Nieuwsbericht | | 01-11-2022 | ±4 minuten leestijd

In dit artikel vindt u de voorwaarden met betrekking tot uw paspoort voor het aanvragen van het visum voor Egypte. Het is belangrijk dat u voor alle reizigers de benodigde digitale kopie van het paspoort aanlevert en dat deze voldoet aan de voorwaarden die eraan worden gesteld door de Egyptische immigratiedienst. Zo moet het paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn op de dag dat u in Egypte aankomt.

Visum voor uw reis naar Egypte

Zowel het single-entry visum voor één reis als het multiple-entry visum voor meerdere toeristische reizen naar Egypte, kan volledig online worden aangevraagd. Het visum kan worden gebruikt voor een bezoek aan familie of vrienden, een toeristische reis of een combinatie daarvan. Het invullen van het online aanvraagformulier hoeft niet langer dan zo’n vijf tot tien minuten te duren. Wel moeten reizigers voordat de aanvraag in behandeling kan worden genomen een geschikte digitale kopie van het paspoort aanleveren. De gemiddelde levertijd gaat pas in op het moment dat de aanvraag volledig is ingediend en de paspoortscans geaccepteerd zijn.

Visum nodig voor reizen naar Zuid-Sinaï?

Heeft u de nationaliteit van een EU-land, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten en reist u naar een resort in Sharm-el-Sheikh, Taba, Dahab of Nuweiba? Dan heeft u alleen een visum Egypte nodig als u de regio verlaat of hier langer dan 15 dagen verblijft. Reist u naar een andere plek in Egypte? Dan heeft u, ongeacht de duur van uw verblijf, altijd een visum Egypte nodig.

Het visum Egypte aanvragen met een regulier paspoort

Nederlanders, Belgen en andere EU-burgers met een geldig regulier paspoort komen in aanmerking voor het e-visum Egypte. Dit geldt ook voor houders van een regulier paspoort dat is uitgegeven door Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk. Houders van een noodpaspoort, verblijfsdocument of vreemdelingendocument, kunnen het e-visum niet aanvragen. Ook een ID-kaart is niet geldig voor het aanvragen van een e-visum Egypte.

Paspoortvereisten voor het visum Egypte

Het paspoort dat de reiziger gebruikt voor het aanvragen van het e-visum moet hetzelfde zijn als het paspoort dat de reiziger uiteindelijk wil gebruiken voor de reis naar Egypte. Dit paspoort moet na aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Dit geldt zowel voor het single-entry visum als voor het multiple-entry visum. Het is dus belangrijk om na te gaan of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u het visum aanvraagt.

Paspoortgegevens invullen

U doet er goed aan alle paspoortgegevens paraat te hebben voordat u begint met het invullen van het aanvraagformulier. Zo kunt u het aanvraagformulier snel doorlopen. Na het invullen van alle benodigde gegevens is het belangrijk nogmaals te controleren dat alle informatie correct is ingevuld. Daarna voldoet u de betaling om verder te gaan met de aanvraag.

Let op: Als uw voor- of achternaam volledig uitgeschreven meer dan vijftig tekens bevat of als er bij ‘voornamen’ op uw paspoort geen naam staat, kunt u het visum Egypte helaas niet online aanvragen. Het Egyptische visumsysteem kan uw paspoortgegevens in deze gevallen namelijk niet verwerken.

Een scherpe digitale paspoortkopie uploaden

Na het voldoen van de betaling moet u voor alle reizigers nog een scan of foto van het paspoort uploaden. De Egyptische immigratiedienst is erg streng wat betreft de toelaatbaarheid van de paspoortkopieën voor visumaanvragen. Is er een spiegeling of reflectie te zien op het document dat u aanlevert of is (een deel van) de afbeelding onscherp? Dan is de aangeleverde scan of foto niet geschikt en kan uw aanvraag niet in behandeling worden genomen totdat een geschikte kopie is ontvangen.

De scan of foto van het paspoort hoeft niet in kleur te worden aangeleverd. U mag ook een paspoortkopie in grijstinten aanleveren. U kunt de benodigde documenten ook op een later moment aanleveren. De aanvraag wordt echter pas in behandeling genomen als voor alle reizigers een geschikte digitale paspoortkopie is ontvangen. Om het visum Egypte aan te vragen hoeft u naast de scan of foto van het paspoort geen andere documenten aan te leveren.

Bewerkte en onleesbare paspoortkopieën niet geldig

Alle tekst op de informatiepagina van uw paspoort, inclusief de kleine lettertjes en de foto moet zichtbaar zijn. Er mag nog geen millimeter bedekt zijn. Als u moeite heeft met het maken van een geschikte foto, omdat het nodig is het paspoort met uw vingers open te houden, kunt u dus waarschijnlijk beter een scan maken. Documenten die zijn bewerkt en waarop bijvoorbeeld een watermerk is aangebracht of waarvan gegevens zijn weggestreept, bedekt of op een andere manier onzichtbaar gemaakt, worden ook afgekeurd.

Op de scan of foto van het paspoort moet de handtekening van de paspoorthouder te zien zijn. Reist u met een standaardpaspoort dat is uitgegeven door de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Griekenland, Zwitserland of Brazilië? Dan moet om deze reden op de aangeleverde foto of scan ook pagina 2 van het paspoort te zien zijn.

Fout gemaakt bij uw aanvraag?

Heeft u per ongeluk een fout gemaakt bij het invullen van de paspoortgegevens in het aanvraagformulier of heeft een onduidelijke kopie van uw paspoort aangeleverd? Als u pas over 30 dagen of later vertrekt, kunt u uw gegevens nog wijzigen. Correcties doorvoeren is ook nog mogelijk als de visumexpert van VisumBuitenland.be uw document(en) nog niet gekeurd heeft. Uw aanvraag wordt nooit meer dan 30 dagen voor de ingevulde verwachte aankomstdatum in behandeling genomen. Dient u uw aanvraag minder dan 30 dagen voor de geplande aankomst in Egypte in en heeft u alle gegevens en documenten goed aangeleverd? Dan ontvangt u uw visum bij een standaardaanvraag in de meeste gevallen al binnen 11 dagen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,99 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.