Nieuwsbericht | | 15-07-2022 | ±3 minuten leestijd

Omringd door water is Nieuw-Zeeland het perfecte land voor een cruisevakantie. Bij veel cruisereizen worden verschillende gebieden en landen bezocht, waardoor reizigers soms voor meerdere landen een visum nodig hebben. Ook in Nieuw-Zeeland is een visum verplicht voor toeristen op een cruisevakantie.

Twee eilanden vol verwondering

Er zijn ontelbaar veel cruisereizen die een aantal stops maken rondom Nieuw-Zeeland. Als u vooral naar Nieuw-Zeeland wilt, moet u goed letten op de tussenstops van de cruise. Veel cruises bevaren grote gebieden en bezoeken minder plekken per land.

Nieuw-Zeeland kent talloze prachtige natuurgebieden door het hele land. Het is opgedeeld in het Noordereiland en Zuidereiland, met op beide eilanden een paar leuke steden en dorpen om te bezoeken. Hoewel het Zuidereiland veel groter is, woont ongeveer 75% van de gehele Nieuw-Zeelandse bevolking op het Noordereiland. Hier ligt onder andere de hoofdstad Wellington, een cultuurstad met veel musea en festivals, maar ook Auckland, de grootste stad van de eilanden. Auckland staat ook wel bekend als de City of Sails omdat hier de jaarlijkse Regatta plaatsvindt. Vanuit de Skytower van 326 meter hoog kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het Noordereiland. Christchurch, op het Zuidereiland, kent veel stadsparken en is een uitvalsbasis voor de spectaculaire natuur.

Watervallen in Nieuw-ZeelandBezoek deze prachtige watervallen tijdens uw cruise Nieuw-Zeeland

Voorbereid op cruisevakantie

Voor elke vakantie of reis is een goede voorbereiding van groot belang. Met een goede voorbereiding is de kans op onverwachte tegenslagen aanzienlijk kleiner. Een van de makkelijkste, maar bovendien belangrijkste dingen om te regelen, is het aanvragen van een visum voor Nieuw-Zeeland en mogelijk andere landen waar de cruise naartoe gaat.

Toeristen die op cruisevakantie gaan naar Nieuw-Zeeland, kunnen aan de visumeisen voldoen met het NZeTA. Deze elektronische reistoestemming kan binnen enkele minuten online worden aangevraagd. Om een NZeTA aan te kunnen vragen, heeft u een geldig paspoort nodig. Op het moment dat u met het vliegtuig of cruiseschip in Nieuw-Zeeland aankomt, wordt de geldigheid van uw paspoort gecontroleerd. Uw paspoort moet nog minimaal 3 maanden geldig zijn na de dag dat u weer vertrekt uit Nieuw-Zeeland.

Ook als u met de cruise slechts een dag een bezoekje zou brengen aan Nieuw-Zeeland, heeft u een visum nodig. Doordat het NZeTA 2 jaar geldig is, kan het nooit kwaad om deze al ruim voor vertrek aan te vragen. Veel cruises naar Nieuw-Zeeland maken ook een of meerdere stops in Australië. Ook daarvoor geldt dat toeristen online het eVisitor visum aan moeten vragen om het land te betreden. Het NZeTA en eVisitor visum staan los van elkaar en moeten daarom ook apart worden aangevraagd.

Onmisbare cruisebestemmingen Nieuw-Zeeland

Elke haven in Nieuw-Zeeland is een poort naar sensationele bezienswaardigheden. De steden Auckland, Wellington, Christchurch, Oban en Dunedin hebben ieder hun eigen haven waardoor ze makkelijk bereikbaar zijn. Bij Auckland zijn ook nog verschillende eilanden te bezoeken met bijzondere inheemse flora en fauna. Andere havens die op de reisplanning staan voor een uitgebreide cruise naar Nieuw-Zeeland, kunnen zijn: Tauranga, Fiordland National Park, of Campbell Island. Een cruiseschip kan ook langs Dusky Sound varen. Langs deze langste fjord van Nieuw-Zeeland kan het schip niet aan wal, maar kunt u vanaf de boot genieten van de adembenemende watervallen.

Klaar voor uw Nieuw-Zeeland cruise?

Wilt u er zeker van zijn dat u tijdens uw cruise alle hoogtepunten van Nieuw-Zeeland kunt gaan bewonderen? Check dan voor het boeken goed alle bestemmingen van de cruise. Zorg er vervolgens voor dat u alle benodigde reisdocumenten tijdig in orde heeft. Hoewel de gemiddelde levertijd van het NZeTA slechts 5 dagen is, kan het door een willekeurige controle toch langer duren voordat uw visum wordt toegkend. Kijk voor het aanvragen goed naar de geldigheid van het paspoort. Als het paspoort waarmee het NZeTA wordt aangevraagd niet lang genoeg geldig is, vervalt hierbij automatisch ook het visum. Het paspoort moet dus niet alleen tijdens uw verblijf geldig zijn, maar ook nog de 3 maanden nadat u uit Nieuw-Zeeland vertrekt. Als het paspoort eerder vervalt, heeft u een nieuw paspoort nodig waarmee u een geheel nieuw visum Nieuw-Zeeland aan moet vragen.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Nieuw-Zeeland is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Nieuw-Zeeland.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Nieuw-Zeeland. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (58 NZD per visum, via nzeta.immigration.govt.nz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 58 NZD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 31,81 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Nieuw-Zeeland is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.