Nieuwsbericht | | 03-09-2017 | ±1 minuut leestijd

Om als Nederlander of Belg naar Turkije te reizen is het verplicht om voorafgaand aan deze reis een visum voor Turkije aan te vragen. Het e-visum blijkt een groot succes! Sinds de invoering van dit elektronisch visum op April 2013 zijn er tot en met 1 januari 2017 maar liefst 16 miljoen e-visums door de Turkse overheid verstrekt, aldus het Turkse Ministerie van Buitenlandse zaken .

In minder dan 4 jaar zijn er 18.452.733 Turkse e-visums aangevraagd, waarvan ongeveer 88% goedgekeurd werd. Op een gemiddelde dag werden er dus ongeveer 17.000 e-visums aangevraagd door reizigers die naar Turkije willen reizen. Als Nederlander of Belg heeft u echter een grotere kans dat het e-visum voor u wordt goedgekeurd dan het gemiddelde goedkeuringspercentage van 88%.

Top 10 meeste aanvragen

De meeste aanvragen voor een visum Turkije komen uit de volgende 10 landen:

Engeland 4.600.000 e-visums
Irak 1.980.000 e-visums
Nederland 1.800.000 e-visums
België 938.040 e-visums
Polen 831.455 e-visums
Amerika 755.217 e-visums
Saoedi-Arabië 684.991 e-visums
Noorwegen 593.462 e-visums
Oostenrijk 523.498 e-visums
China 501.971 e-visums

E-visum voordelen

Vroeger moest u nog een visum Turkije op het vliegveld kopen, tegenwoordig adviseert de Turkse overheid om voor vertrek een elektronisch visum voor Turkije aan te vragen (e-visum). Dit e-visum voorkomt wachttijden en wachtrijen bij de Turkse ambassades, consulaten, grenzen en luchthavens over de hele wereld. Zo kunt u na aankomst in Turkije waarschijnlijk direct verder met uw reis.

E-visum aanvragen

Reizigers die naar Turkije willen reizen kunnen heel gemakkelijk een e-visum verkrijgen door online het visum voor Turkije aan te vragen. De aanvraag zelf duurt ongeveer 5 minuten en uw e-visum ontvangt u vaak dezelfde dag nog. Ook kunt u veilig en vertrouwd betalen via uw eigen bank.
Vraag een visum Turkije aan.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Turkije is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Turkije.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Turkije. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (36,05 USD per visum, via www.evisa.gov.tr). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Ook controleren wij uw aanvraag voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 36,05 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 21,84 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Turkije is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.