Nieuwsbericht | | 27-03-2019 | ±4 minuten leestijd

Egypte staat vooral bekend vanwege zijn piramides. Wie deze bouwwerken een keer in het echt wil zien, kan daarvoor naar Eypte reizen. Het is voor Nederlandse en Belgische reizigers belangrijk om op tijd de reis voor te bereiden.

Daarmee wordt niet alleen het boeken van de vlucht en het inpakken van de koffer bedoeld, maar Nederlandse en Belgische reizigers dienen van tevoren een Egypte visum aan te vragen. Dit kan eenvoudig online.

Naar Egypte? Vraag een visum Egypte aan!

Alle Nederlandse en Belgische reizigers dienen een visum aan te vragen alvorens naar Egypte te reizen. De reizigers hebben namelijk te maken met een visumplicht. Tegenwoordig hoeft men daarvoor niet meer naar het Egyptische consulaat, want de aanvraag kan eenvoudig online worden ingediend.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, krijgt de reiziger een elektronisch visum toegestuurd. Dit is het zogenaamde e-visum en wordt per e-mail verstrekt. Een afspraak bij de ambassade maken is dus niet meer nodig. Het e-visum Egypte kan alleen worden aangevraagd wanneer men voor toeristische of zakelijke doeleinden naar het land reist. Anders is een visum aanvragen bij de ambassade in Den Haag wel vereist.

Geldigheidsduur en kosten visum Egypte

Een e-visum Egypte kan eenvoudig 24 uur per dag, zeven dagen per week worden aangevraagd. De kosten voor het aanvragen bedragen €44,95 per persoon. Houd er rekening mee dat ook minderjarige kinderen in het bezit moeten zijn van een eigen visum Egypte. Het aanvragen van het visum kan even duren, dus is het raadzaam tenminste zeven dagen voor aankomst het visum aan te vragen.

Het visum van €44,95 per persoon is een zogenaamde single entry visum, wat betekent dat men eenmalig het land in kan reizen. Wie meerdere keren naar het land wil reizen, kan een multiple entry visum aanvragen. Dit visum geeft recht op een onbeperkt aantal keer het land inreizen, zolang het visum Egypte geldig is.

Het toeristenvisum Egypte heeft altijd een geldigheidsduur van 90 dagen. Men mag op dit visum maximaal 30 dagen in Egypte verblijven. Bij een multiple entry visum mag men meerdere keren het land inreizen, maar is het visum maximaal 90 dagen geldig en mag het verblijf maximaal 30 dagen zijn. Elke reiziger die een visum Egypte aanvraagt, dient daarvoor een eigen paspoort aan te vragen. Een noodpaspoort, ID-kaart of andere verblijfsdocumenten worden niet gezien als geldig legitimatiemiddel.

Het is dus voor het aanvragen van een eVisum Egypte noodzakelijk om eerst in het bezit te zijn van een paspoort. Wie vrienden of familie in Egypte wil gaan bezoeken, moeten een uitnodigingsbrief kunnen overhandigen. Maak voor vertrek een reisschema. De douane kan namelijk bij aankomst op het vliegveld om een reisschema vragen. Op het reisschema moeten alle geboekte vluchten en overnachtingen zijn vermeld.

Wanneer men samen reist met een groep, is het mogelijk een online visumaanvraag als groepsaanvraag in te dienen. Het is verplicht deze mogelijkheid te gebruiken.

Reguliere aanvraag visum Egypte en spoedaanvraag visum Egypte

Bij het aanvragen van een visum Egypte kan men kiezen voor een reguliere aanvraag of een spoedaanvraag. In beide gevallen kan de aanvraag 24 uur per dag, zeven dagen per week worden ingediend. Het is belangrijk de paspoort- en hotelgegevens correct in te vullen op de aanvraag. Wie eerder in Egypte is geweest, moet ook de toenmalige datums van aankomst en vertrek kunnen overleggen. Bij een groepsreis dient men ook een groepsaanvraag te doen. Dit betekent dat alle informatie op één aanvraagformulier moet worden ingevuld. Het is niet mogelijk individueel een aanvraag te doen.

Het aanvragen van een visum Egypte kost €44,95 per persoon. Dit is een single entry visum. Wie meerdere keren Egypte in wil reizen, kan kiezen voor een multiple entry visum. De kosten daarvan bedragen €79,90 per persoon.

Men kan het visum al aanvragen nog voordat de vliegtickets zijn geboekt. Wel moet men wel alvast een nacht hebben geboekt voor het verblijf. Er wordt namelijk naar deze informatie gevraagd bij het invullen van de aanvraag. Het is belangrijk het visum Egypte op tijd aan te vragen. Men kan de aanvraag indienen wanneer men wenst, maar het formulier wordt pas 30 dagen voor aankomstdatum in behandeling genomen. Na toekenning gaat de geldigheidsduur direct in. Dit betekent dat het verblijf van 90 dagen begint te lopen na toekenning. Wacht dus niet te lang met de reis naar Egypte.

Met spoed een visum Egypte nodig? Vink dan op het aanvraagformulier de spoedoptie aan. Het is belangrijk tenminste zeven dagen voor vertrek een regulier visum aan te vragen. Wie te laat is, kan een spoedaanvraag doen. Doorgaans worden deze visums binnen twee tot vijf werkdagen toegekend. We kunnen geen garanties geven op de levertijden van een visum Egypte, omdat de aanvragen met de hand bekeken worden. Dit betekent dat men vroegtijdig een visum Egypte aanvragen moet.