Voor een vakantie of zakenreis naar Nieuw-Zeeland heeft u een visum of NZeTA nodig. Daaraan zijn een aantal voorwaarden verbonden. Die hebben onder meer te maken met uw nationaliteit, uw reisdoel en de geldigheidstermijn van uw paspoort. Na toekenning van het visum voldoen de meeste reizigers direct aan alle visumvoorwaarden. Lees de voorwaarden toch aandachtig door.

Wat is een NZeTA visum?

Wat is een NZeTA?
De immigratiedienst van Nieuw-Zeeland geeft verschillende soorten visa uit. Toeristen en zakenreizigers kunnen gebruikmaken van het NZeTA (New Zealand electronic Travel Authority). Dat is een elektronisch visum. Vergeleken met andere visa heeft het NZeTA lagere kosten en een eenvoudigere online aanvraagprocedure.
Vraag uw NZeTA visum direct aan


Niet alle nationaliteiten komen in aanmerking

Om gebruik te kunnen maken van het NZeTA visum, moet u volgens uw paspoort de nationaliteit hebben van een visa waiver country. Daaronder vallen onder meer Nederland, België, alle andere landen in de Europese Unie, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Heeft u volgens uw paspoort een andere nationaliteit? Controleer dan op deze pagina of u ook in aanmerking komt voor dit visumtype.

Voorwaarden aan uw paspoort

Naast de vermelde nationaliteit in uw paspoort, moet uw paspoort ook aan andere voorwaarden voldoen om met een NZeTA naar Nieuw-Zeeland te mogen reizen. Merk op dat deze voorwaarden ook gelden voor kinderen. Kinderen hebben ook elk een eigen paspoort nodig. Het paspoort moet op de dag waarop u Nieuw-Zeeland verlaat nog minstens 3 maanden geldig zijn. Behalve met een regulier paspoort is het ook mogelijk om het visum aan te vragen met een noodpaspoort of met een Duits kinderpaspoort. Heeft u alleen een ID-kaart, rijbewijs, vluchtelingenpaspoort of verblijfsvergunning? Dan kunt u geen visum Nieuw-Zeeland aanvragen via deze website.

Is uw paspoort niet geldig tot 3 maanden na uw reis?
Vraag dan eerst een nieuw paspoort aan en daarna pas uw visum Nieuw-Zeeland. Als uw paspoort verloopt tijdens de geldigheidsduur van uw NZeTA, verloopt ook uw reistoestemming. Als u een nieuw paspoort aanvraagt, moet u met de nieuwe paspoortgegevens dus ook een nieuw visum Nieuw-Zeeland aanvragen.

Wat u in Nieuw-Zeeland mag doen met een NZeTA visum

Het visum voor Nieuw-Zeeland dat u via deze website eenvoudig online kunt aanvragen, is geschikt voor:

  • Toerisme (waaronder: vakanties, familiebezoek, vriendenbezoek, amateursport)
  • Zaken (waaronder: vergaderen, netwerken, evenementen bezoeken, studiereizen, solliciteren)
  • Overstappen


In het aanvraagformulier moet u het doel van uw reis naar Nieuw-Zeeland selecteren. U heeft hierbij de keuze uit ‘Toerisme’, ‘Overstap’, ‘Zakelijk’ en ‘Ander reisdoel’. Andere reisdoelen zijn niet toegestaan met een NZeTA visum voor Nieuw-Zeeland. Wanneer u ’Ander reisdoel’ selecteert in het aanvraagformulier, krijgt u dan ook een foutmelding. Reist u enkel voor een korte overstap naar Nieuw-Zeeland? Lees dan voordat u de aanvraag indient ook de informatie op de pagina over overstappen in Nieuw-Zeeland. Zijn meerdere toegestane reisdoelen van toepassing op uw reis? Kies in het aanvraagformulier dan altijd voor ‘Toerisme’, want dan zijn alle hierboven genoemde activiteiten toegestaan.

Staat uw reisdoel niet in de lijst? Bijvoorbeeld omdat u van plan bent in dienst te treden bij een Nieuw-Zeelandse organisatie? Dan komt u niet in aanmerking voor het NZeTA en moet u een ander soort visum aanvragen bij de Nieuw-Zeelandse immigratiedienst.

Een geldig paspoort en een visum zijn verplicht voor reizen naar Nieuw-ZeelandEen reis naar Nieuw-Zeeland vereist een goede voorbereiding.

Overige voorwaarden voor reizen met een visum Nieuw-Zeeland

Er zijn nog een aantal andere voorwaarden waaraan reizigers moeten voldoen als ze met een NZeTA naar Nieuw-Zeeland willen reizen. Deze hebben betrekking op de reisplannen en de achtergrond van de reiziger.

Reisplannen

Bij aankomst in Nieuw-Zeeland moet u over een retour- of doorreisticket beschikken en deze aan een douanebeambte kunnen laten zien. Het is niet nodig om verdere reisplannen te maken of accommodaties te boeken voordat u naar Nieuw-Zeeland vertrekt. Het is echter altijd verstandig om vooraf te bedenken wat u in Nieuw-Zeeland wilt doen en om een aantal eerste overnachtingen te boeken. De Nieuw-Zeelandse immigratiedienst zou het namelijk verdacht kunnen vinden als u zonder plannen het land inreist.

Achtergrond van de reiziger

Ten slotte gelden er nog een aantal voorwaarden met betrekking tot de persoonlijke achtergrond van elke reiziger. Als u met een visum Nieuw-Zeeland wilt reizen, moet u kunnen aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt om uw volledige verblijf in Nieuw-Zeeland te bekostigen. Dit kan bijvoorbeeld door een recent bankafschrift te tonen.

Bovendien mag u het visum Nieuw-Zeeland niet gebruiken als u ooit bent veroordeeld tot een gevangenisstraf of als u wordt verdacht van een misdrijf dat mogelijk tot een gevangenisstraf zou kunnen leiden. Ook moet u een goede gezondheid hebben. Als u een ernstige, overdraagbare ziekte heeft en/of mogelijk een grote last vormt voor de gezondheidsvoorziening in Nieuw-Zeeland, kan u de toegang tot het land worden geweigerd.

Voldoet u aan alle voorwaarden? Vraag dan uw visum voor Nieuw-Zeeland aan

Als u aan alle voorwaarden voldoet, dan kunt u uw visum Nieuw-Zeeland direct aanvragen. De aanvraagprocedure neemt slechts enkele minuten in beslag en bestaat uit het invullen van een online aanvraagformulier en het aanleveren van een pasfoto. Als u niet in aanmerking komt voor een NZeTA, kunt u wellicht gebruikmaken van een van de andere soorten visa die door de Nieuw-Zeelandse immigratiedienst worden verstrekt.
Direct het NZeTA aanvragen

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (58 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 58 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,81 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.