Het ESTA wordt bij aanvragen met spoed gemiddeld na een uur toegekend. Vertrekt uw vlucht naar de Verenigde Staten al binnen 72 uur en heeft u nog geen ESTA (betekenis)? Dan wordt aangeraden de aanvraag voor het ESTA in te zo snel mogelijk dienen en hierbij te kiezen voor een levering met spoed.

Start ESTA spoedprocedure

Wanneer is aanvragen met spoed nodig?

Wanneer spoedaanraag indienen

Wanneer spoedaanvraag indienen
De Amerikaanse immigratiedienst raadt aan een ESTA aan te vragen zodra een reiziger besloten heeft naar de Verenigde Staten te willen vliegen. Omdat het ESTA twee jaar geldig is, kan het geen kwaad als de geldigheid van het ESTA al eerder ingaat dan dat de reiziger deze daadwerkelijk nodig heeft. Desondanks gebeurt het vaak dat reizigers op het laatste moment een ESTA nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze last-minute een reis hebben geboekt voor een zakelijke afspraak, niet wisten van het bestaan van het ESTA of vergeten waren het ESTA tijdig te regelen.
Gezien de maximale termijn van 72 uur waarbinnen de Amerikaanse immigratiedienst belooft alle ingediende ESTA-aanvragen te behandelen, kan dit een probleem vormen. Spoedaanvragen die via deze website worden ingediend, worden gemiddeld in een uur goedgekeurd, al kan ook bij een spoedlevering nooit absolute garantie worden geboden dat een ESTA tijdig wordt toegekend.

Wat is het verschil tussen de spoedprocedure en de gewone procedure?

Een ESTA met spoed aanvragen kan via deze website op dezelfde manier als het indienen van een normale aanvraag. Selecteer in het formulier de optie ‘spoed’ om gebruik te maken van de spoedprocedure. Spoedaanvragen worden door ons met voorrang in behandeling genomen, waardoor ze gemiddeld al na een uur zijn toegekend. Start een spoedaanvraag door het het ESTA aanvraagformulier te openen. Vink vervolgens in het formulier de optie ‘spoed’ aan, deze optie staat bij de aankomstdatum. Voor de spoedlevering wordt een toeslag van €17,50 gerekend. Deze kan tegelijk met de standaard kosten van het ESTA (€29,95) worden voldaan per iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Betalen per bankoverschrijving is niet mogelijk, omdat het verwerken van een bankoverschrijving gemiddeld een dag in beslag neemt; dat zou in extra wachttijd resulteren, die reizigers die hun ESTA met spoed nodig hebben vaak niet willen verliezen.

Hoe ontvang ik het ESTA?

Een ESTA is geen document, maar een toestemming. Er wordt dan ook geen ESTA-document toegestuurd (ongeacht of het een reguliere of spoedaanvraag betreft), wel wordt per e-mail een bevestiging van toekenning toegestuurd. Deze is als PDF-bestand te downloaden. Het is niet noodzakelijk dit document uit te printen; ook hoeft het visum niet te worden getoond aan de immigratiedienst of aan medewerkers van de luchtvaartmaatschappij.

Wel wordt zowel bij het inchecken van bagage als bij het boarden van een vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten gecontroleerd of elke reiziger over een ESTA beschikt. Dat gebeurt door een digitale koppeling tussen de luchtvaartmaatschappij / rederij en de Amerikaanse immigratiedienst. Zodra een ESTA is toegekend, wordt het paspoortnummer in de database van de U.S. Customs and Border Protection gezet. Luchtvaartmaatschappijen en rederijen hebben toegang tot deze database en controleren voor elke reiziger of diens paspoortnummer hierin voorkomt. Indien dat niet het geval is, mag de vervoersmaatschappij de reiziger niet toelaten tot het vliegtuig of (cruise)schip naar de Verenigde Staten.

Ook bij spoed: blijf opletten!

Opletten bij ESTA met spoed

ESTA met spoed
Met spoed een ESTA nodig? De aanvraagprocedure is snel te doorlopen. Als u alle gegevens bij de hand heeft, kunt u in vijf minuten een aanvraag invoeren. Een fout is echter snel gemaakt en kan erg vervelende consequenties hebben. Als u in alle haast ook maar één vraag verkeerd heeft beantwoord, dan kan dat betekenen dat uw ESTA wordt afgekeurd of ongeldig wordt verklaard. Dat kan ertoe leiden dat u niet wordt toegelaten tot uw vlucht naar de Verenigde Staten van Amerika.


Afgekeurd ESTA
Indien (onopzettelijk) verkeerde gegevens worden ingevuld in de spoedaanvraag voor het ESTA, kan dit resulteren in afkeuring. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer de vraag “heeft deze reiziger een crimineel verleden?” wordt beantwoord met “Ja”. Is een met spoed aangevraagde ESTA afgekeurd? Dan is het niet meer mogelijk een nieuwe aanvraag in te dienen. Dat betekent dat de reiziger alleen nog een visum kan aanvragen, waarvoor een afspraak moet worden gemaakt bij de Amerikaanse ambassade. Controleer daarom altijd of het aanvraagformulier foutloos is ingevuld, ook indien het wordt ingediend met spoed.

Ongeldig ESTA
Een andere uitkomst bij (onopzettelijke) invulfouten in het ESTA formulier kan zijn dat wel degelijk een ESTA wordt toegewezen, maar dat pas bij het boarden van het vliegtuig of schip blijkt dat de ESTA reistoestemming niet geldig is. Dat gebeurt bijvoorbeeld als het paspoortnummer onjuist in het ESTA formulier wordt overgenomen. In dat geval kan direct een nieuwe aanvraag worden ingediend, dat is de enige manier om een dergelijke fout te corrigeren. Hierbij moeten ook weer weer opnieuw de kosten van de aanvraag, plus de toeslag voor spoed worden voldaan.

Gelezen en akkoord? Dien nu een ESTA-spoedaanvraag in

Een ESTA aanvragen met spoed kan snel via VisumBuitenland.be. Vergeet niet in het formulier de optie “spoed” aan te vinken en de betaling direct te voldoen. In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat de Amerikaanse immigratiedienst een aanvraag handmatig beoordeelt; in dat geval kan ook een aanvraag die met spoed wordt ingediend wat langer op zich laten wachten. Desondanks worden aanvragen voor het ESTA met spoed gemiddeld binnen een uur toegekend.

ESTA met spoed aanvragen