Nieuwsbericht | | 05-11-2018 | ±4 minuten leestijd

Reizigers die naar Myanmar willen vertrekken, doen er goed aan voor vertrek een visum Myanmar aan te vragen. Het vooraf regelen van de reistoestemming zorgt ervoor dat reizigers geen moeite hebben om een visa on arrival aan te vragen, wanneer zij in Myanmar aankomen.

Opgelet in verband met het visum voor Myanmar

Opgelet bij Visa on Arrival
Het visa on arrival is namelijk niet bedoeld voor toeristische reizigers, maar voor zakenreizigers die aan bepaalde strenge voorwaarden voldoen. Bovendien zijn de mogelijkheden met een visa on arrival maar beperkt. Wij raden dan ook met klem af om van deze methode gebruik te maken. Vraag voor vertrek een visum Myanmar aan; dat is de beste en veiligste manier om de reis naar het land te regelen.


Visum Myanmar of visa on arrival?

In sommige gevallen is het mogelijk om een visa on arrival aan te schaffen. Echter, dat geldt alleen voor zakenreizigers. Toeristen kunnen bij geen enkele grensovergang een visa on arrival aanvragen. Ook bij de grens met Thailand is het niet mogelijk om een visa on arrival aan te vragen.

Bij de Thais-Myanmarese grensovergang kunnen reizigers wel een visa on arrival aanvragen, maar daarvoor dient de aanvrager te voldoen aan een aantal strenge voorwaarden. Zo is het visum voor zakenreizen maar 70 dagen geldig en mag men maximaal 24 uur in de grensplaats Tachilek verblijven. Het is niet toegestaan een ander deel van het land in te reizen, omdat onder de voorwaarden van een visa on arrival Karen-gebied verboden is. Een visa on arrival is enkel een transit visum. Het visum kost 20 dollar en lijkt daarmee goedkoper, maar is ook een stuk beperkter.

Bovendien is het maar de vraag of de Myanmarese Immigratiedienst de reiziger echt als zakenreiziger ziet, of toch als toerist. Toeristen kunnen immers geen visa on arrival aanvragen. Daarom raden we zowel toeristen als zakenreizigers aan een visum Myanmar aan te vragen middels deze website.

Neem geen risico, regel een visum Myanmar

Een visum Myanmar is de beste manier om zeker te weten dat reizigers het land in mogen reizen. Alle Europese reizigers die naar Myanmar willen reizen zijn verplicht een visum aan te vragen. De enige uitzondering geldt voor inwoners van Myanmar die een paspoort voor het land hebben. De visumplicht geldt voor alle Nederlandse en Belgische reizigers.

Daarbij is het belangrijk op te merken dat de visumplicht geen leeftijd kent. Met andere woorden: ook minderjarige reizigers dienen in het bezit te zijn van een paspoort en visum Myanmar. De aanvraag kan eenvoudig online worden gedaan en kost € 79,95 per persoon. Daarom is het niet meer nodig nog naar de ambassade van Myanmar te gaan.

Eigenlijk is het visum Myanmar een elektronisch document. Daarom spreken we ook wel van een e-visum Myanmar. Het is een document waarin staat dat reizigers toestemming hebben om naar het land te reizen en bij aankomst zal worden toegelaten. Daarom wordt er ook wel gesproken van een ‘approval letter’. Bij de paspoortcontrole wordt het echte visum in het paspoort geplakt en afgestempeld.

Bij een visa on arrival worden daar aparte kosten voor gerekend, een zogenaamde ‘stamping fee’, die over de kosten van de aanvraag van een visa on arrival wordt berekend. In het geval van een visum Myanmar, zijn alle kosten van tevoren berekend bij de aanvraagprocedure. Dit betekent dat men bij aankomst in Myanmar niets meer hoeft te betalen.

Voorwaarden visum Myanmar

Een zakelijk visa on arrival is slechts 70 dagen geldig, terwijl het visum Myanmar 90 dagen geldig is. Men mag maximaal 28 dagen aaneengesloten in Myanmar zijn. Ook reizigers die op de 90e dag van het visum pas in Myanmar arriveren, mogen er nog 28 dagen verblijven. Het is toegestaan om te schuiven met de aankomstdatum.

Let wel op de voorwaarden van het visum Myanmar. Het gaat hier om een single entry visum, wat betekent dat men eenmalig het land in mag reizen. Bij aankomst moet het paspoort nog tenminste 6 maanden geldig zijn en moet de reiziger al een ticket voor de terugreis kunnen aantonen. Tijdens de aanvraag van het visum moet al een overnachting zijn geboekt. Werken is op dit visum niet toegestaan. Dat geldt ook voor vrijwilligerswerk.

Bovendien mogen reizigers op slechts een beperkt aantal locaties aankomen, namelijk: Yangon, Mandalay, Nay Pyi Taw of via Kawthaung, Myawaddy, Tachileik, Tamu of Rih Khaw Dar. Hetzelfde geldt voor het uitreizen. Reizigers die op andere plaatsen arriveren of uit willen reizen, moeten daarvoor een speciaal visum aanvragen bij de Myanmarese ambassade in Brussel.

Visum Myanmar met spoed

Het is mogelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week een visum Myanmar aan te vragen. Het advies is om het visum tenminste enkele weken voor vertrek in orde te maken. U hoeft nog geen vliegticket te hebben om een visum aan te kunnen vragen. Het duurt gemiddeld 7 dagen totdat het visum wordt toegekend. Reizigers die al binnen 9 dagen naar het land gaan, kunnen alleen een spoedaanvraag indienen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Myanmar is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Myanmar.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Myanmar. VisumBuitenland.be is officieel partner van de International Air Transport Association, IATA, met lidnummer 57231226, treedt op als bemiddelaar, is geen advocatenkantoor, heeft ook geen advocaten in dienst, levert geen juridisch advies en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (50 USD per visum, via evisa.moip.gov.mm). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 50 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 32,64 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Myanmar is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.