aantrekkelijk land voor toeristen wordt.

Daarom ontstonden er protesten onder de bevolking. Daarmee besloot de Egyptische overheid de prijzen toch niet te verhogen. Bij ons is het tarief voor een visum Egypte € 54,95 per persoon. Het visum is gemakkelijk in vijf minuten aan te vragen.

Egypte in het nieuws

De Egyptische overheid koos een ongelukkig moment om tariefswijzigingen van het visum Egypte te bespreken. De nieuwe plannen werden geïntroduceerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, vlak nadat een Russisch passagiersvliegtuig boven de Sinaiwoestijn verongelukte.

De toeristische sector in Egypte had dan ook behoorlijk wat kritiek op de plannen om de tarieven te verhogen. Een ruime verhoging van de kosten van een visum Egypte zou volgens meerdere partijen de heropbouw van het toerisme in Egypte in de weg staan. In 2015 stortte een Russisch passagiersvliegtuig neer. De Nederlandse reisbranche is drie jaar na het ongeluk alweer erg positief over toeristische gelegenheden in Egypte.

Reisadvies Egypte

Wel is het voor reizigers naar het land belangrijk het reisadvies in de gaten te houden. Volgens de laatste informatie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is er nog steeds een verhoogd risico op aanslagen. Dat betekent dat de autoriteiten in Egypte verscherpte veiligheidsmaatregelen hebben genomen. Bovendien heeft het land te maken met sociale onrust en politieke spanningen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt Nederlandse reizigers zich te begeven naar Noord-Sinaï en het grensgebied met Libië. Dit is het gebied ten noorden van Suez en Taba, inclusief de weg ertussen. In dit gebied vinden veel terroristische aanslagen plaats. Het leger voert dan ook regelmatig acties uit tegen terroristische doelen. Blijf uit de buurt van de grens met Libië; daar is een verhoogd risico op ontvoeringen.

Reis alleen als het noodzakelijk is naar Zud-Sinaï. Sommige Egyptische steden als Sharm-el Sheikh zijn erg geliefd onder Nederlandse toeristen. De badplaats is relatief veilig en reizigers kunnen hier naartoe reizen, maar dienen wel rekening te houden met de veiligheidsrisico’s op openbare plekken. Dit geldt ook voor gebieden rondom de Rode Zee, de Golf van Suez, Luxor, Aswan en Abu Simbel en de Middellandse Zeekust tot en met de stad Matruh.

In deze gebieden geldt dat resorts over het algemeen goed beveiligd zijn.

Visum Egypte aanvragen

Wanneer men het reisadvies van Buitenlandse Zaken opvolgt, kunnen reizigers tijd doorbrengen in Egypte. Daarvoor is wel een visum Egypte nodig. Het visum is aan te vragen via deze website. Het is mogelijk voor meerdere personen tegelijkertijd een visum aan te vragen. Wel moet er apart worden afgerekend. De kosten van één visum Egypte bedragen € 54,95.
Visum Egypte aanvragen

Dit tarief is hetzelfde gebleken in vergelijking met een paar jaar geleden. Dit heeft ermee te maken dat Egypte de tarieven toch niet verhoogd heeft, om zo het toerisme in het land te kunnen herstellen. Voor een visum Egypte kan men een single entry of een multiple entry visum aanvragen. Met een single entry visum kan men eenmalig naar Egypte reizen, met de tweede variant kan men onbeperkt Egypte in- en uitreizen, zolang het visum geldig is.

Om een visum Egypte aan te kunnen vragen, heeft men een paspoort nodig. Een ID-kaart, noodpaspoort of rijbewijs wordt niet geaccepteerd. Bovendien moet het paspoort nog minimaal 8 maanden geldig zijn. Neem een uitnodigingsbrief mee op reis, wanneer men familie of vrienden bezoekt. Het is raadzaam een reisschema te maken, waarin geboekte vluchten en hotels worden weergegeven. Neem deze mee, samen met het geprinte visum en het reisschema.

Een visum Egypte aanvragen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het is mogelijk het visum aan te vragen, voordat het vliegticket is geboekt. Men heeft wel alvast een overnachtingsplaats nodig. De aanvraag kan op elk moment worden ingediend. Toekenning van het visum vindt 30 dagen voor de aankomstdatum op het aanvraagformulier plaats. Vergeten een visum aan te vragen? Doe dan een spoedaanvraag. Spoedaanvragen worden doorgaans binnen twee dagen toegekend.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,99 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.