De totale kosten van het visum Rusland bedragen € 104,95 per persoon, inclusief consulaire kosten en servicekosten. De kosten zijn gelijk voor alle varianten, ongeacht de gewenste geldigheidsduur en het aantal inreizen. Wel wordt een toeslag in rekening gebracht voor spoedaanvragen. Ook is de basisprijs exclusief verzending. De verzendmogelijkheden en tarieven alsmede de mogelijkheden voor spoedaanvragen vindt u op deze pagina.

Basisprijs

Geldigheid visum

Kosten van het visum
Voor de basisprijs à € 104,95 kan elk visumtype voor Rusland worden aangevraagd. De basisprijs is inclusief: consulaire kosten, servicekosten, transactiekosten (bij gebruik van iDeal/Bancontact) en belasting (BTW).


Prijsopbouw toeslagen

1. Tarieven en mogelijkheden voor ophalen en retourneren documenten

Omdat het visum voor Rusland moet worden aangebracht in het paspoort van de reiziger, moet dit document fysiek worden aangeleverd, samen met enkele andere aan te leveren documenten. Reizigers kunnen ervoor kiezen deze documenten zelf af te komen geven of voor eigen rekening te verzenden. Indien gewenst kan er ook voor worden gekozen de documenten door ons op te laten halen. Na het aanbrengen van het visum in het paspoort zijn er verschillende mogelijkheden om het paspoort retour te ontvangen.

In het online aanvraagformulier van het visum Rusland kan eenvoudig worden geselecteerd wat de gewenste manier is voor het aanleveren en retourneren van het paspoort en de overige documenten. U ontvangt vervolgens een e-mail met verdere instructies over het aanleveren van de vereiste documenten middels de door u gekozen methode.

Optie 1.1: Ophaalservice voor het paspoort en overige documenten

Indien gewenst kan gebruik gemaakt worden van onze ophaalservice. Er wordt dan een koerier ingezet die zorgvuldig met uw belangrijke en gevoelige documenten omgaat. De prijzen voor de koeriersdienst voor het ophalen van documenten zijn op aanvraag en afhankelijk van de urgentie en ophaallocatie. Soms is het mogelijk de documenten nog op dezelfde dag op te halen. Neem telefonisch contact op via de contactpagina om naar de mogelijkheden te informeren.

Optie 1.2: Retourservice per koerier

De meest gebruikte retourmethode voor het paspoort met aangebracht visum Rusland is verzending per koerier. Onze koerier gaat zorgvuldig met uw persoonlijke documenten om en zorgt dat u het visum de eerstvolgende werkdag na toekenning retour ontvangt. De kosten van de retourservice per koerier bedragen € 39,95 (ongeacht het aantal visums in een aanvraag). In het geval van hoge urgentie is het vaak ook mogelijk het paspoort nog op de dag van toekenning van het Russische visum te laten bezorgen. De kosten en mogelijkheden hangen hierbij af van de drukte en de bezorglocatie. Neem voor meer informatie telefonisch contact op.

Optie 1.3: Retourservice aangetekend

Een tweede retourmogelijkheid is aangetekende verzending van het paspoort met visum Rusland. Deze wordt met 95% zekerheid de eerstvolgende werkdag geleverd en er moet getekend worden voor ontvangst. De prijs voor aangetekende verzending bedraagt € 29,95 per order, ongeacht het aantal paspoorten dat in een zending wordt verstuurd.

Optie 1.4: Retourservice Schiphol

Omdat de meeste reizigers naar Rusland vliegen vanaf Schiphol is er tevens een extra mogelijkheid; het paspoort kan ook worden opgehaald bij een speciale servicebalie op het Amsterdamse vliegveld. Deze service kan worden geselecteerd in het online aanvraagformulier voor een meerprijs van € 44,95 per aanvraag (ongeacht het aantal personen en visums in een aanvraag).

Een Russisch winterlandschapRusland kent strenge winters, vooral in het noorden van het land

2. Levertijden van het visum Rusland en meerprijzen van de spoedprocedures

De levertijd van het zakelijke visum wijkt af van die van het toeristische visum voor Rusland. De basisprijzen zijn gelijk, maar de meerprijzen voor spoedprocedures zijn afhankelijk van het type visum.

2.1 Toeristenvisums

Een normale aanvraag voor een toeristisch visum Rusland wordt verwerkt in 10 werkdagen. Er is tevens een spoedprocedure van 7 werkdagen. De toeslag voor de spoedprocedure van toeristenvisums bedraagt € 18,50 per persoon.

2.2 Zakelijke visums

Zakelijke visums voor één of twee inreizen worden bij de normale procedure in 10 werkdagen toegekend. In het geval van spoed is het voor alle zakelijke visums ook mogelijk een spoedprocedure van 4 werkdagen te kiezen. Hiervoor wordt een toeslag gerekend van € 98,50. Dit bedrag is inclusief alle consulaire kosten, servicekosten en BTW.

Hoe de levertijden berekend worden

De levertijden die hierboven worden genoemd zijn uitgedrukt in werkdagen. De levertijd gaat in op de dag nadat alle gegevens en documenten (waaronder het paspoort) door ons fysiek ontvangen zijn. Op de laatste dag binnen de levertijd wordt het visum toegekend. Het kan dan worden opgehaald of worden verzonden, afhankelijk van de gekozen ophaal/verzendmethode.

Voorbeeld levertijd Russische visums

Voorbeeld: op woensdag ontvangen wij alle gegevens en documenten. Bij de spoedprocedure van vier werkdagen wordt het visum Rusland op dinsdag toegekend. Het kan dan dinsdagmiddag of -avond worden opgehaald (bij ons of op Schiphol). Als het per reguliere koerierdienst of aangetekend wordt verzonden zal het met grote waarschijnlijkheid woensdag aankomen. In geval van grote spoed kan het soms ook nog op dinsdag per spoedkoerier worden bezorgd.


Let op: er kunnen geen garanties worden gegeven op levertijden. De immigratiedienst behoudt zich het recht voor een aanvraag te pauzeren indien bijvoorbeeld meer aanvullende gegevens nodig blijken. Desondanks wordt 96% van de aanvragen voor het visum Rusland binnen de genoemde levertijden verwerkt.

3. Kosten voor het opstellen van een uitnodigingsbrief voor het visum Rusland

Indien gewenst kunt u het opstellen van de uitnodigingsbrief voor het Russische visum uitbesteden aan ons. U hoeft hiervoor enkel in het aanvraagformulier aan te vinken dat u van deze dienst gebruik wilt maken. De kosten van de uitnodigingsbrief hangen af van het aangevraagde visumtype.

De kosten van de uitnodigingsbrief zijn als volgt (inclusief BTW):
- Voor toeristen die eenmaal naar Rusland reizen: € 55,00
- Voor zakenreizigers die eenmaal naar Rusland reizen: € 151,25
- Voor zakenreizigers die tweemaal naar Rusland reizen: € 211,75
- Voor aanvragers van overige visumtypes: op aanvraag

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Rusland. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (65 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 65 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 39,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Rusland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.