De kosten van het visum Nieuw-Zeeland bestaan uit aanvraagkosten, consulaire kosten en toeristenbelasting. De toeristenbelasting heet officieel “International Visitor Conservation and Tourism Levy” (IVL) en is inbegrepen in de totale visumkosten à € 49,95 per persoon. De betaling kan eenvoudig, veilig en snel via de website worden voldaan.

Aanvraagkosten, toeristenbelasting en consulaire kosten

De totaalprijs van het visum Nieuw-Zeeland bedraagt € 49,95 per persoon. Dit bedrag is opgebouwd uit consulaire kosten (12 NZD), toeristenbelasting (35 NZD) en de aanvraagkosten.

Consulaire kosten van het visum Nieuw-Zeeland

Het consulaire deel komt ten goede aan de immigratiedienst van Nieuw-Zeeland. De immigratiedienst is ervoor verantwoordelijk dat elke visumaanvraag zorgvuldig wordt beoordeeld. Hierdoor kunnen ongewenste reizigers worden geweerd, al voordat ze kunnen inchecken op hun vlucht naar Nieuw-Zeeland. Deze controle vindt plaats op basis van de gegevens die in het NZeTA aanvraagformulier zijn ingevuld. Indien deze gegevens overeenkomen met een database met gezochte of ongewenste personen, of als om een andere reden wordt vermoed dat de reiziger mogelijk niet met goede bedoelingen op reis wil, zal de immigratiedienst de visumaanvraag niet goedkeuren.

International Visitor Conservation and Tourism Levy - toeristenbelasting

De toeristenbelasting, ook wel “International Visitor Conservation and Tourism Levy” (IVL) genoemd, komt volledig ten goede aan duurzame projecten rondom toerisme in Nieuw-Zeeland. Een voorbeeld van een dergelijk project is een reddingsplan voor bijna uitgestorven papegaaiensoort Kākāpō. Behalve de Nieuw-Zeelanders willen ook toeristen deze bijzondere diersoort graag in de toekomst kunnen blijven bewonderen, wat door dit duurzame project wordt getracht te realiseren.

Aanvraagkosten van de visa

Het resterende deel van de visumprijs bestaat uit de aanvraagkosten die VisumBuitenland.be rekent om de visumaanvraag te verwerken en Nederlandstalige ondersteuning te bieden. De hoogte van de aanvraagkosten wisselt, vanwege schommelingen in de wisselkoers van de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD). De consulaire kosten en toeristenbelasting zijn namelijk in NZD vastgesteld, maar de totaalprijs à € 49,95 staat vast in euro’s. U loopt hierdoor geen risico op wisselkoersfluctuaties en kunt eenvoudig in euro’s betalen, waardoor u bovendien geen koersopslag betaalt voor de omzetting van uw euro’s naar Nieuw-Zeelandse dollars.

Ondersteuning

Samenvatting kosten NZeTA visum Nieuw-Zeeland
De totale kosten van het visum bedragen € 49,95 per persoon. Deze prijs is inclusief alle aanvraagkosten, consulaire kosten, de IVL toeristenbelasting, btw en transactiekosten (ongeacht de gekozen betaalmethode). Alleen als wordt gekozen voor een spoedaanvraag, wordt aanvullend € 17,50 in rekening gebracht om de aanvraag snel te verwerken.


Aanvullende kosten voor spoedlevering

Wilt u dat VisumBuitenland.be uw aanvraag met spoed in behandeling neemt? Dat kunt u aangeven in het aanvraagformulier. De aanvraag wordt dan vrijwel direct verwerkt en in behandeling genomen, wat in 90% van de gevallen binnen een uur in een toegekend visum resulteert. Maar let op: ook aanvragen waarbij voor de spoedlevering is gekozen, kunnen in uitzonderlijke gevallen enkele dagen in behandeling blijven bij de immigratiedienst van Nieuw-Zeeland. Zodra de immigratiedienst de aanvraag in behandeling heeft genomen, is het niet meer mogelijk om enige invloed uit te oefenen op de levertijd. Er kan dan ook geen enkele garantie worden gegeven over de levertijden, ook niet bij spoed. Wilt u op zeer korte termijn naar Nieuw-Zeeland reizen? Vraag dan altijd éérst het visum aan en boek uw vlucht pas nádat het visum is toegekend. Meer informatie over de spoedlevering leest u bij de veelgestelde vragen over het visum Nieuw-Zeeland.

Betaalmethoden

Uw online betaling wordt altijd veilig verwerkt. Het snelste wordt uw betaling verwerkt als u de kosten voldoet per iDEAL of Bancontact, maar ook betalingen via Mastercard, Visa, AMEX en PayPal worden geaccepteerd.

Alle betaalmethoden van het visum voor Nieuw-Zeeland zijn vrij van transactiekosten.
iDEALBancontactMastercardVisaAmerican ExpressPayPal

Start nu met uw visumaanvraag

Geen verrassingen achteraf

Nadat u de betaling heeft uitgevoerd worden nooit aanvullende kosten meer in rekening gebracht om het aangevraagde visum te verkrijgen. Mocht uw visum om wat voor reden dan ook niet worden toegekend, dan ontvangt u het volledige aankoopbedrag terug (maximaal één terugbetaling per reiziger, ongeacht het aantal pogingen). Een afwijzing van een visumaanvraag voor Nieuw-Zeeland is overigens zeer zeldzaam.