Nieuwsbericht | | 05-05-2023 | ±3 minuten leestijd

Sinds kort wordt alle toeristen die naar Sri Lanka reizen aangeraden online een zogeheten arrival card aan te vragen. Dit staat los van het ETA, de reistoestemming voor Sri Lanka die de meeste Europese toeristen ook nodig hebben. Reizigers uit onder andere Nederland en België vragen deze reistoestemming voor Sri Lanka eenvoudig online aan.

Voor vertrek de disembarkation card invullen

De mogelijkheid tot het invullen van een online formulier voor een reis naar Sri Lanka bestaat al sinds eind 2022. Dit formulier wordt ook wel een arrival immigration card of disembarkation card (uitstapkaart) genoemd. De disembarkation card moet niet verward worden met de instapkaart voor uw vlucht (boarding pass) of het online aanvraagformulier van het ETA. De disembarkation card kan tijdens de vlucht naar Sri Lanka worden ingevuld, maar ook digitaal voor vertrek. Dit is mogelijk vanaf drie dagen voor vertrek van de vlucht naar Sri Lanka.

Departure card alleen verplicht voor Sri Lankanen

Naast de disembarkation card (arrival immigration card) voor buitenlandse toeristen bestaat er ook een embarkation card (departure card) voor reizigers met de Sri Lankaanse nationaliteit. Sri Lankaanse reizigers hebben dit ingevulde formulier nodig om uit het land te vertrekken. Buitenlandse bezoekers aan Sri Lanka hebben geen departure card nodig om weer uit het land te vertrekken. Voor hen volstaat een geldig paspoort in combinatie met een geldige reistoestemming en arrival card.

Belangrijk: op tijd het visum voor Sri Lanka aanvragen

Voordat er naar Sri Lanka gereisd kan worden, hebben Europese reizigers een visum nodig. Het visum voor Sri Lanka kan online worden aangevraagd. Reizigers die voldoen aan alle voorwaarden van het ETA kunnen deze reistoestemming online aanvragen. Het is belangrijk de reistoestemming tijdig aan te vragen. Als u al snel naar het land moet vertrekken, kunt u ook een spoedaanvraag indienen. Als deze wordt goedgekeurd, ontvangt u uw ETA Sri Lanka gemiddeld al binnen 30 minuten.

Vrij reizen naar Sri Lanka weer mogelijk

De Sri Lankaanse economie is momenteel voor zo´n 12% afhankelijk van het toerisme. In 2019 was dit percentage 10,3%. Omdat er in 2020 en 2021 zowel op nationaal als internationaal niveau strenge reisbeperkingen golden vanwege het coronavirus, lag dit percentage in deze jaren veel lager (rond de 5%). Sinds 7 december 2022 kunnen internationale reizigers weer zonder bewijs van coronavaccinatie naar het land reizen. Sindsdien ziet VisumBuitenland.be dan ook weer een geleidelijke stijging in het aantal ETA-aanvragen voor Sri Lanka.

Sri Lanka zet in op hoogwaardig toerisme

De toeristische sector van Sri Lanka is dus langzaam aan het herstellen. Ook de logistieke problemen die door de pandemie waren ontstaan, zijn inmiddels voor een groot deel opgelost. Bij de promotie en het herstel van toeristische bestemmingen spelen onderscheidend vermogen en kwaliteit vaak een sleutelrol. De minister van Toerisme van Sri Lanka wil dan ook inzetten op duurzaam herstel door middel van investeringen in hoogwaardig toerisme. Tegelijkertijd wordt er alles aan gedaan om een vakantie in Sri Lanka betaalbaar te houden voor reizigers. Sri Lanka zet de laatste jaren dan ook volop in op nieuwe mogelijkheden voor verantwoord ecotoerisme en community tourism, oftewel toerisme waarbij de plaatselijke bevolking betrokken is.

Nieuwe mogelijkheden voor een avontuurlijke vakantie

Toeristen die op zoek zijn naar een bestemming voor een avontuurlijke reis, doen er goed aan Sri Lanka te overwegen. Het land steekt veel aandacht in de ontwikkeling van unieke duiklocaties en andere avontuurlijke buitensporten. Bovendien biedt het land ontelbaar veel mogelijkheden voor bergbeklimmers en wandelaars. Zo is onlangs de Pekoe Trail geopend, een indrukwekkend nieuw wandelnetwerk van in totaal wel 300 kilometer aan routes langs historische theeplantages rondom de centraal gelegen stad Kandy.

Enthousiast geworden? Vraag dan direct het benodigde visum aan. Bij een goede voorbereiding van uw reis hoort ook het controleren van het actuele reisadvies voor Sri Lanka. Vanaf drie dagen voor vertrek kunt u online de arrival card invullen.

Visum voor een reis naar Sri Lanka aanvragen

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Sri Lanka is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Sri Lanka.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via www.srilankaevisa.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 32,12 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.