Nieuwsbericht | | 14-06-2019 | ±4 minuten leestijd

Het land Egypte was jarenlang een geliefde vakantiebestemming onder toeristen. De afgelopen jaren volgen er een reeks terroristische aanslagen, waardoor in rap tempo het toerisme afnam.

Maar in hetzelfde tempo wist het land het vertrouwen van de toerist terug te winnen. Daarom gaan er ieder jaar weer veel Nederlandse en Belgische toeristen naar Egypte. Ze zijn niet de enige, want het Wereld Toerisme Forum heeft Egypte geselecteerd als rolmodel voor het overkomen van toeristische crises.

Egypte maakte gebruik van kansen

Het Wereld Toerisme Forum hield afgelopen maand een bijeenkomst. Egypte werd gekozen als rolmodel voor het overkomen van crises in de toeristische sector. Met name het verbeteren van de veiligheid van het land en het aantrekkelijker maken van de toeristische sector werd door het forum geroemd.

De Egyptische minister van Toerisme, Rania al-Mushat had tijdens het forum al uitgelegd hoe Egypte de afgelopen jaren de toeristische sector weer opbouwde, na een aantal terroristische aanslagen in geliefde badplaatsen. Mashat gaf aan dat Egypte deze problemen kon overkomen, mede doordat de overheid de particuliere sector is gaan ondersteunen.

Daarbij heeft Egypte gebruikgemaakt van de kansen die er lagen om de communicatie tussen de private sector en de overheid te verbeteren. De minister stelde dat de overheid niet alleen de crises in de toeristische sector heeft overkomen, maar dat er ook begonnen is aan de opbouw en ontwikkeling van de veiligheid van het land. Nederlandse en Belgische toeristen kunnen ondanks deze verscherpte veiligheidsmaatregelen een visum Egypte aanvragen.

Egypte wordt steeds veiliger

Steeds meer toeristen zien dat Egypte weer veiliger wordt, zo stelde de minister. Daarom gaan er sinds vorig jaar weer meer toeristen naar Egypte. In lijn met de extra veiligheidsmaatregelen, is het noodzakelijk een visum Egypte aan te vragen. Dit kan gemakkelijk online, 24 uur per dag, zeven dagen per week. De kosten van een visum Egypte bedragen €44,95 per persoon.

Egypte scoort hoge ogen op gebied van nationale veiligheid. Zo is het land naar eigen zeggen nu het veiligste land in Afrika. Het land zou zelfs hoger gewaardeerd worden dan de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, volgens de peiling van Gallup Global Law and Order. Het Wereld Toerisme Forum werd gehouden op 2 en 3 mei in Lucerne, Zwitserland. Meer dan 500 ministers, experts in toerisme, investeerders en beleidsmakers kwamen bijeen om te vergaderen over toerisme in allerlei landen in de wereld.

Egypte veiliger: visumplicht voor Nederlandse en Belgische reizigers

Om de veiligheid in het land te kunnen blijven waarborgen, moeten de meeste reizigers beschikken over een visum Egypte. Dat geldt ook voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Wel moet men beschikken over een Nederlands of Belgisch paspoort.

De visumplicht geldt niet alleen voor volwassen reizigers, maar ook voor kinderen. Meereizende kinderen moeten om die reden zelf over een visum Egypte beschikken. Alleen als iedereen in het bezit is van een geldig visum, wordt men het land in gelaten.

Het e-visum Egypte is dan ook een officiële reistoestemming van de Egyptische Immigratiedienst. Deze geeft met het verstrekken van het digitale document toegang om het land in te reizen. Egypte heeft verschillende soorten visums. Bijvoorbeeld voor toerisme, zakenreizen, werkvisums of emigratievisums. Enkel reizigers die op vakantie gaan kunnen online een e-visum Egypte aanvragen. Voor overige doelen moet men naar het Egyptische consulaat.

Het e-visum Egypte bestaat in de varianten single entry en multiple entry. Bij single entry kan men eenmalig het land betreden. Bij multiple entry kan men een onbeperkt aantal keer, zolang het visum geldig is, in- en uitreizen.

Regels rondom aanvragen visum Egypte

Er zijn voorwaarden aan het visum Egypte verbonden. Tijdens de aanvraag van het visum wordt gekeken of men zich aan de voorwaarden heeft gehouden.

Iedere reiziger die een visum Egypte aanvraagt, moet een eigen paspoort hebben. Dat geldt ook voor minderjarige kinderen. Bijschrijven op het paspoort van de ouders is dus niet toegestaan. Evenmin worden noodpaspoorten, ID-kaarten en verblijfsdocumenten geaccepteerd.

Wanneer men een bezoek aan familie of vrienden brengt, moet men een uitnodigingsbrief overhandigen. Bij aankomst wordt er bovendien vaak gevraagd naar een reisschema. Maak deze van tevoren. Reizigers die als groep reizen, moeten een groepsaanvraag indienen. Het visum is vervolgens 90 dagen geldig. Men mag maximaal 30 dagen aaneengesloten in Egypte verblijven.

Visum Egypte aanvragen

Het visum Egypte aanvragen kan 24 uur per dag, zeven dagen per week. Men moet de gegevens van het paspoort en het hotel bij de hand houden. Wie eerder in Egypte is geweest, moet de data van aankomst en vertrek invullen. We raden aan het visum aan te vragen nog voordat het vliegticket is geboekt. De toekenning van het visum vindt 30 dagen voor aankomst plaats.

Met spoed een visum Egypte nodig?

Vergeten een visum Egypte aan te vragen? Dan wordt men geweigerd door de immigratiedienst in Egypte. Vraag daarom met spoed een visum aan. We adviseren altijd tenminste zeven dagen voor vertrek een aanvraag in te dienen. Maak anders gebruik van de spoedprocedure. Een visum wordt dan meestal binnen twee tot vijf werkdagen verstrekt. Let op: er zijn geen garanties.