De eenvoudigste manier om het Russische visum aan te vragen is door het online aanvraagformulier in te vullen. Met de online procedure wordt u stap voor stap door het proces geleid en kunt u niets vergeten. Alle aanvragen worden voor verwerking handmatig gecontroleerd op volledigheid en voor zover mogelijk op correctheid. Lees op deze pagina stap voor stap hoe het werkt.

Opgelet

Opgelet
Bij het aanvragen van het visum Rusland komen nogal wat zaken kijken. Er moeten verschillende gegevens en documenten worden aangeleverd en alles moet op de juiste wijze worden ingediend. Door gebruik te maken van de online aanvraagprocedure via deze website bespaart u veel uitzoekwerk en hoeft u niet tweemaal naar het Russische consulaat of naar een Visa Application Center te reizen.


Start online met de aanvraagprocedure

Stap 1: Open het online aanvraagformulier

De eerste stap voor het aanvragen van het visum Rusland is het openen van het digitale aanvraagformulier.
Open het aanvraagformulier

Stap 2: Vul het formulier in voor elke reiziger waarvoor een visum benodigd is

In het online formulier worden vragen gesteld over de reiziger en over de reis. Indien gewenst kan in één formulier een aanvraag voor meerdere personen en visums worden ingediend. Ook kan in het formulier een keuze worden gemaakt uit diverse manieren van het aanleveren en retour ontvangen van het paspoort.

Stap 3: Voldoe de kosten van het visum en eventuele verzending

Direct na het invullen van het formulier kunnen de kosten van het visum Rusland worden voldaan. Dit kan eenvoudig en snel met behulp van iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard.

Stap 4: Wacht op de bevestigingsmail van een van onze medewerkers

Zodra de betaling door ons is ontvangen controleert een van onze medewerkers het door u ingevulde online formulier. Vervolgens ontvangt u een gepersonaliseerde e-mail, waarin staat welke documenten voor uw aanvraag moeten worden aangeleverd. Hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke situatie en wensen, zoals ingevuld in het online formulier. Ook worden in dezelfde e-mail duidelijke instructies gegeven over het aanleveren van deze documenten, overeenkomstig met de door u gekozen aanlevermethode.

Sint-Petersburg in de avondSint-Petersburg, de voormalige hoofdstad van Rusland

Stap 5: Lever de documenten aan zoals vermeld in de bevestigingsmail

Ook bij de online procedure moet het visum door een consulair medewerker in het paspoort worden aangebracht. Behalve het paspoort dienen ook enkele andere documenten te worden aangeleverd. In de bevestigingsmail vindt u precies welke in uw geval benodigd zijn en hoe u deze aanlevert. Tevens worden van enkele documenten voorbeeldexemplaren meegestuurd.

Stap 6: Ontvang het paspoort met visum Rusland retour

Na toekenning van het visum Rusland ontvangt u het paspoort weer retour op de wijze die u in het online aanvraagformulier heeft geselecteerd.

Kosteloze ondersteuning bij vragen en problemen

Indien u tijdens de online aanvraagprocedure van het visum Rusland vragen heeft of problemen ondervindt kunt u altijd gebruikmaken van het Nederlandstalige Visum Supportcenter. U kunt het supportcenter telefonisch of per e-mail bereiken, bekijk hiervoor de contactpagina.

Extra snelle leveringen

In het geval van hoge urgentie kan gebruik worden gemaakt van een spoedprocedure. Behalve een snellere verwerking is het onder bepaalde omstandigheden ook mogelijk uw documenten nog op dezelfde dag op te halen en al op de dag van toekenning te laten thuisbezorgen. Lees hiervoor de pagina over de mogelijkheden omtrent spoedleveringen van het visum Rusland of stel uw vraag per e-mail of telefoon.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Rusland. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (65 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 65 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 39,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Rusland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.