Nieuwsbericht | | 27-05-2022 | ±2 minuten leestijd

Alhoewel het toerisme een belangrijke bron van inkomsten en werkgelegenheid is in Egypte, heeft de sterke ontwikkeling ervan soms negatieve gevolgen voor het milieu en de plaatselijke bevolkingsgroepen in het land. Enkele voorbeelden zijn milieuvervuiling, ongelijke toegang tot schoon water of intensieve bewerking van het land, waardoor de lokale bevolking uit hun huizen worden verdreven. Dit zijn enkele problemen die onverantwoord toerisme in Egypte heeft uitgelokt. In dit artikel vindt u enkele tips om duurzaam naar Egypte te reizen, waaronder hoe u de CO₂ van uw vlucht kunt compenseren bij het aanvragen van uw visum Egypte.

Egypte werkt aan totstandkoming duurzaam toerisme

Egypte is de oudste toeristische bestemming ter wereld. Tot voor kort werd er weinig aandacht besteed aan de milieu-impact van de miljoenen toeristen die het land elk jaar bezoeken. Gelukkig komt daar geleidelijk verandering in. De Egyptische regering heeft een reeks initiatieven genomen om duurzaam toerisme mogelijk te maken. Er kan echter ook op individueel niveau veel worden gedaan. Als toerist kunnen we allemaal bijdragen aan het behoud en duurzaam beheer van de lokale cultuur van Egypte, zodat ook toekomstige generaties de mythische bezienswaardigheden van het land kunnen bewonderen. Hieronder volgen enkele tips over wat u kunt doen om duurzaam naar Egypte te reizen.

Tips voor duurzaam reizen naar Egypte

  • Maak een boottocht op de Nijl in een felucca. Nijlcruises zijn populair, maar ze veroorzaken veel vervuiling. Een alternatief hiervoor is het verkennen van de rivier door een boottocht te maken in een felucca, een kleine traditionele houten zeilboot die plaats biedt aan maximaal 10 passagiers. Onderweg kunt u verschillende tempels bezoeken, en het mooiste is dat ze vaak door de lokale bevolking worden onderhouden.
  • Bezoek de Bedoeïenen. De Bedoeïenen zijn een nomadische stam die in de woestijn leeft. Dankzij de toenemende populariteit van het ecotoerisme verwelkomen veel stammen toeristen in hun tenten en laten ze hun unieke tradities en manier van leven zien. Je kunt een paar uur bij hen zitten, wat eten delen en wat meer over hun cultuur te weten komen.
  • Ga duurzaam scubaduiken in de Rode Zee. De Rode Zee is een van de beste duiklocaties ter wereld en staat bekend om haar unieke mariene ecosystemen. Onverantwoord toerisme heeft echter geleid tot vervuiling, afbraak van koraalriffen en verstoring van het onderwaterleven. Gelukkig zijn er de laatste jaren initiatieven voor duurzaam toerisme opgezet, zodat reizigers toegang hebben tot de natuurlijke schoonheid van de Rode Zee en tegelijkertijd het ecosysteem kunnen behouden. Boek uw bezoek aan de Rode Zee bij een milieuvriendelijk reisbureau, zodat u bijdraagt aan het behoud van deze prachtige plek.

CO₂-compensatie bij het aanvragen van uw visum Egypte

Als u uw visum aanvraagt op VisumBuitenland.be, heeft u de mogelijkheid om de CO₂-uitstoot van uw vlucht te compenseren. Deze mogelijk wordt aangeboden vlak voordat u uw visum Egypte aanvraagt. Vanzelfsprekend zal dit geld uitsluitend worden gebruikt voor de aankoop van koolstofkredieten, omdat VisumBuitenland.be geen winst maakt op deze aankoop.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Egypte is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Egypte.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Egypte. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (25 USD per visum, via visa2egypt.gov.eg). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 25 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,99 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Egypte is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.