Sri Lanka inreizen is alleen toegestaan met een geldig visum. U kunt een toeristisch of zakelijk visum voor Sri Lanka online aanvragen. Daarvoor moet u wel voldoen aan de voorwaarden die op deze pagina worden genoemd.

Voorwaarden van het e-visum of ETA Sri Lanka

De informatie op deze pagina heeft betrekking tot het elektronische visum (e-visum) voor Sri Lanka dat online kan worden aangevraagd. Deze reistoestemming wordt ook ETA genoemd. Dit is het meest populaire visumtype voor Sri Lanka, als gevolg van de eenvoudige aanvraagprocedure en relatief lage kosten. Wie niet aan de op deze pagina genoemde voorwaarden voldoet, kan vaak alsnog op reis. Maar moet daarvoor wel bij de ambassade een ander soort visum aanvragen.

Voor reizen naar Sri Lanka zijn een paspoort en een visum bijna altijd noodzakelijkBereid uw reis naar Sri Lanka goed voor

Nationaliteit en paspoort

De eerste voorwaarde van het visum Sri Lanka waaraan u moet voldoen heeft te maken met uw nationaliteit. Heeft u de nationaliteit van een land in de Europese Unie, zoals Nederland of België? Dan voldoet u aan deze voorwaarde. Dat is ook het geval als u de nationaliteit heeft van Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika of Zuid-Amerika. Heeft u een andere nationaliteit? Bekijk dan op deze pagina of u mogelijk alsnog voldoet aan de voorwaarden en hoe u een visum kunt aanvragen.

Om naar Sri Lanka te mogen reizen moet u over een paspoort beschikken dat bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig is. Ook kinderen en baby’s moeten een eigen paspoort bezitten. Toegestaan zijn reguliere paspoorten, noodpaspoorten en Duitse kinderpaspoorten. Heeft u geen paspoort dat aan deze voorwaarden voldoet? Vraag dan eerst een nieuw paspoort aan en dien daarna pas uw visumaanvraag in. Het visum is alleen geldig als het met het paspoort wordt aangevraagd waarmee u ook naar Sri Lanka reist.

Beroep

In het aanvraagformulier moet het beroep van iedere reiziger worden ingevuld. Bent u een diplomaat, journalist, professioneel fotograaf of mediaproducent? Dan kunt u uw visum niet online aan vragen, ongeacht wat u in Sri Lanka gaat doen. Ook niet als u alleen voor een vakantie naar Sri Lanka reist. Als u een van deze beroepen heeft, maak dan een afspraak bij een consulaat of ambassade om een speciaal visumtype aan te vragen.

Reisdoel

Het ETA visum voor Sri Lanka mag uitsluitend voor de volgende reisdoelen worden gebruikt:

  • toerisme
  • zakenreizen
  • medische behandelingen (bijv. Ayurveda therapieën)
  • overstappen

Onder toeristische reisdoelen vallen recreatieve activiteiten, zoals het bezoeken van bezienswaardigheden, musea of stranden, deelnemen aan sport-, muziek- of andere evenementen, familiebezoeken of het volgen van yogaprogramma’s. Onder zakelijke reisdoelen vallen deelnames aan vergaderingen of conferenties, het volgen van korte trainingsprogramma’s of het voeren van zakelijke onderhandelingen.

Voor overstappen in Sri Lanka waarbij u maximaal 48 uur in het land doorbrengt kunt u een specifiek overstap-visum aanvragen. Doe dit door in het aanvraagformulier te kiezen voor ‘overstap’ onder de optie ‘Doel reis’. Neemt u deel aan een cruise met een stop in Sri Lanka? Dit valt altijd onder een toeristisch reisdoel.

U mag met het visum niet bij een organisatie in Sri Lanka in dienst treden, ook niet voor vrijwilligerswerk. Het is ook niet toegestaan om journalistieke of politieke activiteiten te verrichten of professionele beeld- of video-opnames te maken. Dit geldt ook voor het bijwonen van conferenties of bijeenkomsten rondom deze onderwerpen. Voor al deze activiteiten moeten speciale visa worden aangevraagd.
Ik voldoe aan alle voorwaarden en wil het visum aanvragen

Opgelet

Dit moet u bij aankomst in Sri Lanka kunnen tonen
De immigratiedienst controleert alle reizigers die Sri Lanka inreizen. Bij aankomst moet u een geldig paspoort en een visum of ETA kunnen overhandigen. Verder bent u verplicht om al een terug- of doorreis vanuit Sri Lanka te hebben geboekt. De immigratiedienst kan om een boekingsbevestiging vragen. Ten slotte moet u kunnen aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikken om het verblijf in Sri Lanka te kunnen bekostigen. Dit kan bijvoorbeeld met een recent bankafschrift, of met de app van uw bank. Zorg dat u alles kunt laten zien vanuit uw handbagage, zodat uw vakantie of zakenreis probleemloos van start kan gaan.


Voldoet u niet aan alle voorwaarden?

Alleen reizigers die aan alle genoemde voorwaarden voldoen komen in aanmerking voor het elektronische visum voor Sri Lanka dat online wordt aangevraagd. Wie niet aan de voorwaarden voldoet, moet een ander type visum aanvragen. Twijfelt u erover of u aan de voorwaarden voldoet of heeft u nog andere vragen? Bekijk dan de pagina met de veelgestelde vragen en antwoorden.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via eta.gov.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 21,46 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.