De kosten van het visum voor Kenia hangen af van het gewenste visumtype. Er zijn visums voor vakantie, zakenreizen, (vrijwilligers)werk en overstappen. Via deze website kan eenvoudig het toeristenvisum en zakenvisum worden aangevraagd.

Kosten van het toeristenvisum Kenia

Kosten visum

Kosten
De kosten van het visum Kenia voor vakanties bedragen €74,95 per persoon. Dit bedrag is inclusief consulaire kosten, aanvraagkosten en btw. Dit totaalbedrag kan worden voldaan in euro’s, waardoor geen wisselkoersopslag in rekening wordt gebracht. Ook worden geen aanvullende transactiekosten in rekening gebracht indien de betaling wordt voldaan per iDeal of Bancontact. Alleen indien de kosten per creditcard of PayPal worden voldaan wordt hiervoor een toeslag in rekening gebracht.
Visum Kenia aanvragen


Kosten van het zakenvisum Kenia

Het zakelijke visum kent dezelfde prijs als het toeristenvisum (€74,95 per persoon). Ook voor het zakenvisum geldt dat dit een totaalprijs is waarbij geen aanvullende kosten in rekening worden gebracht. Houd er rekening mee dat dit het visum betreft dat is bedoeld voor zakenreizen. Het is niet toegestaan met deze variant in dienst te treden bij een werkgever die is gevestigd in Kenia.

Kosteloos voor kinderen

Kinderen tot en met 15 jaar oud, die met hun ouders naar Kenia reizen, hebben geen visum nodig. Wel moeten ze een paspoort bezitten waaraan enkele voorwaarden zijn verbonden. Families die naar Kenia op vakantie gaan besparen dan ook aanzienlijke kosten doordat geen visumaanvraag voor hun kinderen van 15 jaar of jonger ingediend hoeft te worden.

Kosten van spoedaanvragen

Reizigers die het visum Kenia met spoed nodig hebben kunnen een spoedaanvraag indienen. Deze wordt sneller verwerkt. De extra kosten van een spoedaanvraag bedragen €17,50 per reiziger. Gemiddeld worden deze binnen vier werkdagen toegekend. Desondanks kan geen enkele garantie worden gegeven over de levertijd, ook niet bij spoed. Er wordt sterk afgeraden de aanvraag voor het visum Kenia op het laatste moment in te dienen. Dien uw aanvraag indien mogelijk enkele weken voor vertrek in, zodat geen spoedaanvraag nodig is.

Voldoe de kosten veilig en snel via uw eigen bank

Door de kosten te voldoen per iDeal (Nederland) of Bancontact (België) kan de transactie veilig en snel verlopen via uw eigen bank. Behalve het ontbreken van transactiekosten zorgt dit er ook voor dat uw aanvraag onvertraagd in behandeling kan worden genomen. Indien gewenst is het tevens mogelijk de kosten van het visum Kenia te voldoen per PayPal of creditcard, hiervoor worden echter aanvullende transactiekosten in rekening gebracht.


Kosten besparen in Kenia

In Kenia wordt betaald met de Keniaanse Shilling (KES). De voordeligste manier om in Kenia te betalen is door te pinnen. De koersopslag en transactiekosten van pinnen zijn meestal lager dan bij gebruik van een creditcard. Het is echter lang niet overal in Kenia mogelijk om te pinnen met een Maestro of V-pay pinpas. Neem daarom bij voorkeur ook een creditcard mee. Zorg er verder voor dat u altijd voldoende contant geld in de lokale munteenheid op zak heeft, het kan in Kenia soms lastig zijn een pinautomaat te vinden.