Nieuwsbericht | | 22-07-2022 | ±2 minuten leestijd

De regering van Nieuw-Zeeland heeft, als onderdeel van de Immigration Rebalance-strategie, een nieuw migrantenvisum voor investeerders geïntroduceerd om, ervaren en waardevolle investeerders binnen te halen om te investeren in Nieuw-Zeelandse bedrijven.

Introductie van het Active Investor Plus-visum

De plannen voor het nieuwe Active Investor Plus-visum werden op woensdag 20 juli in Christchurch bekendgemaakt door de Nieuw-Zeelandse minister van Economische en Regionale Ontwikkeling, Stuart Nash, en de Nieuw-Zeelandse minister van Immigratie, Michael Wood. Deze nieuwe visumcategorie zal de oude visumcategorieën Investor 1 en Investor 2 vervangen en zal migranten verplichten om te investeren in Nieuw-Zeelandse bedrijven.

Door de oude investeringsvisa kwam het namelijk vaak voor dat migranten in aandelen en obligaties investeerden in plaats van direct in Nieuw-Zeelandse bedrijven. De Nieuw-Zeelandse regering hoopt hierdoor actieve investeringen in Nieuw-Zeeland te stimuleren, omdat die meer banen voor hooggeschoolde migranten en economische groei zouden opleveren.

Voorwaarden van het Active Investor Plus-visum

Een van de voorwaarden om in aanmerking te  komen voor het nieuwe visum, is dat aanvragers een aanvaardbare directe investering doen van minimaal 5 miljoen dollar. Zo krijgen ze het hoogst mogelijke investeringstarief, wat een lager minimumbedrag is dan zij die voor meer indirecte investeringen kiezen. Het vereiste minimumbedrag voor indirecte investering zal rond de 15 miljoen dollar komen te liggen.

Daarnaast gaat de Nieuw-Zeelandse regering de flexibiliteit voor de investeerder verbeteren door hen toe te staan om voor een periode van drie jaar te investeren en hun investeringen tot aan het einde van het vierde jaar te behouden. Gedurende de investeringsperiode van vier jaar moeten investeerders in elk geval 117 dagen, of ongeveer een maand per jaar, in Nieuw-Zeeland verblijven. Dit is meer dan de 88 dagen in de vorige visumcategorie. Op deze manier worden investeerders gestimuleerd om de handen uit de mouwen te steken om lokale bedrijven te helpen groeien.

Officiële ingangsdatum van het Active Investor Plus-visum

Het nieuwe investeringsvisum wordt per 19 september 2022 van kracht. Aanvragen die worden gedaan voor het Investor 1- en Investor 2-visum worden na 27 juli 2022 niet langer toegekend. Tot die datum zullen alle aanvragen gewoon worden verwerkt door de immigratiedienst van Nieuw-Zeeland.

Geen investeringsplannen? Vraag dan het NZeTA aan

Voor reizigers die niet van plan zijn om in Nieuw-Zeelandse bedrijven te gaan investeren, zullen in plaats van een investeringsvisum, een visum Nieuw-Zeeland moeten aanvragen. Dit is een elektronische reistoestemming die na toekenning digitaal aan het paspoort wordt gekoppeld. Het aanvragen van een NZeTA is de goedkoopste, eenvoudigste en snelste manier om een visum voor Nieuw-Zeeland aan te vragen. Het visum kost € 64,95, is vanaf de toekenningsdatum twee jaar geldig en u kunt met een visum tot maximaal 3 aaneengesloten maanden in Nieuw-Zeeland verblijven.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Nieuw-Zeeland is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Nieuw-Zeeland.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (58 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 58 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 32,70 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.