De aanvraagprocedure van het visum Myanmar verloopt geheel online. Het is niet nodig een bezoek te brengen aan een ambassade of consulaat. Aanvragen duurt vijf minuten, toekenning duurt gemiddeld 24 uur of 7 dagen, afhankelijk van de gekozen levertijd.

Stap 1: Controleer of u voldoet aan de visumvoorwaarden

Vrijwel alle reizigers die naar Myanmar willen reizen voldoen direct aan alle voorwaarden die verbonden zijn aan het visum. Desondanks wordt aangeraden de voorwaarden aandachtig te lezen om eventuele problemen te voorkomen.

Stap 2: Informatie verzamelen

Voordat het visum voor Myanmar aangevraagd wordt, is het handig enkele gegevens te verzamelen. Zo kan het aanvraagformulier in de volgende stap eenvoudig en snel worden doorlopen.

Het is mogelijk een aanvraag in te dienen voor een enkel visum of voor een hele groep tegelijk. Voor een groepsaanvraag kan hetzelfde formulier worden gebruikt. Onderaan het formulier kan op de knop ‘reiziger toevoegen’ worden geklikt, waardoor extra velden voor een aanvullende reiziger verschijnen. Als gebruik wordt gemaakt van een groepsaanvraag voor het visum Myanmar, is het verstandig de volgende gegevens te verzamelen voor alle reizigers waarvoor een visum wordt aangevraagd.

Contactgegevens

Allereerst wordt gevraagd om de contactgegevens. Het gaat hierbij om de gegevens van één van de reizigers. Het e-mailadres dat hier wordt ingevuld wordt gebruikt om alle visums na toekenning toe te sturen. Indien de reizigers binnen een groepsaanvraag op verschillende adressen wonen, is dat geen probleem; deze gegevens hoeven maar voor één persoon ingevuld te worden.

Reisgegevens

Er dienen een aantal gegevens met betrekking tot de reis te worden ingevuld, te weten:

  • De verwachte datum van aankomst*
  • De grenspost of luchthaven van aankomst**
  • Het adres van een geboekte overnachtingsplaats in Myanmar***

* De daadwerkelijke datum van aankomst mag hiervan afwijken. Lees hierover meer op de pagina over de geldigheidsduur van het visum Myanmar.
** Het is enkel toegestaan om te arriveren via een van de grensposten en vliegvelden zoals vermeld op de pagina met voorwaarden van het visum.
*** Het is niet nodig alle overnachtingen in Myanmar al vastgelegd te hebben, er wordt slechts om één locatie gevraagd.

Paspoortgegevens

Van elke reiziger dienen enkele gegevens overgenomen te worden van het paspoort. Het gaat hierbij om:

  • De volledige voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Uitgiftedatum en verloopdatum van het paspoort

Indien de reiziger een werkgever heeft dient ook het beroep opgegeven te worden.

Pasfoto

Van elke reiziger voor wie een visum wordt aangevraagd, dient tevens een pasfoto te worden aangeleverd. Dit kan eenvoudig middels de upload-tool. Vrijwel alle bestandsformaten worden geaccepteerd. Wel dient het een foto te zijn waar de reiziger duidelijk en scherp op staat, met een witte achtergrond. Een selfie kan ook voldoen.

Bagan in MyanmarBagan, een populaire bestemming binnen Myanmar, was de hoofdstad van het oude Pagan-rijk

Stap 3: Het visumaanvraagformulier invullen

Het aanvragen van het visum Myanmar gaat volledig online middels het digitale aanvraagformulier. Open dat door op de onderstaande knop te drukken:
Open het aanvraagformulier “Visum Myanmar”

Vul vervolgens de gegevens in zoals beschreven in stap 2. Indien niet duidelijk is wat met een vraag bedoeld wordt, klik dan op het invulveld. Rechts in beeld verschijnt dan automatisch een nadere uitleg. Als u het formulier op uw mobiele telefoon of tablet invult, klikt u op het symbool met vraagteken voor meer informatie.

Invullen formulier paspoortgegevens

Wees zorgvuldig bij het overnemen van de paspoortgegevens
Bij aankomst in Myanmar wordt gevraagd een uitgeprint bewijs van toekenning te overhandigen. Tevens wordt er een check uitgevoerd op basis van het paspoortnummer van elke reiziger. Reizigers wiens paspoortnummer niet voorkomt in de database met toegekende visums worden niet toegelaten in Myanmar. Indien in het aanvraagformulier een verkeerd paspoortnummer wordt ingetypt, kan dit erin resulteren dat het visum ongeldig wordt verklaard. Controleer dus alle ingevulde paspoortgegevens uiterst zorgvuldig voordat u de aanvraag indient.


Stap 4: De kosten van het visum betalen

Nadat het aanvraagformulier volledig is ingevuld, klikt u onderaan het formulier op ‘Visum aanvragen’. U belandt nu op de controlepagina. Hier kunt u nogmaals alle ingevulde gegevens controleren op eventuele fouten. Zo nodig kunt u deze hier nog herstellen. Onderaan de controlepagina wordt gevraagd een betaalmethode te selecteren om de kosten van het visum Myanmar te voldoen. Hierbij kan worden gekozen uit iDeal, PayPal, Bancontact en creditcard.

Stap 5: Een pasfoto aanleveren (uploaden)

Direct na het voltooien van de betaling wordt de uploadpagina getoond. Hier kan voor elke reiziger waarvoor een visum is aangevraagd een pasfoto worden geüpload. Vrijwel alle bestandsformaten en bestandsgroottes worden hierbij geaccepteerd. De pasfoto wordt automatisch bijgesneden in de juiste verhouding.

Stap 6: De Approval Letter ontvangen

Indien een normale aanvraag is ingediend, wordt binnen gemiddeld 7 dagen een Approval Letter toegestuurd per e-mail. Dit is een bevestiging dat het visum wordt verleend. Het visum wordt pas aangebracht in het paspoort na aankomst in Myanmar. Hierdoor is het niet nodig om voor vertrek al een afspraak te maken bij een consulaat of ambassade. Voor het aanbrengen van het visum in Myanmar worden geen kosten meer gerekend.

Aanvragen die middels een spoedaanvraag worden ingediend worden al eerder toegekend. Toeristen met spoed ontvangen hun Approval Letter gemiddeld al binnen 24 uur.

Stap 7: Naar Myanmar reizen en de paspoortcontrole passeren

Het is zeer belangrijk dat elke reiziger diens paspoort en eigen Approval Letter meeneemt op reis. Deze dient overhandigd te worden bij aankomst in Myanmar. De Approval Letter moet op A4 worden uitgeprint (zwart-wit of kleur). De Approval Letter laten zien op een digitaal scherm is niet voldoende. Op het moment dat het visum in Myanmar in het paspoort wordt aangebracht, wordt deze ook direct afgestempeld; vanaf dat moment is het toegestaan om als toerist 28 dagen in het land verblijven.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Myanmar. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (50 USD per visum, via evisa.moip.gov.mm). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 50 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 34,03 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Myanmar is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.