De kosten van een ESTA voor Amerika bedragen € 39,95 per persoon. Na het invullen van het ESTA formulier kunt u betalen met iDeal, Bancontact, Mastercard, Visa, American Express of PayPal. Er worden géén transactiekosten in rekening gebracht, ongeacht welke betaalmethode u kiest.

Wat kost een ESTA voor Amerika?

De kosten van een ESTA-aanvraag bestaan uit consulaire kosten en servicekosten. Deze zijn geheel inbegrepen in het totaalbedrag à € 39,95 per persoon. Op deze website betaalt u altijd in euroʼs en niet in dollars. Daardoor heeft u géén last van wisselkoersfluctuaties en betaalt u géén koersopslag. Ook worden géén transactiekosten, administratiekosten of overige kosten in rekening gebracht. Alleen als u een spoedaanvraag wilt indienen, wordt een toeslag berekend.

Uw ESTA veilig, eenvoudig en snel online betalen

Omdat de ESTA-reisautorisatie voor Amerika alleen online kan worden aangevraagd, verloopt ook de betaling altijd online. Hiervoor zijn verschillende veilige en eenvoudige betaalmethoden beschikbaar. Uw aanvraag wordt het snelste in behandeling genomen als u betaalt met iDeal of Bancontact. Maar u kunt ook veilig en eenvoudig betalen met PayPal en diverse creditcards, waaronder Visa, Mastercard of American Express.

De kosten van het ESTA kunnen vrij van transactiekosten worden voldaan met:
iDEALBancontactMastercardVisaAmerican ExpressPayPal

Vergoeding van de kosten van een afgekeurde aanvraag

Het komt niet vaak voor dat een ESTA-aanvraag wordt afgekeurd. Alle aanvragen worden gecontroleerd op veelgemaakte invulfouten voordat ze door de Amerikaanse immigratiedienst in behandeling worden genomen. Als er overduidelijke invulfouten worden gevonden, dan worden deze direct gecorrigeerd, of wordt contact met u opgenomen. Bijvoorbeeld: als u een Nederlands paspoort heeft en een paspoortnummer invult waarin de letter O voorkomt, dan wordt dit direct voor u gecorrigeerd naar een nul. Nederlandse paspoortnummers bevatten namelijk nooit de letter O. Mocht uw aanvraag ondanks alle controles worden afgekeurd, dan ontvangt u alle kosten van deze ESTA-aanvraag terug. Let op: dit geldt niet als er al eerder een ESTA voor dezelfde persoon werd afgekeurd. Houd er ook rekening mee dat niet alle fouten kunnen worden ontdekt, blijf daarom altijd goed opletten als u een ESTA-formulier invult.

Kosten van spoedlevering

Als u wilt kunt u gebruikmaken van een spoedlevering. Dat kunt u doen middels het normale aanvraagformulier. Daarin komt u de optie ‘spoedlevering’ tegen, die u eenvoudig kunt aanvinken. Bij spoedleveringen wordt de controle op veelgemaakte invulfouten sneller gemaakt en wordt de aanvraag vrijwel direct in behandeling genomen. Dit resulteert doorgaans na ongeveer 60 minuten in een toegekend ESTA. Er kunnen echter nooit garanties worden gegeven over levertijden, ook niet bij spoed. Voor spoedaanvragen wordt een toeslag in rekening gebracht à € 17,50 per persoon. Vult u in het ESTA-formulier een aankomstdatum in die minder dan 3 dagen in de toekomst ligt? Dan kan VisumBuitenland.be uw aanvraag alleen in behandeling nemen als u kiest voor een spoedaanvraag.

Meteen door naar het aanvraagformulier

Wilt u direct uw ESTA aanvragen? Open dan het aanvraagformulier middels de onderstaande knop. Na het invullen van het formulier selecteert u de betaalmethode en kunt u de kosten van het ESTA voldoen.
Nu een ESTA aanvragen

Meer informatie over het ESTA voor Amerika

Wilt u eerst meer weten over het ESTA? Lees dan alles over het ESTA en de bijbehorende aanvraagprocedure.
Meer informatie over het ESTA