De kosten van het toeristenvisum voor Sri Lanka bedragen € 79,95 per reiziger. De kosten voor zakelijke visa voor Sri Lanka zijn hoger. U kunt uw aanvraag eenvoudig online indienen met het Nederlandstalige formulier op deze website. Ook de kosten voldoet u veilig online met iDEAL, Bancontact, creditcard, PayPal, Google Pay of Apple Pay.

Online aanvraagprocedure

De aanvraagprocedure van het visum Sri Lanka verloopt geheel online. U kunt de aanvraag indienen met het Nederlandstalige aanvraagformulier op deze website. Dit formulier is geschikt voor reizigers met een toeristisch, zakelijk of medisch reisdoel. Ook het aanvragen van een visum voor het maken van een cruise of overstap in Sri Lanka is hiermee mogelijk. U hoeft voor uw visumaanvraag dus geen bezoek te brengen aan een ambassade of consulaat.

Met een online verkregen visum mag u 30 dagen in Sri Lanka verblijven. Om een visum voor Sri Lanka aan te kunnen vragen moet u voldoen aan al deze visumvoorwaarden.

Kosten van het visum Sri Lanka

De kosten voor het aanvragen van een toeristenvisum voor Sri Lanka via VisumBuitenland.be bedragen € 79,95 per persoon. In deze totaalprijs zijn 52,08 USD aan consulaire kosten en € 31,23 aan servicekosten inbegrepen. Ook alle noodzakelijke belastingen zijn al inbegrepen in deze prijs en er worden geen transactiekosten in rekening gebracht.

De consulaire kosten van het visum Sri Lanka worden in rekening gebracht door de Sri Lankaanse overheid voor de keuring van uw visumaanvraag. De servicekosten worden in rekening gebracht door VisumBuitenland.be als vergoeding voor de verwerking van uw aanvraag, de Nederlandstalige ondersteuning per telefoon en e-mail (24/7) en de uitgebreide controle van uw aanvraag op veelgemaakte fouten.
Nu het toeristenvisum voor Sri Lanka aanvragen

Kosten van het visum voor zakenreizigers

De immigratiedienst van Sri Lanka brengt hogere kosten in rekening voor de verwerking van visumaanvragen voor zakenreizigers. Daarom betaalt u voor het aanvragen van een zakenvisum een toeslag van € 10,00. Het zakenvisum en toeristenvisum kunnen met hetzelfde online aanvraagformulier worden aangevraagd.

Bijkomende kosten voor spoedaanvragen

De gemiddelde levertijd van het visum voor Sri Lanka bedraagt 4 dagen. U kunt er ook voor kiezen uw aanvraag met spoed te laten verwerken. Als u hiervoor kiest, worden er aanvullende servicekosten in rekening gebracht ter hoogte van € 17,50 per visum. Spoedaanvragen worden door VisumBuitenland.be sneller gecontroleerd en ingediend bij de immigratiedienst en resulteren daardoor gemiddeld al na 30 minuten in een toegekend visum. De genoemde levertijden zijn gemiddelden, maximale levertijden worden nooit gegarandeerd. Daarover leest u meer onderaan deze pagina.

Gaat u al binnen 7 dagen op reis? Dan accepteert VisumBuitenland.be uw aanvraag alleen nog als u kiest voor een spoedlevering. U dient een spoedaanvraag in door in het aanvraagformulier de optie ‘Spoedlevering’ aan te vinken.

Bijkomende kosten voor CO₂-compensatie

Wanneer u een visum aanvraagt via VisumBuitenland.be, heeft u de mogelijkheid om geheel vrijwillig een bijdrage te leveren aan een project dat de CO₂-uitstoot van uw vliegreis compenseert. Mocht u dit willen, dan kunt u deze optie aanvinken in het aanvraagformulier. Daar vindt u ook de exacte hoogte van de kosten voor deze aanvullende optie. Uw bijdrage gaat geheel naar een VCS-gecertificeerd project, VisumBuitenland.be verdient hier niets aan.

Bijkomende kosten voor een ambassaderegistratie

Het is ook mogelijk om uw reisplannen door te geven aan de Nederlandse ambassade in Sri Lanka. Als u hiervoor kiest weet de Nederlandse vertegenwoordiging in Sri Lanka wanneer u in het land bent en waar u verblijft. Hierdoor kunnen zij u in het geval van urgente noodsituaties tips en updates sturen per e-mail en kan er zo nodig gericht naar u worden gezocht. U kunt deze registratie zelf regelen, maar het is ook mogelijk om dat via deze website te doen, tegelijkertijd met uw visumaanvraag. Ook deze optie kunt u aanvinken in het aanvraagformulier, waar u ook de hoogte van de toeslag voor de ambassaderegistratie vindt.

Hoe u de kosten van het visum Sri Lanka kunt voldoen

U kunt de kosten van uw visumaanvraag eenvoudig online voldoen na het invullen van het aanvraagformulier. U kunt hierbij gebruikmaken van iDEAL, Bancontact, Visa, Mastercard, American Express, PayPal, Trustly, Google Pay of Apple Pay. Voor geen van deze betaalmethodes worden aanvullende transactiekosten berekend.

U kunt de volgende betaalmethoden gebruiken om de kosten van het visum te voldoen:

iDEALBancontactMastercardVisa
American ExpressPayPalGoogle PayApple Pay

Levertijden van het visum Sri Lanka

De gemiddelde levertijd van het visum Sri Lanka bedraagt 4 dagen. Spoedaanvragen worden gemiddeld al binnen 30 minuten gekeurd. Daarmee zijn de levertijden van visumaanvragen die online worden ingediend aanzienlijk korter dan die van aanvragen voor fysieke visa die via de ambassade van Sri Lanka worden ingediend. Ongeacht de relatief korte levertijden, is het aan te raden om uw aanvraag altijd ruim op tijd in te dienen.

Risico op vertraging

De genoemde levertijden van het visum Sri Lanka zijn gemiddelden. Er kan nooit een maximale levertijd worden gegarandeerd. Veel aanvragen worden sneller verwerkt dan de genoemde gemiddelde levertijden, maar een aanvraag kan ook langer in behandeling blijven. Bijvoorbeeld als gevolg van een steekproefcontrole of technische storing. Ook als u de extra kosten van een spoedaanvraag heeft voldaan, kan een maximale levertijd nooit worden gegarandeerd.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via eta.gov.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,23 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.