Een ETA Sri Lanka is een elektronische reisautorisatie die verplicht is voor alle reizigers die met een Europees paspoort naar Sri Lanka reizen. Een ETA kan online worden aangevraagd in enkele minuten. Vrijwel alle toeristen en zakenreizigers voldoen aan de voorwaarden om gebruik te mogen maken van een ETA, desondanks is het aan te raden deze pagina aandachtig door te nemen alvorens een aanvraag in te dienen.

Voor wie is een ETA bedoeld?

Alle reizigers die Sri Lanka wensen binnen te reizen zijn verplicht minimaal één van onderstaande documenten te bezitten:

  • Een ETA Sri Lanka
  • Een visum voor Sri Lanka
  • Een paspoort dat is uitgegeven door Sri Lanka, Malediven, Seychellen of Singapore

Van bovenstaande drie mogelijkheden een ETA het eenvoudigst te verkrijgen. Vrijwel alle toeristen en zakenreizigers die voor minder dan 30 dagen naar Sri Lanka reizen maken dan ook gebruik van deze elektronische reistoestemming.

Wat is het verschil tussen een ETA en een visum?

ETA is een afkorting en staat voor “Electronic Travel Authorization”. Het is een reistoestemming die het meeste te vergelijken is met een visum en derhalve ook vaak zo wordt genoemd. Strikt genomen is het dat echter niet. Een visum kan alleen op de ambassade van Sri Lanka in het paspoort worden aangebracht. Terwijl een ETA Sri Lanka eenvoudig via het online aanvraagformulier op deze website kan worden verkregen. Na toekenning ontvangt de reiziger een PDF-document dat uitgeprint meegenomen moet worden.

Er hoeft voor een ETA dus geen bezoek te worden gebracht aan de ambassade. Behalve de verschijningsvorm (een digitaal document versus een sticker in het paspoort) heeft een ETA wel dezelfde werking als een visum; het verleent de reiziger toestemming Sri Lanka in te reizen.

Direct het ETA aanvraagformulier openen

Wanneer mag gebruik worden gemaakt van een ETA?

Voor zakenreizigers en toeristen die naar Sri Lanka reizen, voldoet een ETA als:

  • De verblijfsduur in Sri Lanka niet meer dan 30 dagen bedraagt *
  • Er geen dienstbetrekking wordt aangegaan tijdens het verblijf
  • De reiziger geen journalist of mediaproducent is

* Eventueel kan een ETA Sri Lanka bij aankomst worden verlengd tot 90 dagen.

Op reis naar Sri LankaDe prachtige treinreis van Kandy naar Ella

Zijn er nog meer vereisten om een ETA te kunnen aanvragen?

Behalve de bovenstaande voorwaarden die strikt betrekking hebben op een ETA zijn er nog enkele algemene regels waaraan alle reizigers moeten voldoen, ongeacht of ze een visum of ETA Sri Lanka bezitten. Alle reizigers die niet de Sri Lankaanse nationaliteit hebben moeten bij aankomst het volgende kunnen overhandigen:

  • Een vliegticket voor de reis terug
  • Een paspoort met meer dan 6 resterende maanden geldigheid
  • Een bewijs dat er voldoende financiële middelen voorhanden zijn om de reis af te kunnen ronden (een bankrekeningafschrift voldoet)

Wat moet ik nog meer weten over het ETA Sri Lanka?

Hierboven staan de belangrijkste aspecten van het ETA Sri Lanka opgesomd, maar op deze website is nog veel meer informatie te vinden over het ETA. Lees bijvoorbeeld meer over de voorwaarden en over de geldigheidstermijn. Reizigers die niet aan de voorwaarden voldoen of langer in Sri Lanka willen verblijven dan met een ETA is toegestaan, kunnen een visum aanvragen. Dat kan niet via deze website, maar wel kan hier informatie worden gevonden over de verschillende visumtypes voor Sri Lanka. Mochten na het lezen van die pagina nog vragen onbeantwoord zijn gebleven, raadpleeg dan de pagina met veelgestelde vragen.