Een overstap maken in Nieuw-Zeeland is alleen toegestaan als u over een geldig NZeTA of een visum beschikt. Het NZeTA voor een overstap verschilt van het NZeTA voor een langer verblijf in Nieuw-Zeeland. Lees de informatie op deze pagina aandachtig om het juiste visum voor uw overstap in Nieuw-Zeeland aan te vragen.

Visum voor uw overstap in Nieuw-Zeeland

Gaat u op een vliegveld in Nieuw-Zeeland overstappen? Dan heeft u altijd een visum of een NZeTA nodig, behalve als u een Australisch of Nieuw-Zeelands paspoort bezit. Het maakt in dit geval niet uit hoeveel tijd u in Nieuw-Zeeland gaat doorbrengen, of wat uw eindbestemming is. Als uw vliegtuig in Nieuw-Zeeland landt, heeft u altijd een geldige reistoestemming nodig. De reistoestemming moet al voor vertrek worden aangevraagd.

Om een overstap in Nieuw-Zeeland eenvoudiger te maken, hebben reizigers de mogelijkheid om een speciaal NZeTA voor een overstap, of een ‘transit visa’ aan te vragen. Het NZeTA is beduidend eenvoudiger te verkrijgen dan een transitvisum. Daarom wordt u geadviseerd om het NZeTA aan te vragen als u aan de voorwaarden van het NZeTA voldoet. Dit visumtype kan voor verschillende reisdoelen worden aangevraagd. Let er goed op dat u de juiste variant kiest, zodat uw reistoestemming geldig is voor uw reisdoel in Nieuw-Zeeland.

Veel reizigers naar Australië stappen over op het vliegveld in AucklandOok voor een overstap in Nieuw-Zeeland is een visum verplicht.

NZeTA voor een overstap of toerisme?

In het aanvraagformulier voor het NZeTA heeft u de keuze tussen vier verschillende reisdoelen: toerisme, overstap, zakelijk en medisch. Het is erg belangrijk om het juiste type NZeTA te kiezen in het aanvraagformulier, zodat de reistoestemming past bij uw reisdoel. Het NZeTA visum voor de overstap mag alleen onder de volgende voorwaarden worden gebruikt:

  • U stapt over op Auckland International Airport
  • U verblijft gedurende de gehele overstap in de transit area van het vliegveld of in het vliegtuig
  • Uw bagage wordt automatisch voor uw volgende vlucht ingecheckt
  • U verblijft niet meer dan 24 uur in Nieuw-Zeeland


Voldoet uw overstap niet aan alle genoemde voorwaarden? Kies dan in het NZeTA formulier voor het reisdoel ‘toerisme’. Twijfelt u over welke variant u nodig heeft? Kies dan voor het NZeTA visum voor toeristische reisdoelen. Een NZeTA visum dat voor toeristische reisdoelen is verleend, mag namelijk ook voor een overstap in Nieuw-Zeeland worden gebruikt. Een NZeTA visum dat voor een overstap is verleend, mag echter niet voor andere reisdoelen in Nieuw-Zeeland worden gebruikt. Daarom kunt u bij twijfel altijd kiezen voor het NZeTA voor toerisme.
Nu het NZeTA visum aanvragen

Meermaals naar Nieuw-Zeeland reizen

Bent u van plan om in de komende 2 jaar meerdere reizen naar Nieuw-Zeeland te maken? Het NZeTA heeft een geldigheidstermijn van 2 jaar en binnen deze termijn mag u een onbeperkt aantal reizen naar Nieuw-Zeeland maken. Dit geldt voor elke variant van het visum, ongeacht of het voor een overstap of een langer verblijf is bedoeld. Let op: Als u het NZeTA voor een overstap heeft gekozen, mag u dit visum alleen voor overstappen in Nieuw-Zeeland gebruiken. Gaat u meerdere reizen maken met verschillende reisdoelen, waaronder een overstap? Kies dan voor een NZeTA visum voor toeristische reisdoelen. Deze mag u ook voor meerdere overstappen in Nieuw-Zeeland gebruiken.

Reisdoel op een later tijdstip wijzigen

Het is niet mogelijk om het reisdoel van een reeds goedgekeurde NZeTA aanvraag te wijzigen. Heeft u een NZeTA voor toeristische, zakelijke of medische reisdoelen aangevraagd, maar reist u toch maar voor een overstap naar Nieuw-Zeeland? Dat is geen probleem. Uw NZeTA is ook voor een overstap geldig. Heeft u een NZeTA voor een overstap aangevraagd, maar wilt u toch langer dan 24 uur in Nieuw-Zeeland verblijven en/of de transit area op het vliegveld verlaten? Dan moet u een nieuw NZeTA voor uw daadwerkelijk reisdoel aanvragen, voordat u naar Nieuw-Zeeland vertrekt.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (58 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 58 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,81 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.