Nieuwsbericht | | 26-04-2021 | ±3 minuten leestijd

Sri Lanka wordt zeer gewaardeerd door backpackers en dat heeft een viertal redenen. Het land is vrij klein, goedkoop, zonnig en er is ook nog eens veel te zien en te beleven. Een ander voordeel van een reis naar dit prachtige land is dat het visum Sri Lanka eenvoudig, snel en online aangevraagd kan worden.

Sri Lanka in trek bij toeristen

Het aantal toeristen in Sri Lanka lag in 2019 meer dan vier maal hoger dan tien jaar ervoor en het land werd door Lonely Planet verkozen tot ‘Best in Travel 2019’. Of dat het land er na de aanslagen van april 2019 en de coronapandemie weer in zal slagen deze positie terug te winnen, valt nog te bezien. In ieder geval staat vast dat Sri Lanka een bezoek meer dan waard is.

Over het algemeen is Sri Lanka voor toeristen een relatief veilig land om te reizen, zolang ze voorbereid op reis gaan en alert blijven. Toch is het verstandig voor vertrek na te gaan welk reisadvies op Sri Lanka van toepassing is.

Alle bezienswaardigheden binnen bereik

Met een oppervlakte van zo’n 65.000 vierkante kilometer is Sri Lanka een van de kleinste landen in Azië. De toeristische attracties, waaronder stranden, nationale parken, wildparken en tempels, zijn dan ook goed te bereiken met een van de vele transportmogelijkheden. Het openbaar vervoer is goed geregeld en er bestaat de mogelijkheid een fiets te huren of tuktuk te nemen, te huren of te kopen. Een tuktuk is een driewielig vervoersmiddel dat vooral in Aziatische landen gebruikt wordt voor goederen- of personenvervoer. De huur van een auto zonder chauffeur wordt vanwege het chaotische verkeer en rijgedrag afgeraden.

TuktukTuktuk: driewielig vervoersmiddel voor goederen- of personenvervoer

In Sri Lanka is met een beperkt budget goed rond te komen

Sri Lanka is mede door de prijzen bijzonder in trek bij backpackers. Met name het transport is erg goedkoop, maar ook de kosten van levensonderhoud liggen laag. Met een budget van zo’n 20 € per dag kunt u prima rondkomen. Ook het visum Sri Lanka is relatief goedkoop online aan te vragen. De kosten van het e-visum, ook wel ETA Sri Lanka genoemd, bedragen € 79,95 per persoon en liggen daarmee lager dan die van het fysiek visum Sri Lanka dat aangevraagd en in het paspoort geplakt moet worden bij de ambassade van Sri Lanka. U doet er dus goed aan voor vertrek aan de hand van de visumvoorwaarden te controleren of u in aanmerking komt voor het goedkopere e-visum Sri Lanka.

Beste reistijd Sri Lanka

Sri Lanka is klimatologisch gezien in twee regio’s te verdelen. Het westen kent een constant klimaat met een gemiddelde minimumtemperatuur van 23 en een gemiddelde maximumtemperatuur van zo’n 31 graden Celsius. De beste reistijd om dit gedeelte van Sri Lanka te bezoeken is tussen januari en maart. In deze periode valt de minste neerslag.

De beste reistijd om het oosten van Sri Lanka te bezoeken is tussen februari en september, omdat dan de moesson Maha omzeild wordt en de maximumtemperatuur meestal rond de 30 graden Celsius ligt. Een reis naar beide delen van Sri Lanka kan daarom het beste in februari en/of maart plaatsvinden.

Vraag eenvoudig online uw visum Sri Lanka aan

Om naar Sri Lanka te mogen reizen heeft u, naast vliegtickets voor de heen- en terugvlucht en een geldig paspoort dat op de dag van aankomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn, ook een visum Sri Lanka nodig. De aanvraag voor het visum Sri Lanka kunt u 24 uur per dag indienen via deze website. Wacht hier niet te lang mee. Gemiddeld wordt de aanvraag binnen 72 uur in behandeling genomen. Het kan echter voorkomen dat de toekenning langer op zich laat wachten doordat uw aanvraag aan een steekproef van de immigratiedienst onderworpen wordt.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Sri Lanka is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Sri Lanka.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Sri Lanka. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,08 USD per visum, via www.srilankaevisa.lk). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,08 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 32,12 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Sri Lanka is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.