Via VisumBuitenland.be kunt u eenvoudig online een ESTA Amerika aanvragen. De kosten daarvoor bedragen € 49,95 per persoon. Op deze pagina leest u hoe deze kosten zijn opgebouwd, hoe u kunt betalen en of er aanvullende kosten zijn, bijvoorbeeld als u kiest voor een spoedlevering.

Direct uw ESTA aanvragen

Wat kost een ESTA voor Amerika?

De kosten die u betaalt voor uw ESTA aanvraag zijn opgebouwd uit consulaire kosten en servicekosten. De consulaire kosten worden in rekening gebracht als vergoeding voor de keuring van uw aanvraag door de Amerikaanse immigratiedienst: U.S. Customs & Border Protection. De servicekosten zijn een vergoeding voor de verwerking van uw aanvraag en worden in rekening gebracht als u ervoor kiest deze in te dienen bij een commercieel visumbureau zoals VisumBuitenland.be.

Door uw ESTA aanvraag in te dienen via VisumBuitenland.be kunt u gebruikmaken van een eenvoudig aanvraagformulier in het Nederlands. Ook kunt u in dit geval 24/7 een beroep doen op Nederlandstalige ondersteuning per telefoon en e-mail. Ten slotte wordt uw aanvraag door de Nederlandstalige visumspecialisten van VisumBuitenland.be gecontroleerd op veelgemaakte fouten, waardoor deze meestal nog tijdig kunnen worden gecorrigeerd. Dit verkleint de kans op een afgekeurde aanvraag of een ongeldig ESTA, zodat u zorgeloos naar de Verenigde Staten kunt reizen.

Opbouw van de kosten van het ESTA Amerika

Het totaalbedrag dat u voor uw ESTA USA betaalt is € 49,95. Dat bedrag bestaat voor 21 USD uit consulaire kosten en voor het resterende deel uit servicekosten. Met de huidige wisselkoers bedragen de servicekosten € 30,66 per ESTA, inclusief de transactiekosten die gerekend worden door de Amerikaanse immigratiedienst en alle noodzakelijke belastingen. Als u uw ESTA aanvraagt via VisumBuitenland.be betaalt u altijd hetzelfde totaalbedrag in euro’s, waardoor u geen nadeel ondervindt van eventuele ongunstige wisselkoersen. Alleen als u ervoor kiest gebruik te maken van een spoedlevering of andere aanvullende opties, zoals de registratie van uw reis bij de ambassade van uw thuisland in de Verenigde Staten of de compensatie van de CO₂-uitstoot van uw reis, worden er aanvullende kosten in rekening gebracht.

Manieren om uw ESTA aanvraag te betalen

De kosten van een ESTA aanvraag via VisumBuitenland.be kunnen eenvoudig worden voldaan met een van de vele veilige online betaalmethoden. De kosten zijn niet afhankelijk van de gekozen betaalmethode en er worden geen transactiekosten in rekening gebracht. Houd er rekening mee dat betalingen via iDEAL en Bancontact over het algemeen het snelst worden verwerkt, wat bij een spoedaanvraag belangrijke minuten tijdwinst kan opleveren. U kunt uw ESTA aanvraag echter ook betalen met de meestgebruikte creditcards, waaronder Visa, Mastercard en American Express. Daarnaast is het mogelijk gebruik te maken van PayPal, Trustly, Google Pay of Apple Pay.

Het is mogelijk de kosten van het ESTA USA te voldoen met een van de volgende betaalmethoden:

iDEALBancontactMastercardVisa
American ExpressPayPalGoogle PayApple Pay

Meerprijs in het geval van een spoedaanvraag

Gemiddeld worden ESTA aanvragen na 3 dagen gekeurd. Heeft u uw ESTA USA sneller nodig? In het aanvraagformulier op deze website kunt u aanvinken dat u gebruik wilt maken van een spoedlevering. Uw aanvraag wordt dan vooraan in de wachtrij gezet bij VisumBuitenland.be en dus sneller ingediend bij de immigratiedienst van de Verenigde Staten. Als u kiest voor een spoedlevering, wordt er een toeslag van € 17,50 per ESTA in rekening gebracht.

Gemiddeld worden aanvragen met spoed na 60 minuten gekeurd, maar let op: levertijden kunnen nooit worden gegarandeerd, ook niet in het geval van een spoedaanvraag. Daarom wordt u met klem aangeraden uw ESTA ruim voor vertrek aan te vragen en niet tot het laatste moment te wachten. Arriveert u al binnen 5 dagen in de USA? Dan kunt u uw aanvraag alleen via deze website indienen als u kiest voor een spoedlevering. Lees voor meer informatie ook de pagina over de spoedlevering van het ESTA USA.

Met spoed een ESTA aanvragen

Aanvullende kosten voor optionele ambassaderegistratie

Heeft u de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u uw reis registreren bij de Nederlandse ambassade in Amerika. Deze registratie staat in principe los van uw ESTA aanvraag, waarmee de gegevens die u invult in het ESTA formulier worden doorgegeven aan de Amerikaanse overheid. Door uw reis te registreren bij de ambassade, geeft u uw reisplannen ook door aan de Nederlandse overheid. Het voordeel hiervan is dat de Nederlandse vertegenwoordiging in Washington D.C. gericht contact met u kan opnemen en u kan informeren in het geval van urgente risicovolle (nood)situaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan naderende orkanen, strenge coronarestricties en andere zaken die van invloed zijn op het actuele reisadvies.

Een ambassaderegistratie kan rechtstreeks en kosteloos worden ingediend via de informatieservice van de Nederlandse overheid. Daarvoor is het echter nodig om bijna alle gegevens die u ook al in het ESTA formulier heeft ingevuld, nogmaals in te vullen in een ander formulier. Als u wilt, kunt u de ambassaderegistratie ook tegelijk met uw ESTA aanvraag regelen. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is deze optie aanvinken tijdens het aanvragen van uw ESTA Amerika. De precieze kosten worden aangegeven in het aanvraagformulier.

Toeslag voor optionele CO₂-compensatie

Vliegreizen, zo ook naar de Verenigde Staten van Amerika, hebben nadelige effecten op het milieu en klimaat. Dat heeft voor een groot deel te maken met de uitstoot van schadelijke CO₂. In het ESTA formulier op VisumBuitenland.be heeft u de mogelijkheid om deze schade eenvoudig gedeeltelijk te compenseren. De kosten van deze optie zijn wisselend. De actuele tarieven worden weergegeven op de pagina die u te zien krijgt bij het betalen voor uw ESTA USA. VisumBuitenland.be verdient niets aan deze compensatie. Lees hier meer over CO₂-compensatie via VisumBuitenland.be.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het ESTA voor Amerika. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een ESTA aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (21 USD per ESTA, via esta.cbp.dhs.gov). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 21 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 30,66 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een ESTA Amerika is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.