De kosten van het toeristenvisum van Myanmar bedragen € 74,95 per persoon. Voor een verblijf tot 28 dagen kan het visum Myanmar online worden aangevraagd. Er is dan geen bezoek nodig aan een consulaat of ambassade.

Verplicht aanvragen en betalen vóór vertrek

Wie op vakantie gaat naar Myanmar heeft een visum nodig. Toeristen die voldoende hebben aan een geldigheidsduur van 28 dagen kunnen hun visumaanvraag online indienen. De aanvraagprocedure verloopt in twee stappen. Al vóór vertrek moet de visumaanvraag worden ingediend en moeten de bijbehorende kosten worden voldaan. Controleer daarbij ook of uw reisplannen voldoen aan de visumvoorwaarden van Myanmar. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, wordt daarvan een bevestiging toegestuurd in de vorm van een digitaal PDF-document. Dit document wordt ook wel de ‘approval letter’ genoemd. Bij aankomst in Myanmar kan de approval letter worden omgeruild voor een visum. Omdat de kosten vooraf al zijn voldaan, hoeft bij aankomst niets meer te worden betaald. Wie bij aankomst in Myanmar niet in het bezit is van een approval letter, kan géén visum verkrijgen en wordt teruggestuurd naar het land van herkomst.

Kosten van het visum Myanmar

Na het invullen van het aanvraagformulier kunnen de kosten à € 74,95 per visum Myanmar worden voldaan. Dat kan middels iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard.
Het visum Myanmar aanvragen

Levertijd en spoedlevering

Gemiddeld wordt de visumaanvraag na een week goedgekeurd. Als u het visum snel nodig heeft, is het verstandig om in het aanvraagformulier de optie ‘spoedlevering’ te selecteren. De gemiddelde levertijd van een spoedaanvraag bedraagt slechts 24 uur. Hiervoor wordt bij het afrekenen van de visumkosten een toeslag van € 15,00 opgenomen.

Bij het indienen van de visumaanvraag voor Myanmar kunnen de kosten worden voldaan met:
iDEALBancontactMastercardVisaAmerican ExpressPayPal

Alle prijzen zijn inclusief consulaire- en servicekosten

Zoals eerder genoemd bedragen de kosten van het visum Myanmar in totaal € 74,95. Dit totaalbedrag is opgebouwd uit consulaire kosten ($50) en servicekosten. De consulaire kosten komen ten goede van de immigratiedienst en dekken de kosten van het keuren van de aanvraag. Tevens vormen de consulaire kosten een inkomstenbron voor de overheid van Myanmar. De servicekosten, die ook inbegrepen zijn in de kosten van het visum Myanmar die op deze site worden vermeld, dekken de kosten van de controle en verwerking van de aanvraag door een Nederlandse visumspecialist. Door elke aanvraag uitgebreid te controleren, inclusief de aangeleverde documenten, worden veelgemaakte fouten vaak snel opgespoord, zodat ze tijdig gecorrigeerd kunnen worden.

De kosten zoals hierboven genoemd zijn all-in; er worden dus géén aanvullende transactiekosten, administratiekosten of andere kosten in rekening gebracht om het visum Myanmar aan te kunnen vragen.

Levertijden zijn gemiddelden, geen maxima

Alle levertijden van het visum Myanmar zijn uitgedrukt in gemiddelden. Dat komt doordat alle aanvragen handmatig verwerkt worden en er derhalve géén garantie kan worden gegeven over de maximale verwerkingstijd. Ook bestaat de mogelijkheid dat een aanvraag wordt geselecteerd voor een uitgebreidere controle. Hierdoor kan een aanvraag in zeldzame gevallen enkele dagen langer in behandeling blijven dan de gemiddelde levertijd. Wie kiest voor een spoedaanvraag, kan ervan uit gaan dat de aanvraag binnen 24 uur wordt verwerkt door een Nederlandstalige visumspecialist, meestal gebeurt dit echter al binnen een uur. Ook buiten kantooruren, zoals in het weekend en op feestdagen. Nadat de visumspecialist de aanvraag heeft overgedragen aan de immigratiedienst in Myanmar kan echter géén invloed meer worden uitgeoefend op de levertijd en kan het, ook bij spoedaanvragen, langer dan 24 uur duren voordat de aanvraag wordt goedgekeurd.