Reist u vandaag of morgen al naar Turkije en heeft u nog geen visum? Dien dan direct een spoedaanvraag in voor het visum Turkije. Indien u de aanvraag indient en daarbij de optie ‘spoed’ aanvinkt, wordt uw visum vrijwel direct gekeurd en ontvangt u het gemiddeld na 14 minuten al per e-mail, zodat u zonder problemen op reis kunt.

Normale levertijd van het visum voor Turkije

Als er geen sprake is van spoed, wordt het visum voor Turkije meestal binnen drie dagen goedgekeurd en per e-mail toegestuurd. Desondanks wordt aangeraden het visum al enkele weken voor vertrek aan te vragen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan, net voordat u aan uw reis wilt beginnen. Heeft u hier niet aan gedacht of geen mogelijkheid voor gehad? Dan kunt u in het geval van een last-minute aanvraag kiezen voor de spoedprocedure.

Levertijd van aanvragen met spoed

Indien u een spoedaanvraag indient, ontvangt u het visum Turkije gemiddeld al na 14 minuten. De Turkse immigratiedienst geeft nooit garanties voor levertijden; ook niet bij spoed. Desondanks is het erg zeldzaam dat een aanvraag die met spoed is ingediend, (veel) langer dan het gemiddelde van 14 minuten op zich laat wachten. Bent u al op het vliegveld voor uw vlucht naar Turkije en heeft u nog geen visum? De controle van het visum vindt pas plaats na aankomst in Turkije.

Moskee in IstanbulMoskee in Istanbul

Visum Turkije aanvragen op het vliegveld of in het vliegtuig

Als u al in het vliegtuig zit en uw spoedaanvraag op uw smartphone indient voordat u bent opgestegen, heeft u het visum vrijwel zeker al binnen op het moment dat u landt. Wel moet u in Turkije een internetverbinding hebben om het visum te ontvangen; het wordt immers per e-mail toegestuurd. Heeft u geen internet in Turkije? Dan is er hoogstwaarschijnlijk alsnog niks aan de hand; het visum van Turkije is elektronisch gekoppeld aan uw paspoort of ID kaart. Daardoor wordt vrijwel nooit gevraagd een print of schermafdruk te laten zien bij aankomst.

Ook bij spoed: blijf opletten

Ook bij spoed: blijf opletten
Aanvragen die met spoed worden ingediend, worden vaker afgekeurd. Dat komt doordat er meer fouten worden gemaakt door reizigers die met haast het aanvraagformulier invullen. Neem daarom rustig de tijd om de invulvelden van het visumformulier volledig en correct in te vullen. Als u bijvoorbeeld uw naam, geboortedatum of paspoortnummer foutief invult, vervalt direct de geldigheid van het visum. U moet dan een nieuw visum aanvragen (en opnieuw betalen) om alsnog het land ingelaten te worden.


Nu het visum Turkije aanvragen met spoed

Wilt u direct uw visum aanvragen en gebruikmaken van de snelste manier van toekenning? Druk op de onderstaande knop om naar het aanvraagformulier te navigeren. In het formulier vindt u de optie ‘spoed’. Door die aan te vinken en de bijbehorende toeslag van € 17,50 te voldoen, tegelijk bij het afrekenen van het visum, wordt de aanvraag direct met spoed in behandeling genomen. Vergeet niet om ook goed de voorwaarden van het visum door te lezen.
Nu een visum Turkije met spoed aanvragen