Nieuwsbericht | | 02-09-2019 | ±4 minuten leestijd

Het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat het bezig is met een elektronisch visum voor onder meer Europese reizigers. Het elektronisch visum biedt op termijn meer mogelijkheden voor verschillende reisdoelen. Het is momenteel al mogelijk om een visum Egypte voor toeristische reisdoelen aan te vragen.

De Egyptische overheid werkt al een aantal jaar met een toeristisch e-visum. Dat betekent dat buitenlandse reizigers die vakantie komen houden al een digitaal visum aan kunnen vragen. Dit is het zogenaamde e-visum Egypte. De komende tijd zullen er meer visa digitaal worden geleverd. Gezien de plannen van de Egyptische overheid is het goed mogelijk dat men binnenkort ook een visum voor bijvoorbeeld zakenreizen online aan kan vragen. Men hoeft dan niet meer naar het consulaat.

E-visum Egypte voor verschillende landen

Het ministerie legt uit dat het verschillende soorten digitale visa voor Europese reizigers beschikbaar wil maken. Op die manier moeten weer meer toeristen naar het land getrokken worden. Het digitale visum is in de toekomst ook bedoeld om zakenlui naar het land te trekken, zodat er meer in Egypte geïnvesteerd zal worden.

Egypte zal het mogelijk maken het visum aan te vragen in acht verschillende talen. Er zijn 46 landen die in aanmerking komen voor het volledige digitale visum met verschillende reisdoelen. Deze 46 landen krijgen toegang tot de aanvraag van een e-visum Egypte. Dat zijn onder meer Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Spanje en Duitsland. Opmerkelijk is dat de Egyptische overheid ook van ‘de Europese Unie’ spreekt, wat zou kunnen betekenen dat Nederlandse en Belgische reizigers binnenkort ook een digitaal visum voor zakelijke reisdoelen aan kunnen vragen.

Vervanger visa on arrival

De bedoeling van het digitale visum is naast het aantrekken van toeristen, ook het uitfaseren van visa on arrival. Het land waarschuwt al jaren dat het niet meer nodig is om een visa on arrival op de luchthaven te halen. Het duurt namelijk lang om een visa on arrival te krijgen, omdat er lange wachtrijen staan. Bovendien moet men dan rekening houden met bijkomende kosten zoals een stamping fee.

Toeristische problemen Egypte

Egypte kreeg de afgelopen jaren te maken met een revolutie, aanslagen en andere zaken die ervoor zorgden dat het toerisme een flinke deuk opliep. Sinds de Egyptische Revolutie in 2011 zijn er minder toeristen in het land te vinden. Daar kwam nog eens bij dat in oktober 2015 een Russisch passagiersvliegtuig crashte in de Sinaï-woestijn. Alle passagiers overleefden de ramp niet.

Na de ramp met het vliegtuig, besloot Rusland een verbod te leggen op het reizen tussen Egypte en Rusland. Daarna besloot het Verenigd Koninkrijk alle vluchten naar Sharm El-Sheikh te annuleren, vanwege veiligheidsrisico’s.

Pas sinds 2018 is de Egyptische toeristische sector weer in bloei. Het land wordt steeds meer gekozen als strategische plek voor bedrijven, omdat het zowel aan de Middellandse als Rode Zee ligt. De Egyptische overheid hoopt met de nieuwe maatregelen de toeristische sector weer te herstellen in de staat van voor 2011.

Visum Egypte via VisumBuitenland.be

Het is al een tijd mogelijk om een visum Egypte via deze website aan te vragen. Iedereen die vanuit Nederland of België naar Egypte vertrekt, moet beschikken over een visum Egypte. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Zij moeten over een eigen visum Egypte beschikken. Alleen met een geldige reistoestemming worden reizigers toegelaten tot het land.

Wie op vakantie wil gaan, kan al online een visum Egypte aanvragen. Maar wie een ander reisdoel heeft, zal naar het consulaat van Egypte moeten gaan om een visum aan te vragen. Met de komst van het e-visum Egypte voor andere reisdoelen dan toerisme zal dit in de toekomst mogelijk veranderen. Het is dan mogelijk ook voor andere reisdoelen online een visum Egypte aan te vragen.

Voorwaarden visum Egypte

Wie een visum Egypte via onze website wil aanvragen, moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moeten alle reizigers beschikken over een paspoort. Dat betekent dat kinderen een eigen paspoort moeten hebben. ID-kaarten worden niet geaccepteerd. Wanneer men een bezoek aan vrienden of familie in Egypte brengt, dient men een uitnodigingsbrief te kunnen overhandigen.

Bovendien moet er een reisschema zijn waarop alle geboekte vluchten en overnachtingen worden samengevat. Reizigers die in een groep reizen, wordt aangeraden een visum Egypte aan te vragen in groepsverband. Het visum is 90 dagen geldig. Het is mogelijk een single entry visum of multiple entry visum aan te vragen. In het laatste geval mag men onbeperkt naar Egypte reizen, maar elk verblijf mag dan maximaal dertig dagen duren.

Visum Egypte aanvragen

Een visum Egypte aanvragen duurt maar een paar minuten en kost € 44,95 per persoon voor een single entry visum. Het is wel belangrijk alvast de hotelgegevens en paspoortgegevens bij de hand te hebben. Hier wordt naar gevraagd bij het aanvragen van het visum Egypte. Het duurt enkele dagen totdat het visum wordt toegekend.

Wie binnen zeven dagen al naar Egypte reist, dient gebruik te maken van de spoedprocedure. Een visum wordt dan doorgaans tussen de twee en vijf werkdagen toegekend.