Nieuwsbericht | | 05-06-2018 | ±4 minuten leestijd

Het is weer zomer in Nederland en dat betekent dat de laatste weken op school of op het werk ingaan. Nederland gaat straks weer op vakantie naar het buitenland en bereidt zich daar ver van tevoren al op voor.

Over een paar weken zullen de eerste vluchten naar de Turkse badplaatsen weer een feit zijn. Het weer in de Turkse badplaatsen is dan ook steeds beter aan het worden. De voorpret kan beginnen, maar het is wel belangrijk om van tevoren goede voorbereidingen te treffen. Die voorbereidingen gaan niet alleen over welke factor zonnebrand men mee moet nemen, maar ook het visum moet geregeld worden.

Turkije is weer in trek

Twee jaar geleden vond er in de zomer een coup in Turkije plaats. Sindsdien liep het toerisme terug. Nu, twee jaar later, lijkt de rust wedergekeerd (lees hier het laatste reisadvies). De Turkse badplaatsen, grote steden en de hoofdstad zijn inmiddels weer mateloos populair onder Nederlanders. Veel Nederlandse toeristen hebben dan ook een reis naar een van de Turkse steden geboekt. Het populairst zijn vakanties met all-inclusivehotels. De meeste boekingen vinden al vroeg in het jaar, rond januari of februari plaats. Dat betekent dat de Nederlandse vakantieganger de voorbereidingen op de vakantie al ver van tevoren treft.

Uit onderzoek van het AD, op basis van cijfers van brancheorganisatie ANVR, blijkt dat het aantal boekingen in januari al met 90 procent is toegenomen in vergelijking met het jaar ervoor. Volgens Corendon is het aantal boekingen naar landen als Turkije, Egypte en Griekenland zelfs met 137 procent opgelopen.

Vakantie in TurkijeEen idee voor een actieve vakantie in Turkije, Turkije bekijken vanuit een luchtballon

Voorbereiding op de vakantie

De vakantie voorbereiden is voor velen dan ook het leukste klusje van het jaar. Om alvast in de vakantiestemming te komen, zoekt men naar luchtige zomerkleding om in Turkije te dragen. De eerste vakantiegangers gaan weer op zoek naar zonnebrandmiddelen, badkleding of gaan sporten om zo helemaal klaar voor de zomer zijn.

Wat veel toeristen uit binnen- en buitenland lijken te vergeten, is het voorbereiden van de administratie. Naast het uitzoeken van een vlucht en een hotel, zijn er een aantal andere zaken waar de toerist aandacht aan dient te besteden. Een van deze zaken is de aanvraag van het e-visum Turkije. Met dit e-visum krijgen toeristen uit Nederland en België toestemming om het land in te reizen.

Ook voorbereiding: vergeet het e-visum Turkije niet

Het is belangrijk een paar weken voor vertrek alvast het e-visum Turkije aan te vragen. Een dergelijk visum is verplicht voor zowel Nederlandse als Belgische toeristen. Zonder visum is het niet toegestaan Turkije te betreden. Ook wanneer men op doorreis is naar een ander land, maar een tussenstop in Turkije moet maken, heeft men toestemming nodig om voet op Turkse bodem te mogen zetten.

Een e-visum Turkije aanvragen is niet ingewikkeld en is binnen vijf minuten geregeld. Het is bovendien mogelijk binnen een aanvraag het e-visum Turkije voor meerdere personen tegelijk aan te vragen.

Het is niet nieuw dat Nederlandse en Belgische toeristen een e-visum Turkije nodig hebben. Dat is al jaren het geval. Het is niet meer nodig hiervoor naar de ambassade te gaan of een visum te kopen bij aankomst op de luchthaven. Sinds enige jaren heeft de Turkse overheid het papieren visum vervangen met het elektronisch e-visum Turkije. Deze dient men al voor vertrek uit Nederland aan te vragen.

Het aanvragen van een e-visum Turkije gaat stapsgewijs. Zorg er wel voor dat men de informatie op het paspoort correct overneemt. Door de informatie foutief over te nemen of door typefouten, kan een e-visum ongeldig worden verklaard. Kijk van tevoren of alle paspoorten nog voldoende geldig zijn. In de meeste gevallen kan men een geldigheidsdatum van minimaal 150 dagen tot het einde van de vakantie aanhouden. Een e-visum Turkije aanvragen is heel voordelig; de kosten bedragen € 54,95 per persoon. Het visum is 180 dagen geldig, maar men mag slechts 90 dagen achtereenvolgens in Turkije verblijven.

E-visum Turkije toch vergeten?

Het gebeurt weleens dat toeristen toch de aanvraag van het e-visum Turkije over het hoofd zien. Het is belangrijk op tijd een e-visum aan te vragen. Maar als de reiziger vandaag of morgen al naar Turkije vertrekt, is het nog niet te laat. Het is mogelijk een zogenaamd spoedvisum aan te vragen. Doorgaans worden aanvragen meteen behandeld. De gemiddelde tijd tot toekenning van een spoedaanvraag is 14 minuten. Bij een spoedaanvraag krijgt men vaak al na 14 minuten een e-mail met daarin een e-visum. Print het e-visum Turkije en neemt deze mee naar Turkije. Wanneer men geen printer heeft, is het ook voldoende als de reiziger het Turkse e-visum laat zien op een telefoon of tablet.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Turkije is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Turkije.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Turkije. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36,05 USD per visum, via www.evisa.gov.tr). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36,05 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 21,23 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Turkije is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.