Nieuwsbericht | | 14-05-2021 | ±4 minuten leestijd

Dit artikel gaat over de betaalgewoonten in Egypte en de kosten die verbonden zijn aan een reis naar het land. Na het lezen van dit artikel weet u met welke betaalmiddelen u in Egypte kunt betalen, wat ongeveer de prijzen van bijvoorbeeld het visum Egypte, de accommodatie, het vervoer en andere zaken zijn en bent u op de hoogte van de betaalgewoonten in het land.

Geldige betaalmiddelen

Contant geld

In Egypte wordt met de Egyptische pond (EGP) betaald. € 1 staat op dit moment (4 mei 2021) gelijk aan 18,84 Egyptische pond. Het is verstandig voor vertrek na te gaan wat de actuele wisselkoers is. Ondanks dat in de grotere steden en duurdere hotels, winkelcentra en restaurants in Egypte ook wel eens euro’s en/of Amerikaanse dollars geaccepteerd worden, is het nuttig ook voldoende Egyptisch ponden op zak te hebben. U bent in de meeste gevallen namelijk voordeliger uit als u met de lokale valuta betaalt, omdat de prijzen (omgerekend) dan lager liggen.

Met uw Nederlandse of Belgische betaalpas kunt u in Egypte bij de meeste geldautomaten probleemloos geld opnemen, meestal tot een maximum van € 500 per dag. Houd er rekening mee dat het aantal geldautomaten buiten de steden beperkt is en dat elke transactie gepaard gaat met transactiekosten, waardoor het voordeliger is om één keer een hoger bedrag op te nemen dan meerdere keren een klein bedrag. De biljetten van 0,25, 0,5, 1, 5, 10, 20, 50, 100 en 200 EGP worden vrijwel overal aangenomen. Niet alle winkeliers hebben echter altijd voldoende wisselgeld en in dat geval is het handig ook kleinere biljetten bij de hand te hebben. De kosten van het visum Egypte betaalt u al voor vertrek met een van de vertrouwde betaalmethoden, volledig in euro’s.

Betaalpas

Houd er rekening mee dat de meeste banken betaalpassen uit veiligheidsoverwegingen standaard blokkeren voor het gebruik buiten Europa. Zorg ervoor dat u met uw pas in Egypte kunt betalen door deze zelf in de app, online of door de bank te laten activeren voor het gebruik buiten Europa.

In Egypte kan vaak enkel in de grotere en duurdere hotels, winkelcentra en restaurants betaald worden met creditcards. Ondanks dat het handig kan zijn een creditcard mee te nemen, is het verstandig ook andere betaalmiddelen bij te hebben.

Aanvraagprocedure van het visum Egypte volledig online

Varianten en kosten van het visum Egypte

Het is vanzelfsprekend dat een reis naar Egypte geld kost. Al voor vertrek zult u bijvoorbeeld uw vlucht en vaak ook al uw accommodatie boeken. Daarnaast zult u een visum Egypte moeten regelen. Er bestaan twee varianten van het visum Egypte. Met het zogenaamde single-entry visum mag u eenmaal, voor een verblijf van maximaal 30 dagen, naar Egypte reizen. De kosten voor dit visum bedragen € 54,95 per persoon. Als u meer dan een keer naar Egypte wilt reizen, vraagt u de multiple-entry variant van € 89,90 per persoon aan. Met deze variant van het visum Egypte mag u gedurende de geldigheidsduur van 90 dagen meerdere keren naar het land reizen. Elk verblijf mag ook met dit visum maximaal 30 dagen duren.

De prijzen van het visum Egypte zijn totaalprijzen

De aanvraagprocedure verloopt volledig online. De kosten van beide varianten van het visum Egypte kunnen na het invullen van het aanvraagformulier online worden voldaan met een van de gangbare betaalmethoden: iDeal, Bankcontact, PayPal of creditcard. De genoemde prijzen zijn totaalprijzen, wat wil zeggen dat alle noodzakelijke kosten van het visum inbegrepen zijn. Er worden achteraf dus geen bijkomstige consulaire kosten, koersopslagen, servicekosten of andere kosten meer in rekening gebracht, welke betaalmethode u ook kiest.

Kosten tijdens de reis in Egypte

Accommodatie

De prijzen van de accommodaties in Egypte liggen tussen de € 5 en € 55 per nacht. De prijs hangt logischerwijs af van de luxe van de accommodatie die u kiest. Voor een goede tweepersoonskamer betaalt u gemiddeld niet meer dan € 40. Een luxer verblijf is duurder, terwijl het verblijf in bijvoorbeeld een hostel goedkoper is.

Eten en drinken

In vergelijking met Europese standaarden is Egypte een erg goedkoop land. Voor een flesje water bent u zo’n 3 Egyptische pond kwijt, wat gelijk staat aan iets meer dan 15 cent, en voor een goede maaltijd inclusief drinken in een lokaal restaurant betaalt u tussen de € 3 en € 5. Ook een maaltijd in een wat luxer restaurant in een grote stad kost vaak niet meer dan 120 EGP (circa € 6,40).

Vervoer

Ook het vervoer in Egypte is volgens Europese standaarden niet duur. Voor wat kortere afstanden per minibus bent u zo’n € 0,50 - € 1 kwijt. Voor langere afstanden kunt u gebruikmaken van lijnbussen. Deze kosten zo’n € 2 à € 3 per uur en een treinrit kost ongeveer hetzelfde.

Betaalgewoonten in Egypte

Fooi

In Egypte is het normaal om iedereen die iets voor u gedaan heeft, fooi te geven, onafhankelijk van het feit of de persoon in kwestie de taak goed heeft uitgevoerd. Doordat het geven van fooi normaal is, liggen de salarissen in Egypte relatief laag. Het is normaal een fooi te geven van ongeveer 10%.

Onderhandelen

In Egypte is het niet vreemd om te onderhandelen over de prijs van een product en door af te dingen zal een product u vaak minder kosten dan wat er oorspronkelijk voor gevraagd werd.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,91 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.