Het visum Sri Lanka staat een verblijf in het land van maximaal 30 dagen toe. Vanaf de afgiftedatum van het visum kunt u binnen een periode van zes maanden maximaal twee keer naar Sri Lanka reizen. Op deze pagina leest u meer over hoe het precies zit met de geldigheidsduur en hoe u de geldigheid kunt verlengen.

Visum voor toeristen en zakenreizigers

Er zijn verschillende soorten visa voor Sri Lanka beschikbaar. Toeristen en zakenreizigers kunnen gebruikmaken van het elektronische visum dat met een online formulier wordt aangevraagd. Dit visum wordt ook wel ETA Sri Lanka genoemd. Het ETA is het meestgebruikte visum, omdat het eenvoudig aan te vragen is en omdat dit visum voldoet voor een korte vakantie, cruise, zakenreis of overstap in Sri Lanka. Met een ETA mogen reizigers maximaal 30 dagen in Sri Lanka doorbrengen, met de mogelijkheid tot verlenging. De informatie op deze pagina beperkt zich tot het ETA Sri Lanka. Heeft u een ander visumtype nodig, bijvoorbeeld omdat u in Sri Lanka wil werken? Neem dan contact op met de ambassade.

Geldigheid en toegestane verblijfsduur

Er zit een verschil tussen de geldigheidsduur en de toegestane verblijfsduur van het ETA. De geldigheidsduur is de termijn waarin u na ontvangst van uw visum naar Sri Lanka mag reizen. De verblijfsduur is de maximaal toegestane duur van uw verblijf in Sri Lanka.

De geldigheidsduur bedraagt 180 dagen

Zodra uw visumaanvraag is goedgekeurd, mag u het visum gebruiken om binnen de volgende 180 dagen naar Sri Lanka te reizen. Dit is alleen toegestaan als u aan alle voorwaarden van het visum voldoet. De datum waarop de geldigheid vervalt staat aangegeven op uw visum. Zodra de geldigheidstermijn is verstreken, is uw visum niet meer geldig. U mag dan niet meer naar Sri Lanka reizen met dit visum. Als u na het verlopen van de geldigheid (weer) naar Sri Lanka wilt reizen, moet u een nieuw visum aanvragen.
Visum Sri Lanka aanvragen

De verblijfsduur bedraagt 30 dagen

U mag met het visum Sri Lanka maximaal 30 dagen in het land verblijven. Het maakt daarbij niet uit of u op de eerste of de laatste dag van de geldigheidstermijn in het land aankomt. U mag vanaf uw aankomstdatum in het land altijd 30 dagen in Sri Lanka verblijven, ook als u aankomt op de laatste dag van de geldigheidstermijn van uw visum.

Het is toegestaan om Sri Lanka twee keer in- en uit te reizen met hetzelfde visum. De laatste vertrekdatum mag echter nooit meer dan 30 dagen na de eerste inreisdatum liggen. Omdat het ETA Sri Lanka twee verblijven in het land toestaat, is deze reistoestemming uitermate geschikt voor cruises.

Uw reis naar Sri Lanka op tijd plannen

Reist u pas over meer dan 90 dagen naar Sri Lanka?
U kunt uw visumaanvraag via VisumBuitenland.be zo lang van tevoren indienen als u wilt. In het aanvraagformulier moet u een verwachte aankomstdatum in Sri Lanka invullen. Als uw verwachte aankomstdatum meer dan 90 dagen in de toekomst ligt, wordt uw aanvraag in de wacht gezet. Precies 90 dagen voor uw verwachte vertrek naar het land wordt uw visumaanvraag in behandeling genomen. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat uw visum geldig is voor uw geplande reis. Ook geeft dit u de ruimte om nog enigszins te schuiven met uw reisplannen. U mag namelijk maximaal drie maanden eerder of later in Sri Lanka aankomen dan u in het formulier heeft ingevuld. U hoeft deze wijziging van uw reisdata niet door te geven.


Verlengen van de geldigheid van visa voor Sri Lanka

Eenmaal in Sri Lanka is het mogelijk om de toegestane verblijfsduur te laten verlengen. In totaal kunnen er drie verlengingsaanvragen worden ingediend. Op deze manier kan de toegestane verblijfsduur stapsgewijs tot 90, 180 en uiteindelijk 270 dagen worden verlengd. Houd er rekening mee dat u Sri Lanka nooit meer dan twee keer mag in- en uitreizen met één ETA-visum, ook niet als u de verblijfsduur laat verlengen.

Een aanvraag om de verblijfsduur te laten verlengen kan uitsluitend in Sri Lanka worden ingediend en dus niet voorafgaand aan de reis. Voor het aanvragen van de verlenging moet u naar het kantoor van de immigratiedienst in Colombo. Het is niet verplicht om vooraf een afspraak te maken, maar dat kan wel. Dit doet u door online een formulier in te vullen en vervolgens een afspraak bij de immigratiedienst te plannen.

Immigration Services Centre in het centrum van ColomboHet kantoor van de immigratiedienst bevindt zich op het volgende adres: No. 330, Galle Road, Colombo, Sri Lanka

Het is niet mogelijk om de geldigheidsduur van uw visum, oftewel de periode waarin u Sri Lanka mag inreizen, te verlengen. Deze geldigheidsduur staat aangegeven op uw visum. Wilt u pas na verloop van deze geldigheidsduur naar Sri Lanka reizen? Vraag dan een nieuw visum Sri Lanka aan. Houd er rekening mee dat het pas mogelijk is om een nieuwe aanvraag in te dienen nadat de geldigheidstermijn van uw huidige visum verlopen is.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via www.srilankaevisa.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 32,12 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.