De kosten van het visum Kenia bedragen € 64,95 per persoon. Het is niet meer mogelijk om bij het consulaat of de ambassade een toeristen- of zakenvisum aan te vragen. Wie naar Kenia reist, moet het benodigde visum online aanvragen. Ook de kosten dienen digitaal te worden voldaan. Dit online aan te vragen visum wordt ook wel het eTA Kenia genoemd.

Vraag uw visum Kenia hier eenvoudig aan

De kosten van het visum Kenia

Voor de kosten van het visum Kenia (eTA) is het niet van belang wat uw reisdoel is. De prijs van het toeristenvisum en zakenvisum is gelijk. Ook als u naar Kenia reist voor een medische behandeling verandert er niets aan de visumkosten. Het visum voor elk van deze reisdoelen kan bovendien op dezelfde manier worden aangevraagd. Dat doet men namelijk eenvoudig en geheel in het Nederlands met dit online aanvraagformulier. Na toekenning mag u met het eTA maximaal 90 dagen in Kenia verblijven.

Uw visum Kenia betalen: beschikbare betaalmethoden

De betaling van uw visumaanvraag voor Kenia voldoet u veilig en snel met een betrouwbare online betaalmethode naar keuze. U heeft de keuze uit iDEAL, Bancontact, Mastercard, Visa, American Express, PayPal, Trustly, Apple Pay of Google Pay. De kosten van het eTA voor Kenia zijn niet afhankelijk van de gekozen betaalmethode en er worden geen transactiekosten in rekening gebracht. Aangezien het totaalbedrag in euro's wordt afgeschreven, betaalt u bovendien geen koersopslag.

De kosten van het visum Kenia (eTA) kunnen zonder transactiekosten worden voldaan middels:

iDEALBancontactMastercardVisa
American ExpressPayPalGoogle PayApple Pay

Opbouw van de visumkosten

De kosten van uw visumaanvraag voor Kenia via VisumBuitenland.be bedragen in totaal € 64,95. In deze totaalprijs zijn alle consulaire kosten, servicekosten en belastingen inbegrepen.

Consulaire kosten van het visum Kenia

De consulaire kosten, die zijn inbegrepen in de totaalprijs, bedragen 52,53 USD per eTA. Dit bedrag komt ten goede aan de Keniaanse overheid. Het vormt enerzijds een vergoeding voor de immigratiedienst, die uw visumaanvraag keurt. Anderzijds is het een vorm van toeristenbelasting. De consulaire kosten van het eTA voor Kenia worden namelijk deels ingezet om de Keniaanse natuur te beschermen en de lokale economie te bevorderen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de relatief hoge entreeprijzen van de nationale parken in Kenia.

Servicekosten van het visum Kenia

De servicekosten worden gevormd door het verschil tussen de totaalprijs van het eTA voor Kenia (€ 64,95) en de consulaire kosten (52,53 USD). Aangezien de totaalprijs van het visum een vast bedrag in euro's is en de consulaire kosten een vast bedrag in dollars, is de hoogte van de servicekosten afhankelijk van de wisselkoers. Bij de huidige wisselkoers bedragen de servicekosten € 16,71 per eTA Kenia, inclusief btw. Dit bedrag vormt de vergoeding voor de verwerking van uw visumaanvraag door VisumBuitenland.be. Hiervoor wordt onder meer een Nederlandstalig aanvraagformulier ter beschikking gesteld en 24/7 Nederlandstalige ondersteuning geboden per telefoon en e-mail.

Handmatige controle van uw visumaanvraag

Voor het bedrag dat aan servicekosten betaald wordt, wordt elke aanvraag bovendien handmatig gecontroleerd door een Nederlandstalige visumspecialist. Deze visumspecialist loopt elk ingevuld aanvraagformulier na op veelgemaakte fouten. Ook wordt bijvoorbeeld gecontroleerd of de paspoortgegevens goed zijn ingevuld door het ingevulde formulier te vergelijken met de aangeleverde paspoortscan. Dankzij deze controles wordt vrijwel geen enkele aanvraag die via VisumBuitenland.be wordt ingediend afgekeurd. Ook zorgen deze zorgvuldige controles ervoor dat een toegekend eTA ook daadwerkelijk geldig is. Als er bijvoorbeeld een verkeerd paspoortnummer op het visum terecht zou komen, is het visum namelijk ongeldig en kan de reis niet plaatsvinden. Door het indienen van uw aanvraag via VisumBuitenland.be vergroot u dus de kans op een probleemvrije en zorgeloze reis naar Kenia.

Levertijd van het visum Kenia (eTA)

Gemiddelde levertijd van het visum Kenia*
Normale aanvraag 9 dagen
Spoedlevering 3 dagen

* Alle genoemde levertijden zijn gemiddelden. Er kunnen nadrukkelijk geen maximale levertijden worden gegarandeerd.

De levertijd van het eTA Kenia bedraagt gemiddeld 9 dagen. Veel visa worden al sneller toegekend, maar uw aanvraag kan ook vertraging oplopen. Bijvoorbeeld als blijkt dat de door u aangeleverde gegevens of documenten onjuist of onvolledig zijn. Of als uw aanvraag vanwege drukte bij VisumBuitenland.be of bij de Keniaanse immigratiedienst langer dan gebruikelijk in de wachtrij blijft staan. Ook bestaat er een kans op een uitgebreide steekproefcontrole of een storing in een computersysteem. Deze mogelijke scenario's vormen de reden dat er nooit een garantie wordt gegeven op de maximale levertijd van uw visum. Aangezien u al een eTA moet bezitten voordat u naar Kenia vertrekt, is het advies om uw visumaanvraag ten minste enkele weken voor vertrek in te dienen.

Spoedlevering in 3 dagen

Is het niet gelukt om uw visum Kenia ruim voor vertrek aan te vragen? Dien uw aanvraag dan alsnog zo snel mogelijk in en kies daarbij voor een spoedlevering. Met spoed aangevraagde visa worden gemiddeld na 3 dagen toegekend. Maar let op: bij spoedaanvragen gelden dezelfde risico's op vertraging als bij een normale aanvraag. Het verschil tussen een normale aanvraag en een aanvraag met spoed is dat een spoedaanvraag vooraan komt te staan in de wachtrij van VisumBuitenland.be. In de meeste gevallen resulteert dit na 3 dagen in een toegekend eTA. Maar er kan nadrukkelijk nooit worden gegarandeerd dat dat ook in uw geval lukt.

Wilt u vanaf het moment van aanvragen binnen 12 dagen naar Kenia reizen? Dan accepteert VisumBuitenland.be alleen nog een spoedaanvraag. De kosten van een visum Kenia dat met spoed wordt aangevraagd zijn hoger; voor de spoedprocedure betaalt u namelijk een toeslag van € 17,50 per persoon.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Kenia. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (52,53 USD per visum, via www.etakenya.go.ke). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 52,53 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 16,71 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Kenia is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.