Controleer ruim voor vertrek of u online het e-visum Turkije kunt aanvragen of dat u voor uw reisdoel een visum in de vorm van een paspoortsticker moet ophalen bij het Turkse consulaat. Het e-visum voor Turkije is eenvoudig online te verkrijgen, ook op het laatste moment. De paspoortsticker-variant wordt door een medewerker van het Turkse consulaat in uw paspoort geplakt. U moet daarvoor dan ook zelf langs bij een van de Turkse consulaten. Omdat een afspraak maken tijd kost, is het verstandig vooraf te controleren of u gebruik mag maken van het e-visum.

Let op: Wilt u minder dan 90 dagen in Turkije verblijven voor een vakantie of zakenreis? Als u de nationaliteit heeft van Nederland, België, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk of een (ander) land in de Europese Unie, dan heeft u daarvoor sinds 2020 geen visum meer nodig. Sindsdien is de informatie op deze website over het visum voor Turkije niet meer bijgewerkt.

Wat is het e-visum Turkije?

Het e-visum Turkije is de elektronische variant van het visum, dat u nodig heeft voor uw reis naar Turkije (bekijk voorbeeld). Net als de paspoortsticker is het een officiële goedkeuring van de Turkse immigratiedienst om het land in te mogen reizen. Omdat Turkije geen deel uitmaakt van het Schengenverdrag, moet u altijd een goedgekeurd visum hebben om het land in te komen. Enkele landen die wel meedoen met het Schengenverdrag hebben alsnog afspraken gemaakt met Turkije, waardoor inwoners van onder meer Duitsland, Frankrijk en Denemarken geen e-visum voor Turkije nodig hebben. Nederland en België hebben zulke afspraken niet, waardoor het voor Nederlanders en Belgen wel noodzakelijk is om een e-visum voor Turkije aan te vragen.

e-visum Turkijee-visum Turkije

Wat is een paspoortsticker-visum?

De paspoortsticker is de variant van het Turkse visum die u alleen kunt aanvragen door zelf met uw paspoort naar het Turkse consulaat te reizen. Omdat deze variant duurder is, een langere levertijd heeft en een ingewikkeldere aanvraagprocedure kent, is het verstandig alleen gebruik te maken van deze optie indien u niet voldoet aan de eisen van de elektronische variant.

e-visum Turkije; eenvoudiger, goedkoper en sneller

Het e-visum heeft enkele voordelen ten opzichte van de paspoortsticker. Het is namelijk eenvoudiger aan te vragen, het is goedkoper en het wordt sneller toegekend. Wel zijn er enkele voorwaarden aan het e-visum voor Turkije van toepassing, die niet gelden voor de paspoortsticker. Het is daarom verstandig om voor het aanvragen van het te controleren of u voldoet aan alle voorwaarden van het e-visum Turkije. Als dat het geval is kunt u de aanvraag direct indienen op deze website, middels het online aanvraagformulier. Let op: waar op deze website gesproken wordt over het visum voor Turkije, wordt gerefereerd naar de elektronische variant en niet naar de paspoortsticker, tenzij expliciet anders vermeld.

Eenvoudiger aan te vragen

Het grootste voordeel van de elektronische variant van het visum Turkije is dat het volledig online te bemachtigen is. Door simpelweg het online aanvraagformulier in te vullen en een betaling te voldoen met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard, kunt u de aanvraag indienen. U hoeft voor het e-visum niet langs een balie en kunt het indien gewenst overal ter wereld met een internetverbinding vanaf uw laptop of smartphone aanvragen.

Goedkoper aan te vragen

Het e-visum van Turkije is de goedkoopste manier om te voldoen aan de Turkse visumplicht. U kunt het Turkse e-visum op deze website aanvragen en betalen met iDeal of Bancontact voor € 49,95. Er worden geen aanvullende kosten in rekening gebracht; de prijs is dan ook een totaalprijs, inclusief transactiekosten, aanvraagkosten, consulaire kosten en BTW.

Sneller aan te vragen

Ook kunt u het e-visum nog tot op het laatste moment aanvragen; in geval van spoed wordt het gemiddeld al binnen 14 minuten toegestuurd. Het fysieke visum Turkije dat u bij het consulaat ophaalt, heeft een langere procedure. Start hier op tijd mee; indien mogelijk al enkele weken voor vertrek.

Wanneer dan toch een paspoortsticker aanvragen?

In bepaalde situaties is het niet mogelijk gebruik te maken van de elektronische variant van het visum voor Turkije. Dat is het geval indien u niet voldoet aan de voorwaarden en/of als u langer in Turkije wilt verblijven dan de toegestane geldigheidsduur. Indien dit het val is, neem dan contact op met het Turkse consulaat om na te gaan of u daar een paspoortsticker kunt verkrijgen.

e-visum Turkije aanvragen

Wilt u graag gebruikmaken van het e-visum Turkije en direct uw aanvraag indienen? Ga dan als volgt te werk:

  1. Vul het online aanvraagformulier in
  2. Voer de betaling uit per iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard
  3. Wacht tot u per e-mail een bevestiging van toekenning ontvangt
  4. Print de bevestiging uit en neem deze mee op reis

Nu starten met het aanvragen van mijn e-visum Turkije

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Turkije. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36,05 USD per visum, via www.evisa.gov.tr). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36,05 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 15,10 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Turkije is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.