Inmiddels zijn toeristen en zakenreizigers weer welkom in Nieuw-Zeeland. Op 20 oktober 2022 werden de laatste coronamaatregelen voor internationale reizen naar Nieuw-Zeeland opgeheven. Lees op deze pagina over de huidige coronasituatie in het land om goed voorbereid op reis te gaan.

Het coronavirus (COVID-19) in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft zich gedurende de pandemie relatief goed weten te beschermen tegen het coronavirus. In het begin van 2020 werd er een streng inreisverbod ingesteld, ook voor reizigers die al een visum hadden. Wie een uitzondering kreeg, moest na aankomst twee weken in quarantaine. Mede door deze strenge maatregelen bleven de aantallen coronabesmettingen relatief laag, vergeleken met andere landen.

Pas in februari 2022 werd er in Nieuw-Zeeland voor het eerst meer dan duizendmaal op een dag positief getest op het coronavirus. De besmettingsaantallen liepen toen hoog op, maar zijn inmiddels weer op een laag niveau. Bovendien is inmiddels zo’n 85% van alle inwoners van Nieuw-Zeeland volledig gevaccineerd. Hierdoor heeft het coronavirus in 2024 nog maar nauwelijks gevolgen voor de volksgezondheid in Nieuw-Zeeland.

Corona (Covid-19) heeft ook in Nieuw-Zeeland tot verregaande maatregelen geleidNieuw-Zeeland heeft het inreisverbod vanwege corona (COVID-19) opgeheven.

U mag weer op vakantie of zakenreis

De grenzen van Nieuw-Zeeland waren van 18 maart 2020 tot en met 1 mei 2022 gesloten voor zakenreizigers en toeristen. Inmiddels zijn de grenzen weer open en sinds september 2022 hoeven reizigers niet meer aan te tonen dat ze tegen corona gevaccineerd zijn. Ook een coronatest voor vertrek is niet meer verplicht. Daarmee volgt Nieuw-Zeeland het voorbeeld van Australië, waar het al langer niet meer verplicht was om een vaccinatiebewijs of een testbewijs te tonen.

Op 20 oktober 2022 werden in Nieuw-Zeeland de laatste coronagerelateerde maatregelen voor internationale reizigers afgeschaft. Sindsdien hoeven reizigers geen New Zealand Traveller Declaration meer in te vullen of na aankomst een coronatest te doen. Reist u in 2024 of later naar Nieuw-Zeeland? Dan hoeft u geen coronatest te doen, ongeacht uw vaccinatiestatus. U hoeft ook geen verklaringen in te vullen of in quarantaine te gaan. U moet nog wel een visum Nieuw-Zeeland aanvragen.

Uw visum Nieuw-Zeeland aanvragen

Al lang voordat u op reis naar Nieuw-Zeeland gaat, kunt u het vereiste visum aanvragen. Zowel voor een vakantie als een zakenreis kunt u gebruikmaken van het zogenaamde NZeTA. Dat visumtype is twee jaar geldig voor een onbeperkt aantal reizen naar Nieuw-Zeeland. Elk verblijf mag maximaal 3 aaneengesloten maanden duren. In totaal mag u tot zes maanden per jaar met een NZeTA in het land verblijven. Het NZeTA is geschikt voor reizigers met de nationaliteit van Nederland, België, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en alle (overige) landen in de Europese Unie.
Direct uw NZeTA visum aanvragen

De invloed van corona op uw terugreis naar Nederland

Het Nederlandse reisadvies voor Nieuw-Zeeland is groen. Dat betekent dat de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar zijn met die in Nederland. Sinds 23 maart 2022 hoeft u daarom bij aankomst in Nederland vanuit Nieuw-Zeeland geen test-, herstel- of vaccinatiebewijs meer te laten zien. Ook is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen. Het is ook niet verplicht om na thuiskomst een zelftest te doen.

De invloed van corona op uw terugreis naar België

Voor de terugkeer naar België gelden dezelfde regels als voor de terugkeer naar Nederland. U hoeft zich niet te laten testen op het coronavirus en hoeft ook niet in quarantaine. Het is ook niet meer verplicht om het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) in te vullen.

Disclaimer: het coronavirus heeft al voor veel verrassingen gezorgd en maatregelen laten zich soms moeilijk voorspellen. De informatie op deze pagina over de situatie omtrent corona in Nieuw-Zeeland is met zorg samengesteld, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Raadpleeg voor vertrek ook de actuele maatregelen tegen corona bij uw reisbureau of luchtvaartmaatschappij.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (58 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 58 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 32,15 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.