Nieuwsbericht | | 08-10-2024 | ±3 minuten leestijd

Op 1 oktober 2024 is de geldigheidsduur van partnervisa voor Nieuw-Zeeland met een jaar verlengd. Deze partnervisa zijn bedoeld voor personen die een Nieuw-Zeelandse partner hebben. Met de verlenging van de geldigheidsduur wil de Nieuw-Zeelandse overheid hooggekwalificeerde migranten aantrekken en zo economische groei stimuleren.

Geldigheidsduur partnervisa verlengd

De Nieuw-Zeelandse autoriteiten hebben eind september 2024 bekendgemaakt dat de geldigheidsduur van verschillende partnervisa per 1 oktober 2024 zal worden verlengd. Deze visa hebben nu een geldigheidsduur van maximaal 3 jaar in plaats van 2 jaar. Sommige aanvragers die hun aanvraag vóór 1 oktober hebben ingediend, hebben geluk. Indien ze nog geen definitieve beslissing over hun visum hadden ontvangen, zal hun visum nu ook worden toegekend met een geldigheidsduur van 3 jaar. De geldigheidsduur van partnervisa die voor 1 oktober zijn goedgekeurd, wordt echter niet automatisch verlengd. Personen met deze partnervisa moeten dus een nieuw partnervisum aanvragen mochten ze van de 3-jarige geldigheidsduur gebruik willen maken.

Er zijn kosten verbonden aan het aanvragen van de verschillende soorten partnervisa. Onlangs zijn de prijzen voor veel visa flink verhoogd. Nieuw-Zeeland hoopt hiermee de uitgaven van de immigratiedienst beter te kunnen financieren.

Verschillende partnervisa voor Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland biedt verschillende partnervisa aan. Een van de meest aangevraagde partnervisa is het Partner of a New Zealander Work Visa. Dit visum kost minstens 1630 Nieuw-Zeelandse dollar (iets meer dan 900 EUR) en is bedoeld voor personen met een Nieuw-Zeelandse partner die naar Nieuw-Zeeland willen migreren en er ook willen gaan werken. De meeste aanvragen voor dit visumtype worden binnen 9 weken verwerkt.

Daarnaast is er het Partner of a New Zealander Visitor Visa. De kosten voor dit visum liggen met 341 Nieuw-Zeelandse dollar (iets minder dan 200 EUR) een stuk lager. Met dit visum is het echter niet toegestaan in Nieuw-Zeeland te werken. Wel mag men door het land reizen en op het adres van de partner verblijven. De gemiddelde verwerkingstijd van aanvragen voor dit visumtype bedraagt 12 weken.

Met deze beide visumtypen mag men een studie in het land volgen die maximaal 3 maanden duurt. Verder is het belangrijk om rekening te houden met de geldigheidsduur. Personen die korter dan 12 maanden met hun partner hebben samengewoond, komen slechts in aanmerking voor een visum met een geldigheidsduur van maximaal 1 jaar. Alleen als aanvragers minstens 12 maanden met hun Nieuw-Zeelandse partner hebben samengewoond, kunnen ze een visum met een geldigheidsduur van 3 jaar verkrijgen.

Verblijfsvergunning voor Nieuw-Zeeland

Er is ook een partnervisum waarmee personen met een Nieuw-Zeelandse partner permanent in Nieuw-Zeeland mogen blijven. Dit is het zogeheten Partner of a New Zealander Resident Visa. Met dit visum is het toegestaan te wonen, werken en studeren in het land. Ook mogen aanvragers kinderen tot en met 24 jaar meenemen op dit visum. De kosten voor dit visum zijn echter wel een stuk hoger, namelijk 5360 Nieuw-Zeelandse dollar, oftewel bijna 3000 EUR. Gemiddeld genomen worden deze visa binnen 8 maanden verstrekt.

Om voor dit visum in aanmerking te komen, moet de aanvrager minstens 12 maanden met zijn of haar partner in Nieuw-Zeeland samenwonen. Wonen de aanvrager en partner al langer dan 5 jaar in het buitenland samen, dan is het ook mogelijk dit visumtype aan te vragen. De Nieuw-Zeelandse partner moet zich op het moment van aanvragen dan echter wel buiten Nieuw-Zeeland bevinden of korter dan 3 maanden terug zijn in Nieuw-Zeeland.

Het NZeTA voor Nieuw-Zeeland

Voor kortere verblijven in Nieuw-Zeeland is het voor veel reizigers misschien niet eens nodig een visum aan te vragen. Met het NZeTA Nieuw-Zeeland, een digitale reistoestemming, mogen reizigers tot 3 maanden lang in het land verblijven. Het NZeTA heeft een geldigheidsduur van twee jaar. Gedurende deze twee jaar mag men een onbeperkt aantal keer naar Nieuw-Zeeland reizen. Reizigers mogen alleen nooit meer dan 6 maanden per jaar in het land blijven.

Een NZeTA aanvraag kan gemakkelijk online worden gedaan. Het invullen van het aanvraagformulier duurt slechts enkele minuten. Na de betaling moet er alleen nog een duidelijke pasfoto worden aangeleverd. Vervolgens duurt het gemiddeld 5 dagen voordat een NZeTA wordt toegekend.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.be is officieel partner van de International Air Transport Association, IATA, met lidnummer 57231226, treedt op als bemiddelaar, is geen advocatenkantoor, heeft ook geen advocaten in dienst, levert geen juridisch advies en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (123 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 123 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,13 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.