De kosten van het ESTA bestaan uit consulaire kosten en aanvraagkosten. Betalen per iDEAL of Bancontact is mogelijk zonder transactiekosten, indien de aanvraag wordt ingediend middels het ESTA formulier op deze website.

Kosten

De totale ESTA kosten bedragen €29,95 per persoon. Deze prijs is all-in. Dat wil zeggen dat zowel de consulaire kosten, aanvraagkosten, als servicekosten zijn inbegrepen. Er worden geen aanvullende kosten in rekening gebracht indien u betaalt middels iDEAL of Bancontact. Omdat u in euro’s betaalt en niet in dollars, betaalt u ook geen koersopslag voor de transactie en bent u niet afhankelijk van de wisselkoers. Betalen met creditcard of PayPal behoort tevens tot de mogelijkheden.

Aanvullende ESTA kosten bij spoedaanvragen

Het is tevens mogelijk een ESTA aan te vragen met spoed. Dat kan middels hetzelfde ESTA formulier, hierin kunt u aanvinken dat u gebruik wilt maken van de spoedprocedure. De ESTA kosten van een spoedaanvraag bedragen €17,50 per persoon. Die worden opgeteld bij de totale kosten per ESTA van €29,95 zoals hierboven is beschreven. Voor spoedaanvragen wordt aangeraden de betaling per iDEAL uit te voeren; bij iDEAL wordt de transactie direct verwerkt. Dat resulteert in de snelst mogelijke afgifte. Indien u vandaag of morgen nog naar Amerika wilt reizen, wordt aanbevolen gebruik te maken van de spoedprocedure en deze te voldoen met iDEAL of Bancontact.

ESTA kosten betalen met iDEAL

iDEAL
In Nederland is iDEAL met 500 miljoen transacties per jaar het meest populaire betalingssysteem. Dat heeft uiteraard te maken met het feit dat alle Nederlandse banken hierop zijn aangesloten. Ook worden iDEAL transacties direct verwerkt, waardoor geen vertraging ontstaat in uw aanvraag. Daarnaast is het voldoen van de kosten van een ESTA met iDEAL veiliger dan met een creditcard.

ESTA kosten betalen met Bancontact

Bancontact
In België is Bancontact de populairste keuze voor online betalingen. Ook wanneer de ESTA kosten worden voldaan met Bancontact, wordt de aanvraag direct in behandeling genomen.

ESTA betalen met iDEAL/BancontactESTA kosten betalen kan met iDEAL of Bancontact


Aanvragen en betalen met uw smartphone

Het ESTA is niet telefonisch aan te vragen; wel kunt u een aanvraag indienen met uw smartphone. Hiervoor gaat u naar het aanvraagformulier. Indien u de bankieren-app van uw bank heeft geïnstalleerd, kunt u de kosten betalen met uw app, zonder randomreader van uw bank.

Nu aanvragen
Het verplichte ESTA voor reizen naar Amerika nu direct aanvragen en de kosten per iDEAL of Bancontact voldoen? Dat kan door op onderstaande button te klikken (ook voor spoedaanvragen):
Alles over het ESTA en hoe u deze kunt aanvragen