Vul hieronder een trefwoord in om snel het antwoord te vinden op uw vraag over het visum Sri Lanka

Algemene vragen

 • • Wat is een visum/e-visum/ETA voor Sri Lanka?

  Alle reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit, hebben een visum nodig om Sri Lanka in te kunnen reizen. Indien reizigers voor zakelijke of toeristische doelen naar Sri Lanka reizen en daar minder dan 30 dagen verblijven, dan voldoet het e-visum, dat ook wel ETA wordt genoemd. Dit digitale visum is al voor vertrek online aan te vragen.

  Er hoeft dan geen afspraak te worden gemaakt bij de ambassade en reizigers hoeven zich niet bij een balie te melden om het visum op te halen. Na toekenning van het visum dient de reiziger het visum/e-visum/ETA uit te printen en mee te nemen op reis.

 • • Heb ik een visum nodig voor mijn vakantie, zakenreis of overstap?

  Ja, zowel voor vakantie en zakenreizen in Sri Lanka is een visum nodig, welke al vooraf kan worden aangevraagd, eenvoudig via deze website. Voor een overstap in Sri Lanka waarbij u van plan bent om tussentijds het vliegveld te verlaten, heeft u ook een visum nodig. Voor een overstap waarbij u het vliegveld niet verlaat, heeft u in principe geen visum nodig. Het is wel aan te raden om ook voor een overstap het visum Sri Lanka aan te vragen, voor het geval u vertraging heeft, of uw overstap mist en in Sri Lanka moet wachten.

 • • Hoe ontvang ik mijn visum en wat moet ik daarna nog doen?

  Wanneer uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een e-mail waarin de goedkeuring wordt bevestigd. In deze e-mail staat een link naar een beveiligd deel van deze website. Daar kunt u zien wat de status is van uw aanvraag. Ook is daar het visum te downloaden. U moet het visum downloaden en uitgeprint meenemen op reis.

  Bij de paspoortcontrole kan het voorkomen dat de immigratiedienst van Sri Lanka vraagt uw visum te laten zien. Dit gebeurt echter niet altijd, door de digitale koppeling van het visum aan uw paspoortnummer kan de douanebeambte vaak al zien dat u een visum heeft door uw paspoort te controleren.

 • • Ik heb een visum Sri Lanka aangevraagd, maar nog niet ontvangen, wat nu?

  Direct nadat u de betaling van uw visumaanvraag heeft voltooid, ontvangt u daarvan een bevestiging per e-mail. In die e-mail staat een link naar uw persoonlijke statuspagina op VisumBuitenland.be. Daar kunt u zien wat de status van uw (groeps)aanvraag is.

  Is uw visum niet toegekend binnen de verwachte termijn? Op de statuspagina staat vermeld wanneer u er verstandig aan doet om hierover contact op te nemen en hoe u dat kunt doen.

  De immigratiedienst behandelt alle aanvragen individueel. Dus niet per groep, maar per persoon. Ook als u meerdere reizigers heeft ingevuld in één aanvraagformulier. Soms zit er behoorlijk wat verschil tussen het moment van toekenning van de verschillende visums uit één groepsaanvraag. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat de aanvraag van één of enkele personen wordt onderworpen aan een handmatige steekproef-inspectie. Als een aanvraag voor een reiziger meer tijd in beslag neemt dan die van andere reizigers in dezelfde groep, betekent dat niet dat de visumaanvraag voor deze reiziger een grotere kans heeft om afgekeurd te worden.

  Heeft u nog geen enkele e-mail ontvangen? Bekijk dan in uw e-mailprogramma de map met ongewenste e-mail (ook wel de spambox, of junkmail geheten). Is ook hier geen e-mail te vinden van de afzender support@visumbuitenland.be? Dan kunt u de status van uw aanvraag via de website opzoeken.

  Lukt dat ook niet? Stuur dan een e-mail naar support@visumbuitenland.be met daarin uw ordernummer. Het ordernummer is te vinden in het transactieafschrift van uw betaling.

 • • Moet ik nog rekening houden met het coronavirus?

  De coronamaatregelen zijn al vaak gewijzigd. Daarom is het verstandig om ruim voor vertrek én net voor vertrek de pagina te lezen met de actuele maatregelen tegen covid-19 in Sri Lanka.
  Check de coronamaatregelen voor uw reis naar Sri Lanka

Vragen over de visumaanvraag

 • • Hoe moet ik mijn visum voor Sri Lanka aanvragen?

  Het aanvragen van het visum voor Sri Lanka bestaat uit drie stappen. Eerst vult u het aanvraagformulier in. Vervolgens betaalt u uw visum, dat kan met iDeal, Bancontact, PayPal en creditcard. Ten slotte ontvangt u het visum per e-mail, dat u uitgeprint moet meenemen op reis naar Sri Lanka.

 • • Wanneer moet ik mijn visum voor Sri Lanka aanvragen?

  U kunt de aanvraag al indienen voordat u uw vliegtickets heeft geboekt. Meestal ontvangt u het visum binnen een paar dagen, voor de zekerheid is het verstandig uw aanvraag minimaal een week voor vertrek in te dienen. Vertrekt u al op korte termijn naar Sri Lanka en heeft u nog geen visum? Dan kunt u ook een spoedaanvraag indienen.

  Spoedaanvragen worden sneller verwerkt en resulteren gemiddeld na 23 minuten in een goedgekeurd visum. Er kan echter nooit garantie worden gegeven op de levertijden; de overheid van Sri Lanka behoudt zich het recht aanvragen handmatig te controleren alvorens deze goed te keuren, wat in zeldzame gevallen leidt tot enige vertraging, ook bij spoedaanvragen.

 • • Welk visum moet ik aanvragen?

  Reizigers die voor vakanties naar Sri Lanka reizen en maximaal 30 dagen in Sri Lanka verblijven, kunnen online op deze website een toeristenvisum aanvragen. Dit visum voor toeristische doeleinden kost € 69,95 per reiziger.

  Reizigers die voor zaken naar Sri Lanka reizen en niet in dienst treden bij een organisatie die in Sri Lanka is gevestigd, kunnen op deze website een zakenvisum aanvragen. Met dit visum mag de reiziger tevens 30 dagen in Sri Lanka verblijven. Dit zakelijke visum kost € 10,00 extra per persoon.

  Reizigers die een overstap maken in Sri Lanka en minder dan 48 uur in het land verblijven, kunnen een transfervisum aanvragen, welke € 69,95 per reiziger kost.

  Reizigers die al binnen 3 dagen naar Sri Lanka reizen, kunnen gebruikmaken van een spoedvisum. Er zijn spoedvisums voor toeristen, zakenreizigers en reizigers die overstappen in Sri Lanka. Hiervoor kan telkens het normale visum aanvraagformulier worden gebruikt, waarin de optie ‘spoedaanvraag’ kan worden aangevinkt. Hiervoor geldt een toeslag van € 17,50 per persoon. Lees verder over de prijzen en tarieven voor het visum Sri Lanka.

  Reizigers die langer dan 30 dagen in Sri Lanka willen verblijven, kunnen een aanvraag indienen voor een van de bovenstaande varianten. Na aankomst in Sri Lanka is het mogelijk het visum te verlengen tot maximaal 90 dagen. Hiervoor kunnen reizigers zich melden bij het Immigration Services Centre (No. 330, Galle Road, Colombo 03 Sri Lanka, tel: +94-727-591-591). Lees verder hoe u het visum voor Sri Lanka kunt verlengen.

  Reizigers die in Sri Lanka willen gaan wonen of studeren of in dienst willen treden bij een organisatie die in Sri Lanka gevestigd is, kunnen geen gebruikmaken van de visums die via deze website te verkrijgen zijn. Zij moeten zich melden bij de ambassade van Sri Lanka. Lees meer over voor wie dit visum bedoeld is of over fysieke visums voor Sri Lanka.

 • • Welke informatie en documenten heb ik nodig voor de aanvraag?

  Om een aanvraag te kunnen indienen dient u de paspoortgegevens bij de hand te hebben voor alle reizigers waarvoor u een visum wilt aanvragen. Ook dient u een contactpersoon te hebben voor noodsituaties, dit mag een vriend of familielid zijn die thuis blijft. Het is niet nodig al een vliegticket te bezitten. Verder zijn geen documenten nodig om de aanvraag af te ronden en in te dienen. Het is dan ook niet nodig om pasfotoʼs of een paspoort(kopie) in te leveren.

 • • Kan ik de visumaanvraag volledig online regelen?

  Ja. De visums voor zakelijke en toeristische reizen waarbij minder dan 30 dagen in Sri Lanka wordt verbleven alsmede visums voor overstappen vanuit Sri Lanka kunnen volledig online worden aangevraagd. Het is dus niet nodig om documenten op te sturen per post of om zelf naar de ambassade of een andere balie toe te komen. Het visum wordt digitaal toegekend, u kunt deze vervolgens zelf uitprinten en meenemen op reis. Het visum hoeft niet in het paspoort te worden geplakt.

 • • Kan ik een aanvraag indienen namens iemand anders?

  Ja. Hiervoor dient u te beschikken over de reisinformatie en paspoortgegevens van deze reiziger.

 • • Kan ik een aanvraag indienen voor een groep of familie?

  Ja. Het is mogelijk in één aanvraagformulier meerdere reizigers in te voeren (groepsaanvraag). Dat bespaart tijd, doordat u niet per reiziger alle reisinformatie hoeft in te vullen.

 • • Hoe vraag ik een visum met spoed aan?

  Normaal gesproken worden visums voor Sri Lanka binnen enkele dagen toegekend. Indien u een spoedaanvraag indient, ontvangt u het visum gemiddeld al na 23 minuten. De meerprijs voor spoedaanvragen bedraagt € 17,50 per persoon. Er kan geen garantie worden gegeven op de levertijden; de overheid van Sri Lanka behoudt zich het recht aanvragen handmatig te controleren alvorens deze goed te keuren, wat in zeldzame gevallen leidt tot enige vertraging, ook bij spoedaanvragen.

 • • Staat er een 0 (het cijfer nul) of een O (de letter) in mijn paspoortnummer?

  In een Nederlands paspoortnummer komen cijfers en letters voor. Soms is niet goed te zien of er een cijfer 0 of letter o in het paspoortnummer staat. De letter o komt in het Nederlandse paspoortnummer nooit voor. Het gaat dus altijd om het cijfer 0. Het paspoortnummer is niet hoofdlettergevoelig, het maakt dus niet uit of u kleine letters of hoofdletters invult.

  Belgische paspoortnummers bestaan altijd uit twee letters, gevolgd door zes of zeven cijfers.

  Dient u uw aanvraag voor een visum Sri Lanka in via VisumBuitenland.be? Dan wordt altijd gecontroleerd of u geen letter O en cijfer 0 heeft omgewisseld. Als deze fout wordt opgemerkt, zal die altijd meteen voor u worden gecorrigeerd. Zo kunt u alsnog probleemloos op reis.

  Heeft u een visum aangevraagd via een andere website? Dan wordt deze fout in de meeste gevallen niet gecorrigeerd en kan het zijn dat uw visum ongeldig is. Het is niet mogelijk een paspoortnummer nog te wijzigen; u moet dan een volledig nieuw visum aanvragen.

 • • Hoe kan ik het visum betalen?

  De betaling kunt u veilig en snel uitvoeren met de volgende betaalmethoden: iDeal (zonder transactiekosten), Bancontact (zonder transactiekosten), PayPal en Creditcard.

 • • Moet ik al vliegtickets hebben geboekt voor het aanvragen van het visum?

  Nee. U kunt de aanvraag voor het visum voor Sri Lanka al indienen voordat u uw vliegtickets heeft geboekt. Wel dient u bij het inreizen van Sri Lanka al een ticket te kunnen laten zien van uw terugvlucht of doorvlucht naar een ander land.

Vragen over het visum Sri Lanka

 • • Hoe lang is mijn visum geldig?

  Het toeristenvisum is 30 dagen geldig. Het zakenvisum is 30 dagen geldig. Het overstap/transitvisum is 48 uur geldig. Lees hier meer over de geldigheid.

  Wilt u langer dan 30 dagen in Sri Lanka verblijven? Na aankomst in Sri Lanka is het mogelijk het visum te verlengen tot maximaal 90 dagen. Hiervoor dient u zich te melden bij het Immigration Services Centre (No. 330, Galle Road, Colombo 03 Sri Lanka, tel: +94-727-591-591). Lees hier meer als u het visum wilt verlengen.

 • • Moeten kinderen ook een eigen visum bezitten?

  Ja. Ook kinderen dienen een eigen visum te bezitten. Reist u met kinderen? Dan kunt u in één aanvraag zowel uw eigen visum als dat voor uw meereizende kind(eren) aanvragen. Kinderen hebben elk een eigen paspoort nodig, bijschrijvingen in het paspoort van de ouders voldoen niet.

  Als niet beide ouders meereizen gelden aanvullende regels om kinderontvoering tegen te gaan. U moet dan deze verklaring door beide ouders laten tekenen. Lees hierover meer op de website van de rijksoverheid .

 • • Ik wil in Sri Lanka gaan wonen, studeren of werken, mag dat?

  Niet met de visums die via deze website te verkrijgen zijn.

  Alleen in het geval met ‘werken’ wordt bedoeld dat u een zakenreis maakt, waarbij u niet in dienst treedt van een bedrijf dat is gevestigd in Sri Lanka en minder dan 30 dagen in Sri Lanka verblijft, kunt u wel gebruikmaken van deze website en het zakenvisum voor Sri Lanka hier aanvragen.

  Wat dan wel te doen? Voldoet u niet aan de voorwaarden van de online aan te vragen visums? Maak dan een afspraak bij de ambassade van Sri Lanka in Den Haag.

 • • Ik kom per boot aan in Sri Lanka, heb ik toch een visum nodig?

  Ja, ook dan heeft u een visum nodig.

 • • Wat kost het visum voor Sri Lanka?

  Het visum voor Sri Lanka kost € 69,95 per persoon. Deze versie is geschikt voor reizigers die op vakantie gaan naar Sri Lanka en reizigers die in Sri Lanka een overstap maken (en daarbij maximaal 48 uur in Sri Lanka verblijven).

  Reizigers die een zakenreis naar Sri Lanka maken, moeten een zakelijk visum aanvragen, waarvoor een toeslag geldt van € 10,00 per persoon.

  Heeft u uw visum nodig met spoed? Spoedaanvragen worden gemiddeld in 23 minuten verwerkt tegen een toeslag van € 17,50 per persoon. Voor gebruik van de betaalmethoden iDeal en Bancontact worden geen transactiekosten in rekening gebracht. Alle genoemde prijzen zijn inclusief aanvraagkosten, servicekosten en BTW. Lees hier meer over de kosten van het visum voor Sri Lanka.

 • • Wanneer ontvang ik het visum?

  Normaal gesproken worden visumaanvragen binnen enkele dagen verwerkt en goedgekeurd. Heeft u niet binnen twee dagen na het uitvoeren van de betaling van uw aanvraag een visum ontvangen? Neem dan contact met ons op.

  Heeft u een visum nodig met spoed? Als u een spoedaanvraag indient, wordt de aanvraag sneller verwerkt. Gemiddeld worden spoedaanvragen al binnen 23 minuten toegekend. Er is geen garantie op tijdige levering.

 • • Moet ik het visum uitprinten en meenemen?

  Ja. Wanneer de immigratiedienst de visumaanvraag heeft goedgekeurd, ontvangt u een e-mail met een statusupdate. Hierin staat een link naar een beveiligd gedeelte van deze website waar alleen u het visum kunt downloaden. U dient hier alle visums voor alle reizigers te downloaden, uit te printen en mee te nemen op reis.

  Tip: bewaar het visum bij uw paspoort in uw handbagage.

 • • Hoe kan ik mijn visum laten verlengen?

  Reizigers die langer dan 30 dagen in Sri Lanka willen verblijven, kunnen eerst een aanvraag indienen voor een visum van 30 dagen, via deze website. Na aankomst in Sri Lanka is het mogelijk het visum te verlengen tot maximaal 90 dagen. Hiervoor kunnen reizigers zich melden bij het Immigration Services Centre (No. 330, Galle Road, Colombo 03 Sri Lanka, tel: +94-727-591-591).

 • • Waaraan dient mijn paspoort te voldoen?

  Alle paspoorten die zijn uitgegeven door de Nederlandse of Belgische overheid voldoen aan de voorwaarden, ook noodpaspoorten. Het paspoort moet echter wel nog minimaal zes maanden geldig zijn vanaf de datum dat de reiziger aankomt in Sri Lanka.

  Lees meer over alle voorwaarden waaraan u moet voldoen.

 • • Ik heb een nieuw paspoort, is mijn visum nog geldig?

  Het visum voor Sri Lanka is onlosmakelijk gekoppeld aan het paspoort en paspoortnummer die zijn gebruikt bij het aanvragen van het visum. Dit paspoort dient nog minimaal zes maanden geldig te zijn na aankomst in Sri Lanka.

  Heeft u een nieuw paspoort? Dan moet u uw visumaanvraag indienen met dit nieuwe paspoort. Indien u al een visum had aangevraagd met uw vorige paspoort is dit visum niet meer geldig. U moet dan een volledig nieuwe visumaanvraag indienen.

Vragen over wijzigen, annuleren en afwijzing

 • • Ik heb een fout gemaakt bij het invullen, wat nu?

  Heeft u het aanvraagformulier ingevuld, maar nog niet voor het visum betaald? Dan is de aanvraag nog niet in behandeling genomen en kunt u alle ingevulde informatie nog wijzigen. U gaat hiervoor (terug) naar het aanvraagformulier, corrigeert de ingevulde gegevens en dient de aanvraag alsnog in.

  Heeft u de aanvraag al betaald? Meestal wordt deze binnen vijf tot tien minuten al in behandeling genomen. Zodra de aanvraag in behandeling is genomen, kunnen geen aanpassingen meer worden gemaakt. Heeft u fouten ontdekt in uw aanvraag nadat deze in behandeling is genomen? Deze kunnen niet meer worden gecorrigeerd. Ook is het niet mogelijk om een nieuwe aanvraag in te dienen met de correcte gegevens. Als u voldoet aan alle voorwaarden om van het e-visum gebruik te mogen maken, dan kunt u de foutief ingevulde gegevens bij aankomst in Sri Lanka doorgaans kosteloos laten corrigeren.

 • • Mijn visum is afgekeurd, wat nu?

  Als u een e-mail heeft ontvangen waarin staat dat uw visumaanvraag voor Sri Lanka is afgekeurd, kan dit twee mogelijke oorzaken hebben. De eerste mogelijkheid is dat u verkeerde informatie heeft ingevuld in het aanvraagformulier. De tweede mogelijkheid is dat de immigratiedienst van Sri Lanka u niet wil verwelkomen.

  Foutieve informatie ingevuld
  Indien dit de reden voor afwijzing is, kunt u doorgaans alsnog naar Sri Lanka reizen en na aankomst op het vliegveld de foutieve gegevens laten corrigeren. Het is niet mogelijk om deze correcties voor vertrek al te laten maken, tenzij u een fysiek visum aanvraagt bij de ambassade van Sri Lanka.

  Weigering door de immigratiedienst van Sri Lanka
  Indien wordt vermoed dat u opzettelijk foutieve of onvolledige gegevens heeft ingevuld, of een ongewenste reiziger bent, kan dit erin resulteren dat u permanent de toegang tot Sri Lanka wordt ontzegd, ook als u een nieuwe aanvraag indient. Neem contact op met de ambassade van Sri Lanka om te informeren naar de mogelijkheden om alsnog naar Sri Lanka te mogen reizen.

 • • Ik heb mijn visum toch niet nodig, krijg ik geld terug?

  Nee. Nadat u de visumaanvraag heeft ingediend en betaald, wordt de aanvraag direct in behandeling genomen. Na het uitvoeren van deze werkzaamheden is het niet mogelijk de kosten terug te vragen, ook indien u het visum niet gebruikt of indien u foutieve gegevens heeft ingevuld.

 • • Kan ik mijn visumaanvraag nog annuleren?

  Dat kan totdat de aanvraag in behandeling is genomen. Meestal worden aanvragen binnen vijf tot tien minuten na het ontvangen van de betaling in behandeling genomen.

Overige/andere vragen

 • • Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?

  Wij gebruiken uw gegevens enkel en alleen voor de verwerking van uw visumaanvraag. Daarnaast respecteren wij de privacy van alle gebruikers van onze site en dragen wij er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft tijdens uw aanvraag, vertrouwelijk wordt behandeld. Belangrijk om te weten, is dat uw gegevens niet worden verkocht en ook niet worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

  Mocht u nog vragen over privacy hebben, bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

 • • Het lukt me niet, waar vind ik meer informatie of hulp?

  Probeer altijd eerst op deze pagina het antwoord op uw vraag te vinden; op deze manier kunt u namelijk snel het antwoord vinden op uw vraag over het visum van Sri Lanka.

  Mocht u op deze pagina geen antwoord op uw vraag vinden, dan helpen wij u natuurlijk graag. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Geen antwoorden gevonden op basis van uw trefwoorden... Laat alle vragen zien of probeer het opnieuw.
Of neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36,46 USD per visum, via eta.gov.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36,46 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 34,98 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.